Alla inlägg under augusti 2008

Av Jessica - 21 augusti 2008 19:16

! Vår 10:e barnvagn e här :-).

När Engla föddes började jag spara koder på SEMPERS "samla och få kampanj". Jag hade siktat in mig på en DVD till bilen. 500p krävdes för en sån. Efter jul tog den premien slut och jag hade typ bara 150p... DVD:n ersatte SEMPER sen med en vagn, en Quinny Zapp. Jag bestämde mig för att spara till den istället. Men trööööögt går det att samla. 500p = 500 barnmatsburkar... Tillslut gav jag upp och budade hem koder på tradera som jag fick betala ett par hundra för. Och dom sista 50st som fattades hade Felicia. Eftersom hon redan samlat ihop till sin vagn så fick jag hennes streckkoder och nu e alltså zappen här :-). Jättesmidig vagn som vi kan ha till Liam när vi e och t.ex handlar. Scootern kan fara och flyga!


Fan, nåt riktigt skumt har hänt med vattnet! Det är SLUT! Jag skulle ta mig en dusch och inte en droppe kom. Tvättmaskinen tjöt en varningssignal där uppe och när jag kolla va även vattnet till den slut. 7kg sur tvätt ligger nu i maskinen och väntar på att bli sköljd... Pratade me Eriks mamma och hon sa att det är folk flera kilometer härifrån som inte heller har vatten. Ghaaa, vad ska vi göra? Jag som har fettigt hår som måste bli duschat.



Av Jessica - 20 augusti 2008 22:31

Barn, dom säger så sköna saker ibland.

Samtal mellan mig och Liam:

Liam:  Mamma köpa ny leksak till Liam!

Jag: Nä älskling, mamma har inga pengar just nu.

Liam:  Mamma köpa pengar! 


Haha, fan va lätt dom små tror att livet e! 

Av Jessica - 20 augusti 2008 17:14

Idag började Englisen sin inskolning! Erik va med henne eftersom jag va i skolan. Det gick kanoners. Idag skulle dom bara va på dagis en timma och känna läget. Engla lekte och hade kul.


Idag hade jag bara en lektion, vård och omsorg så jag slutade redan 11.30 Kommer va så varje onsdag :-D Jag cyklade hem till Engla och Erik. Vi åt lunch. Sen fick jag Liam abstinens och drog och hämtade honom från dagis. Måste ju passa på att umgås hela familjen nu innan allt drar igång på heltid.

Vi tog en prommis och tittade på djuren vid Alby friluftsgård.

Det har varit riktigt varmt idag, skönt!


Haha, måste säga igen, det är så kul att gå i skolan!

- Jag får lära mig nåt och bli lite smart ;-)

- Jag får träffa nya människor

- Jag får sitta ner

- Jag får en timmas lunch i lugn och ro

- Jag hinner sakna barnen riktigt mycket 

- Jag får chansen att dricka varmt kaffe (hinns aldrig med annars)

- Jag får motion (cyklar dit varje dag, ca:6km sammanlagt varje dag)


Längesen jag skrev om maten. Har inte orkat. Jag sköter mig ganska bra. Men inte fan går jag ner i vikt för det. Måste nog träna mer oxå. Ska försöka hinna med allt. Ska nog bli rutin på det mesta snart :-).


Imorrn har jag dessa lektioner: Människan socialt och kulturellt, samt medicinsk grunkurs! Medicinsk grundkurs ser jag verkligen fram emot, ska bli spännande!

Av Jessica - 19 augusti 2008 22:23

Vet inte vart jag ska börja. Denna dag har varit lika fullspäckad som gårdagen! Erik va tvungen att jobba (första pappalediga dagen börjar inte så bra med andra ord...) och eftersom jag va i skolan så fick Engla haka med honom till jobbet. Det funkade kanon, hon va så lugn och snäll hela dagen.


Jag har haft mina första lektioner i skolan. Så himla kul!!! Känns verkligen som att jag e typ 14 år igen bara det att jag nu tycker att det är kul att plugga. Det är så lyxigt att sitta still och bara lyssna och sen få en timmas lunch i lugn och ro. Sen lyssna och skriva lite till. Och emellanåt lite kaffepauser. Ahhhh! Och bäst av allt är att få lära sig! Att bli nånting. 


Efter skolan hängde jag och Felicia lite i centrum. Köpte en del dagiskläder till barnen. Jag har inventerat Englas och Liams garderober och insett att alla deras byxor e fööör korta! Samma med långärmade tröjor, så det behövs en del nytt!

Sen vart jag lite sen och fick cykla det snabbaste jag kunde för att hämta Liam i tid på dagis. Strax efter kom Erik och Engla hem. Vi åt middag och lekte. Sen va det dags för Me&i party för mig hos grannen. I år tycker jag inte att det va nåt direkt "WOW" plagg. Eller jo, plyschoverallen  http://www.meandi.se/sv/produkter/08243001.aspx med igelkott på rumpan är oslagbar, men den kändes för bebis för Engla på nåt sätt trots att den fanns i hennes storlek. Jag köpte igelkott-tröjan till Liam. Sen letade jag och letade bland dom andra grejerna för att hitta nåt till Engla. Visst fanns det fina grejer, men dom är ju dyra (tycker jag). Ett par plyschbraller för 200kr känns inte helt motiverat att köpa där när man kan gå till Lindex och få minst två par för samma pris... Så jag gamblade lite och tog 2st (ett flick stl.86/92 och ett baby stl.86/92) "hemligt" paket till Engla och ett till Liam. Dom kostar 100kr/st och då e det iaf lite spänning. Sen kanske man får nåt jättefult, haha, återstår att se.


