Alla inlägg under augusti 2008

Av Jessica - 16 augusti 2008 23:02

Jag började förmiddagen med ett danspass på Friskis tillsammans med syster yster. Jääävlar va KUL det va! Jag har inte varit på ett så roligt pass sen jag gick på SATS. Jag älskar när det e lite krångliga rörelser så det även blir hjärngympa. Friskis brukar inte va svårt utan väldigt basic, men detta danspass va lite klurigt och såååå himla kul. Timmen bara flög iväg. Jag kände mig alldeles glad när jag gick därifrån.

Sen bar det iväg till Maxi för en stooorhandling. Kan inte fatta hur vi kan bränna så mkt pengar på mat. Vi äter inte ens lyxiga grejer ändå är det dit nästan alla våra pengar går... hmm....

Hittade ett regnställ till Liam där på rean, kanon. Och så regnvantar till båda barnen. Svarta till Liam och rosa till Engla.

När vi kom hem ringde Eriks mamma och bjöd över oss på tacos. Skönt så slapp vi laga egen mat :-D.


Imorrn bär det av till Kolmården. Inte för att titta på djur, utan på liten nyfödd bebbe. Vi ska hälsa på Camillas lilla Ebba. Ska bli så mysigt!!


Intaget idag:

Frukost: vatten, en macka med smör och ost.

Lunch: Chicken burger JR på mcd, vatten.

Middag: Tacos, cider

Övrigt: MASSA vatten efter träningen, latte, på kvällen unnade vi oss lite lördagsmys; 2 st ost med kex, oliver, marienerade vitlökar (mitt nya "måste ha"), cola zero och lite lösviktsgodis. Mums!

Av Jessica - 15 augusti 2008 23:10

Trots att jag kände mig så trött att jag skulle dö vid förra inlägget så sitter jag fortfarande här, alive and kicking!

Eriks mamma och pappa lämnade oss för en stund sen. VAD trevligt vi haft :-). Tänk vilken lyx att bli bjuden på middag i sitt eget hus! Dom hade med sig allt; kräftor, rökta räkor, oliver, marinerade vitlökar, bröd, smör ost, vin osv. SÅÅÅ gott! Och jag fick en bukett röda rosor. Av Eriks mamma alltså, vem annars ;-) Får jag blommor av nån så e det av omtänksamma Yvonne. Hon vet vad man kan behöva ibland för att piggas upp!

Sen satt vi i soffan och ventilerade livets mening och andra viktiga frågor.


Imorrn förmiddag ska jag röra på fläsket. Danspass står på schemat. Ska bli skitkul!!!! Sen har vi hela dagen free. Erik skulle egn ha jobbat, men nu e han ledig :-)


Käkat:

Frukost: Latte, smörgås med gurka

Lunch: Kycklingsallad, cola light

Middag: X antal rökta räkor, 4st kräftor, ½ avokado, ganska mkt marinerade vitlökar och oliver, 2st baguetteskivor, 1 glas vitt vin, ramlösa jordgubb/lime

Övrigt: cola + ½ delicatoboll (fika hos mormor), lite cashewnötter, vindruvor, 1 glas pucko 

Av Jessica - 15 augusti 2008 18:23

E helt slut! Känns som nån kört över mig med en ångvält, backat och kört över mig en gång till. Jag har varit hemma med både Liam och Engla idag. Vi tog en sväng till centrum för att se om vårt Lindex reade Bamse regnkläderna (som jag hört att dom gör på andra ställen). Självklart fanns det bara gamla uttjatade linnen på rean. Istället gick vi till Kappahl, (faktiskt, gillar inte deras kläder egn) och där hittade jag en superfin jeanskjol till Engla. Mörkblå denim och så en grå mudd högst upp. Mjukt och skönt för lilla magen.

Efter det brummade bilen vidare till mina syskon. Vi hade bestämt oss för en heldag tillsammns. Skitmysigt! Tog en långpromenad och åt sen kycklingsallad i gräset. Sen kom vi på dagens goda gärning och gick till min mormor och morfar. Våldgästade dom på fika och lekte en massa. Jättekul.

Nu sover båda kidsen och snart kommer svärisarna hit med kräftor. Fast egentligen vill jag bara lägga mig i soffan och stirra rakt fram, jag e heeeelt slut! 


Detta va min sista föräldralediga dag! (Nu blir jag sentimental igen *suck*) Tänk, i 3 hela år (nästan på dagen) har jag varit mammaledig och nu är det över. Nu börjar en ny tid ett tag. Men det blir nog kul det oxå. Att va mammaledig kräver ju sitt. Att börja skolan kanske rentav blir som semester? ;-). Snart vet jag om det e så! 

Av Jessica - 14 augusti 2008 23:13

Måste strax lägga mig! Har insett att ska man orka dagarna själv med två barn så e enda sättet att lägga sig i tid.


Idag kom Englas blivande man (om han vågar ;-)) Avalon med mamma Malin på besök efter att dagisfröken lämnat oss. Trevligt med en lekkamrat. Fast stackars Avalon e så rädd för Engla. Och med all rätt, hon e en TUFF tjej som gått i hård skola hos Liam! Det e starka lektag hos henne. Och tyvärr bestämde hon sig även för att smaka på Avalons lilla rygg :-(. Jag tror det är tänder åp G i hennes mun, det buktar ut vid tandköttet och hon biter på det mesta just nu. Bara det att nu när hon har sylvassa vampyrgaddar så gör det jääääkligt ont att bli biten. Avalon, Engla ber om ursäkt igen!!!


