Alla inlägg under augusti 2008

Av Jessica - 11 augusti 2008 20:27

En perfekt dag på olika vis :-).


Camilla har äntligen fått sin lilla Ebba! Kl.12.14 såg hon dagens ljus. 3530g och 50cm lång. Allt hade gått kanon, snabb förlossning och Camilla lät pigg på telefonen. Jag är så glad för deras skull!!!


Idag va Eriks första arbetsdag på 8 veckor... Kändes konstigt att jag skulle va helt ensam med barnen nu när vi varit hela familjen tillsammans så länge. Men dagen har varit så himla bra! Jag och kidsen har haft så mysigt!  Liam har skött sig exemplariskt både i parken och på gården när vi varit ute och lekt. Det hör tyvärr inte till vanligheten. Liam är en aktiv kille som helst vill slåss med dom andra barnen mest HELA tiden :-( ( vi får hjälp av BUP för det) men idag va han så himla snäll. Det va så kul att se han leka ihop med dom andra barnen. Jag njöt av att slippa stoppa bråk, jaga Liam (som alltid annars smiter till parkeringen), va arg osv. Tänk om det vore så här jämt! Vilken lycka. Något så enkelt och självklart för de flesta andra är riktigt ovanlig för mig. Nu låter det som att Liam e värsta ligistungen (det e han oxå, nä skämt åsido ;-)), han e även världens goaste, söta kille. Bara det att han fått hang up på att slå andra barn jämt. 

Men gissa om han fått beröm av mig idag när han varit så duktig :-). 

Imorrn börjar dagis för honom. Jag håller tummarna för att han ska va lika snäll där :-) Så dom andra barnen vågar leka med honom!


Just det, sålde även min fina, rosa Bugaboo åkpåse idag. Så nu har jag lite pengar att spendera i centrum imorrn, hihi. 


Glömt va jag ätit igår, men här kommer dagens ist:

Frukost: 2 ägg, latte, en halv hallon/blåbär/mango smoothie.

Mellis: naturdiet jordgubb

Lunch: Köttbullar med mos och lingon (Liam som valde lunchen), apelsinjuice

Middag: tortilla bröd med lite köttfärs och grönsaker, vatten

Övrigt: Halo (lågfetts choklad. Skitgod, prova om ni inte gjort det. Finns på t.ex ica) cola zero, några salta kex, inlagda vitlökar, oliver. 

Av Jessica - 10 augusti 2008 18:32

Innan Erik gick på sin låååånga 8 veckors ledighet så tyckte vi just att den kändes låååång. Vi hade stora planer på allt möjligt som vi skulle hinna med på denna låååånga tid. Typ åka till Fjäderholmarna (säger vi varje år, har fortfarande inte lyckats komma dit), cykla till saltsjöbaden, RENSA ur hela huset, åka på kryssning, åka till Astrid Lindgrens värld, hälsa på en massa folk... Ja, inget av det där hanns med, för ledigheten gick så jäkla fort :-o. Vi kom iväg till Göteborg, Varberg och Dalarna iallafall.


Men för att komma tillbaks till det här med rensningen, hela vintern har vi skjutit på en massa sånna grejer! Sortera bland alla (Eriks) skor, rensa och städa ur förrådet, göra snyggt i garderober, och "röriga skåpet" i köket skulle äntligen få bli fixade till semestern. Vadå, 8 veckor e ju sååå länge så då hinner man med sånt. Eller hur. Inte en chans, vi har inte gjort ett skit, knappt vikt in tvätten. Så då tänker man att om man inte rensar just på semestern, när ska man då egentligen hinna rensa? Resten av året har man ju 1000 andra saker att fixa med (skola, jobb, dagis osv). Fast jag har kommit på att jag blir verkligen passiv på semestern, orkar inte göra nåt förutom att just ha semster. Jag är mycket mer drivig under resten av året. Kanske e tur det, så man verkligen får va ledig nån gång.


Men idag så fick Erik och jag iaf ett ryck, semestern e nästan över och nånting måste vi ju få gjort! SÅ vi rensade faktiskt ur förrådet (skönt) och sen har vi storstädat hela huset!!!! Nice. Iofs kommer det se förjäkligt ut redan imorrn igen, men that's life med två små kids.