Nu ska jag strax lägga mig och läsa läxa, ett fett kompendium om hälsa och livskvalitet!

Imorrn har jag bara en lektion och slutar redan 11.30 Datorkunskapen som e på onsdag eftermiddagar slipper jag eftersom jag gjorde den i gymnasiet! :-D 

Av Jessica - 18 augusti 2008 22:13

Shit va mycket det är som ska pusslas ihop i "verkliga" livet när man har barn! Jag har stressat från den ena platsen till den andra hela dan: Lämna Liam på dagis--> Lämna Engla hos Farmor--> Cykla till skolan --> Cykla hem från skolan --> Hämta Engla hos farmor --> Handla --> Hämta Liam på dagis --> Gå hem, leka, laga middag, äta bada, natta --> Ringa hit farmor och farfar (barnvakter, igen) --> Gå på föräldrarmöte i 1½ timma --> Cykla hem.

Som sagt vilket pussel!!! Och detta är bara början...

Men hur som haver, gud så KUL det va att börja skolan :-). Vi är stor klass med massa blandade människor. Jätteroligt. Många har frågat vad jag ska bli, det är USKA jag pluggar till. Idag hade vi introduktion, rundvandring, info, fick berätta om oss själva osv. Imorrn är första dagen och då kommer vi läsa arbetsmiljö och säkehet på fm och vård och omsorg på em. Spännande. Det är så roligt att träffa folk. Nytt folk. Och slippa prata enbart om barn, haha.


På kvällen va jag på föräldramöte på Englas avdelning. Hennes fröknar verkar supergulliga!! Blir nog toppen det där!

Imorrn börjar Erik sin 2½ veckors pappaledighet. Nice! Så får han testa på hemmlivet lite.


Jag e helt snurrig i huvudet utav allt nytt idag så ikväll tänkte jag göra nåt ovanlig, lägga mig tidigt :-)

Natti natti på er!


Just förresten, nån mer som haft probs på familjeliv.se? När jag öppnar sidan så blir den liksom helt blank. Så jag har varken kunnat läsa eller svara på gb inlägg. 

Av Jessica - 18 augusti 2008 09:12

Liam är lämnad på dagis och Engla är hos farmor. Erik e på jobbet. Huset här hemma e alldeles tyssssssssst.

Jag är startklar! Ska strax cykla till skolan. Cykla till skolan... känns som att jag är 12 år igen, haha. Ska bli så himla kul. Min hjärna e ju helt tom nu efter mammaledigheten så jag verkligen längtar efter att få ta in en massa ny kunskap :-)


Så people, ha en bra dag! 

Av Jessica - 17 augusti 2008 22:16

De flesta e väl med om sånna där jobbiga försäljare som ringer lite titt som tätt. Till mig har DN och Svd en tendens till att ringa lite för ofta för att försöka få mig som prenumerant.

För ett tag sen ringde en kille från Svd (tror jag det va). Samtalet löd ungefär så här:

Svd: Hej! Du har TUR för just nu ringer vi runt och erbjuder vissa att få tidningen alldeles gratis hem i 3 månader.... Det enda du behöver betala är utdelningsavgiften på en femma om dagen. Det låter bra va?

Jag: Öh... nä, jag hinner inte läsa nån tidning.

Svd: Jamen då har jag en grej för dig, vi kan fixa så att du endast får tidningen på helgerna. DÅ har du tid att sitta och läsa i lugn och ro till frukosten.

Jag: öh... nähä du, inte jag.

Svd: (Tjatig jävel) Jamen då har jag en annan bra grej, det är så att vi för inte så länge sen gjorde om utseendet på tidningen, nu räcker det med att endast skumma igenom första sidan. Där har vi sammanfattat alla viktiga händelser, så då hinner du läsa det viktigaste. Visst låter det bra? Ska vi köra på det?

Jag: öhh nej! Jag har inte tid att läsa.

Svd: Jamen det e väl klart att det finns lite tid över!

Jag: (Börjar bli smått irri) Nej!!! Jag har två småbarn hemma. Jag har varken tid att gå på toaletten, äta mat eller ens titta på posten som kommer i brevlådan.

Svd: (Med plågsam röst) Då LIIIIIIDER jag med dig! 

Jag: *skratt* Ja! Så är det Ni behöver inte höra av er till mig dom närmsta åren. Hej då!

Svd: Hej... 

Av Jessica - 17 augusti 2008 18:36

Idag körde vi i regnet till min vän Camilla i Kolmården. Sist vi va hos dom och hälsade på va i vintras. Sen dess har dom hunnit flytta och fått tillökning i familjen både av katt och bebis.

Jättefint radhus har dom köpt sig. Och guuud så SÖT lilla Ebba va! Att bebisar är små det kan jag inte minnas. Jättegosigt!


Eftersom regnet öste ner och mina två huliganer inte kan vistas i möblerade hem så begav vi oss till Busfabriken, ett megastort lekland. Där lekte vi och hade kul hela eftermiddagen. Sen va det dags att köra hem i ösregnet. Båda barnen sov hela vägen... får se när dom somnar nu ikväll. Typ aldrig gissar jag på.


Men vad kallt det är ute! Är det hösten som är på ingång tro? Det är så ruggigt och grått :-( Vi fick ösa på värmen i bilen för att inte frysa.


Nu ska jag gå och packa min skolväska! :-)

Ovido - Quiz & Flashcards