På Liams dagis har dom delat upp det skitbra nu, en av fröknarna e alltid med Liam. Han äter själv med henne, har egen vila med henne, pysslar med henne osv. Dom har ett rullande schema  så dom turas om att ha hand om Liam. Och det funkar så himla bra! Så länge nån styr honom och ger han all uppmärksamhet så e han supermysig kille. Jag bli så glad. Tänk om bara rektorn kunde fatta att han behöver en riktig, typ personlig assistent så dom andra två fröknarna (som e med övriga barnen) slipper ha ansvar för rutnt 9 barn var...


På kvällen har vi hyrt film "Into the wild" (tror jag den hette). En sann berättelse. Den va ganska bra och lite sorglig på slutet. 


Det här har jag stoppat i mig idag: 

Frukost: 2st (!) latte, 3st salta kex

Lunch: Fiskgratäng, kokta grönsaker, äpple/tranbärs juice

Mellanmål: Latte 

Middag: Fullkornsspagetti med köttfärssås, vatten

Övrigt: cola zero, en nektarin, 1½ skumraket, ytterligare 3 salta kex (måste va substitut för chips) 

Av Jessica - 14 augusti 2008 10:15

Nu har just Englas urgulliga fröken gått. Hon va här i nästan en timma och lekte. Det känns så himla bra med dagis, både Liam och Engla verkar ha så bra fröknar!!! Jag e jättenöjd!


haha, jag får väl fortsätta me mina matlistor då. Antar även att jag har lättare att hålla mig i skinnet om jag skriver upp vad jag ätit!

Här kommer gårdagens intag:


Frukost: latte, vatten.

Lunch: Kycklingsallad med fullkornspasta och bönor, ramlösa blåbär

Middag: Fullkornspasta med sås på mini creme fraiche, ärtor, lök, bacon och paprika, ramlösa blåbär

Övrigt: Halo choklad, 1st fullkornskex blåbär, ½ banan 

Av Jessica - 13 augusti 2008 21:11

Lämnade Liam på dagis imorse och sen roade jag mig med att städa samtidigt som Engla jobbade på att stöka ner så mkt som möjligt... Det måste va det som är att arbeta i motvind ;-)


Till lunch fick vi finbesök :-) jeppe och Ellen kom och lekte med oss. Skitkul!  Kl.15 hämtade vi Liam på dagis och fotsatte leka vid lekplatsen. En rolig dag, men nu e jag totalt slutkörd! Ikväll blir det att lägga sig tidigt.

Imorrn kommer Englas dagisfröken hit på hembesök. Spännande :-). 


Fan, jag skiter i att skriva ner vad jag äter varje dag. Långtråkig läsning! Jag ska ist verkligen försöka tänka efter noga varje dag vad jag stoppar i mig. Så hoppas vi det blir bra. Snart e det ändå höst och man kan gömma sig under tjocktröjor :-D 

Av Jessica - 12 augusti 2008 22:59

Som du ser, en gummitarsan finns även hos mig :-D (även om jag råkade sträcka nacken *AJ*)

Av Jessica - 12 augusti 2008 18:17

Dagis idag för Liam! Lämningen gick så bra så, Liam sprang in och började leka med en gång. Jag och Engla gick hem en stund igen. Jag drack kaffe och vi hade det soft. Sen promenerade vi till centrum och mötte upp Fellan. Tanken va att vi skulle glutta lite i det oootroligt stora (not) sortimentet butiker som finns i vårt centrum. Hittade iaf några kläder till kidsen. Och så köpte vi en massa grejer till skolan, kollegieblock, mapp och pennor. Felicia ska gå i samma klass som mig :-). Skitkul, blir tredje gången gillt :-D vi gick både högstadiet och gymnasiet tillsammans.

En trevlig dag hade vi. Engla tog igen allt hon inte sovit förra veckan så idag sov hon mellan 10-13.


Just det, tack Felicia för 50p så att jag snart har nr.10 :-). Otroligt generöst av dig :-).


Hämtade Liam vid 15-tiden. Dagen hade gått... sådär för honom :-(. hela förmiddagen hade han gråtit efter mig :-(. Och sen hade han varit "bråkig" resten av tiden, typ vält ner pärlplattor, inte lyssnat, haft sönder grejer, slagit och dragit dom andra i håret. Fröken (en ny som jag gillar skarpt) såg helt slut ut och vi diskuterade att vi måste försöka jobba på att få en resurs till Liam. Desvärre e Liams BUP psykolog sjukskriven, så vet inte när nästa möte blir av... Men iaf...


Just det, snurrfotöljen från ikea e sååå poppis hos Liam och Engla. Men vad e det för jävla kvalitet? Den går sönder hela tiden :-( Grr!! Får väl släpa tillbaks den till ikea i helgen och reklamera skiten! En snurrfotölj som inte pallar en vecka ens e väl inte ok?


När Erik kom hem idag så hade han med sig varsit par skor till barnen som han köpt på sitt jobb. Skitcoola adidas superstar med guldlogga på sidan. och så fick engla en jättefin rosa adidas originals dress. 


Ovido - Quiz & Flashcards