Jag har tre småsyskon och när jag va liten så undrade jag jämt varför mamma alltid lämnade dammsugaren framme. Varför kunde inte hon ställa in den i städskåpet som alla normala människor gjorde? Nu vet jag varför, man hinner inte ens ställa undan dammsugaren förrns den behövs igen. Därför e det lika bra att den får stå och pryda sin plats i vardagsrummets ena hörna.


Glömde uppdatera maten igår. Inte nån vidare kul historia, men här kommer den:


Frukost: Naturdiet choklad, latte, vatten.

Lunch: Köttbullemeny på ikea, cola light samt chokladmousse :-o

Mellanmål: Delicatioboll (suck) latte

Middag: Thaikyckling med ris, men åt bara upp halva portionen och sparade resten till dagen efter. cola zero

Övrigt: ramlösa kaktus, dadlar och mögelost (ja ni läste rätt :-) det e skitgott) lösviktsgodis. Gnska mycket godis...


Engla vägrade sova middag idag efter lunch även idag! Erik försökte en timma, men hon bara skrek och skulle iNTE sova. Man kan ju inte tvinga henne. Antar att hon sover så himla bra och länge på nätterna att hon inte behöver sova middag jämt.

Av Jessica - 9 augusti 2008 21:02

haha, typ precis efter jag skrev förra inlägget så ringde Camilla. Ingen bebbe inte. Men nu har dom fått tid för igångsättning på måndag iaf! Så det blir då vi får hålla tummarna :-)

Av Jessica - 9 augusti 2008 18:59

Camilla e ju i väntans (över)tider! Isöndags hade hon BF. Jag har haft noooga kontakt varje dag me henne. Och nu har jag inte hört någonting sen i förmiddags... kan det möjligtvis va så att lilla Ebba e på väg ut? Hoppas verkligen! Så spännande. Lycka till sötnos.

Av Jessica - 9 augusti 2008 15:48

Imorse sov Liam och Erik till kl.9 :-o. Vad har hänt med ungen? Har han helt plötsligt fått för sig att börja ta sovmornar nu när det snart e dags för dagis?

Jaja, när alla va uppe och påklädda så begav vi oss till Fartsa centrum för att shoppa några grejer inför dagis. Till Engla köpte vi den nya lila windstoppern från polarn o pyret *så fin*. Tog stl.92 Den e stor, men viker man upp muddarna så funkar det. Tänkte att det va lika bra att ta i så hon kan ha den hela vintern och kankse våren?. Till jackan hittade jag en jättefin mössa som matchade perfa! Passade även på att fynda en svart/vitrandig pop klänning till Engla på superrea.

Båda barnen behöver stövlar. Englas rosa popstövlar som vi köpte förut e i stl.22 och dom e fortfarande förstora. Nu hittade jag ett par blommiga på halva reapriset, 49,50kr på wedins :-D. Lagom prist tycker jag ;-). Liam fick ett par skitsnygga svarta stövlar med stjärnor från tretorn, inköpta på Lindex. Dom va inte precis lika billiga...

Till mig själv då? Jag sprang på två skor på rean! Vagabond typ ballerina eller va man ska kalla dom... Ett par guldiga för 140kr och ett par rosa (ni som känner mig vet att jag ääälskar rååååsa ;-)) för 99kr. Billigt va? Kul att ha "fina" vadagsskor. Dom här e så bekväma att man kan ha dom typ jämt :-).


Nu e barnen ute och badar :-o i pool på baksidan. Det e inte varmt ute och ösregnar. Barn e galna, haha.


Tankarna går allt som oftast till Camilla. Jag har mobilen med mig vart jag än går och så fort jag får ett sms hoppar jag till. Tänk om det e dags för dom att föda barn? Men ännu har inget sånt sms dykt upp... Hoppas Ebba vill ut snart!


Engla har vägrat sova middag idag trots att hon vaknade redan kl.6 imorse. Stålunge! Det bara e störtomöjligt vissa dar att få henne att somna. 


Av Jessica - 8 augusti 2008 18:32

Denna härliga dag har vi ägnat åt ikea! Idag va nästan ännu mer folk än sist. Men vi gjorde oss ingen brådska. Mamma bjöd på lunch i den superba (?) restaurangen. Köttbullar med potatis, lingon och brunsås.

Vi inhandlade inget förutom en kudde till Englis att ha på dagis. Kikade en hel del på skjutdörrar till våra garderober i hallen. Fanns en schysst variant i svarttonat glas... Måste bara kolla vissa praktiska saker med mått och sånt innan vi kan beställa.

Middagen spenedarade vi hos Eriks föräldrar. Fast vi va så trötta att vi knappt orkade prata. En dag på ikea tar verkligen musten ur en!!!


Inga planer för helgen. Får se vad vi hittar på under Eriks två ynka, sista semesterdar.


mat idag:

 Frulle: Råggrynsgröt, vatten, latte

Lunch: Köttbullemeny på ikea, cola light, kaffe

Middag: Fullkornsspagetti med nyttig köttfärssås (innehöll bl.a bönor, oliver, morötter) mjölk.

Övrigt: Lite chokladmousse på ikea (morsan som lurade i mig, och jag e inte svårflirtad, har ingen karaktär) sen kommer det nog bli nåt onyttigt ikväll. Kanske dippa grönsaker! 

Av Jessica - 7 augusti 2008 22:32

Känner att jag bara måste få skriva av mig lite om en grej innan jag ska sussa.


Jag har en liten klump i magen. Jag sitter här och tänker på en tid som är över i mitt liv. Iallafall för den här gången.

I september 05, för 3 år sen så lämnade jag arbetskompisarna i tron om 1½års föräldrarledighet. Men när den tiden hade gått så låg en liten färdigbakad Engla i min mage så det va bara att fortsätta ledigheten (nåja, ledighet och ledighet... det är ett heltidsjobb att passa två småbarn, men iaf ;-)) ytterligare 1½ år. Och nu har alla tre åren gått :-o. Jag kan inte fatta det. Mina barn har blivit så stora att det är dags för mig att komma ut i verkligheten igen.

Englas inskolning börjar den 20:e och jag har ångest! Tänk om hon inte trivs? Tänk om hon kommer va sådär ledsen som Liam jämt va första terminen på dagis... Och inte går hon ännu heller... :-( Tur att Erik tar inskolningen så blödiga jag slipper se elendet.

Och hur ska det gå för MIG? Jag som varit hemma så länge att hjärnan nästan slutat fungera, haha. Kommer jag klara av att gå i skolan?

Nä, nu ska jag inte va pessimistisk... Det kanske går jättebra. *Hoppas*. 

Appropå skolan, jag bläddrade lite i mina sjukvårds.- och medicinböcker igår kväll. Gud så kul det verkar. Jag längtar faktiskt efter att få lära mig en massa :-). Så visst e jag lite kluven... det känns sorgligt att mammaledigheten e över, men samtidigt lite spännande och kul att få gå vidare. (Och sen, om kanske två år, så skulle jag jättegärna vilja ha ett till barn. Men sen e det stopp!!! :-D )Jag är en sentimental jävel. Haha. Ni skulle bara se mig när jag plockar ner barnens urvuxna kläder i lådor som sen ställs i förrådet. Jag tittar på dom små plaggen och tänker tillbaks på tillfällen som dom används. Och tänker att dom aldrig kommer användas igen av Liam eller Engla. Och så fäller jag en liten tår. Haha, och sådär e jag med det mesta. Jobbigt!
Av Jessica - 7 augusti 2008 21:31

Jag kan bocka av ytterligare några grejer från "to do" listan som jag varit duktig och fixat idag:

* Kollat mitt studielån hos CSN

*Ringt dagis

*Ändrat dagisscheman 

*Satt in en miljard (känns det som) kort i Englas album

*Sorterat kort på datorn


Just det, idag bokade vi in nåt kul! Jag, mina syrror, mamma, min moster och mina kusiner ska på "mamma mia" musikalen i globen den 30/8. Ska bli grymt roligt. Jag älskar musikaler!  


Dagens intag:

 Frukost: Naturdiet smoothie (smakade skit) latte, vatten

Lunch: Fullkornspasta med kycklingsås, sockerärtor, morötter och Ramlösa

Middag: Fajitas med köttfärs, grönsaker och guacamole, Ramlösa

Övrigt: En delicatoboll (ajaj, va morsan som bjöd), latte, en naturdiet "bantnings" choklad, några mandlar samt några DIetorelle godisar. 

Ovido - Quiz & Flashcards