Alla inlägg under augusti 2008

Av Jessica - 7 augusti 2008 17:51

Varje gång jag säger dom orden för mig själv så blir jag lite deppig. Det låter så sorgligt liksom.. men det e ju sant. Och dagarna går så fort så man fattar inte hur det går till.


Regn äckelväder idag! Hela förmiddagen satt vi inne och stirrade på väggarna. Iofs inte helt sant, med två vildar så kan man inte bara sitta och stirra, men ganska tråkigt hade vi. Planen va först att åka till Barnadiset, men vid närmare eftertanke verkade det som en dum idé. Man lär ju liksom inte va ensam där en dag som denna. Ist åkte vi till min mor för att hjälpa ohändiga henne att skruva upp en Expedit bokhylla från ikea. Gick inge vidare då ikea lagt i fel grejer i paketet (nån som e förvånad?) så imorrn ska vi tillbaks till kära ikea och byta.


Engla somnade för tio minuter sen, kvart i sex :-o. Hon va så trött eftersom hon inte sovit middag idag. Spännande att se när hon slår upp sina fina ögon imorrn...


Imorrn e det förresten nån sorts 08 festival i stan. Det är ju 080808. Får se om Camillas bebis vill behaga komma ut på det fina datumet :-). Vi hoppas! 

Av Jessica - 6 augusti 2008 23:07

Måste bara börja inlägget med att berätta en sensationell sak som jag aldrig tror inträffat förr i vår familj. Inatt sov båda barnen i sina egna sängar hela natten och vaknade dessutom inte förrens kl.08. Kanske det finns en gud där uppe ändå? ;-)


Å vilken bra dag vi haft! Vädret har varit soligt (otippat faktiskt) vi har ätit massa gott och umgåts. Min nya morbror och hans fru va några av dom trevligaste jag träffat. Det märks verkligen att vi e släkt ;-) ;-).


Jag tänker inte ens ge mig på att skriva upp allt jag käkat idag, skulle ta för lång tid. Jag nöjer mig med att skriva att jag stoppat i mig si sådär 120000 kcal... Jaja, e man på kalas så e man ;-). Får skärpa mig imorrn ist.


Camilla, täner på er och håller tummarna för att Ebba vill ut snarast! 

Av Jessica - 6 augusti 2008 09:32

På önskan av Emelie så lägger jag in bild på haklappfynden från ikea :-)

Även pottor i skitsnygga färger fanns för 19kr/st. Jättebilligt!


Idag ska vi åka till nån som vi aldrig träffat, en ny människa i min släkt. För ett halvår sen upptäcktes en ny morbror till mig. Ja, min mamma har tydligen ytterligare en bror... Ska bli jättekul att hälsa på.


Nu har jag ca:75 poäng kvar till nr.10 Nån som förstår vad jag menar? :-) Jag ska berätta sen när jag e klar!

Av Jessica - 5 augusti 2008 19:29

Regnet smattrade mot fönstren och det va alldeles mörkt ute i morse när vi vaknade. Jag tog bilen till Klippoteket för att fixa håret. Vart lite klippt och fick utväxten fixad. Jag har jobbigt hår som har gått av på flera ställen, jag trodde att det va pga flitigt plattånganvändande, men min frisör, han sa att håret gick av när jag ammade Engla och nu är det på utväxt igen. Skönt, så då kan jag plattånga håret med gott samvete :-D.


När jag hade fått min lyxbehandling hos frissan så åkte hela familjen + min mor till IKEA. En perfekt vald dag att va där. Vi va nästan helt ensamma och det va inte alls svårt att hitta parkering... öh eller...? Det va proppfullt!!!

Besöket vart ändå relativt smärtfritt, mamma hittade det hon skulle utan för mkt velande.

Vi köpte förutom dom obligatorisak glödlamporna och batterierna snygga haklappar, pipmugg och tallrikar till barnen. Helt nyinkomna, Liam fick svart och Engla rosa. Och så införskaffades en hiskeligt ful, ganska dyr men rolig snurrfotölj till barnen. Dom älskar nämligen att snurra i datorstolen (lite halvfarligt) och nu när dom fick syn på denna orange/röda grej så var det kärlek vid första ögonkastet! Och snäll mamma som man e så håvar man fram IKEA kreditkortet och köper den.


Nä, nu måste jag cykla ner till ICA och köpa sånna där goda inlagda oliver och vitlökar *sluuurp*


Ätit idag:


Frukost: Råggryns gröt, tropicana grapefrukt juice, latte, ett ägg

Lunch: Lite makaroner, 3st köttbullar, vatten

Middag: En varm korv med bröd (på ikea) lingondricka

Övrigt: En delicatoboll + 3 chokladbitar på ikea (mitt blodsocker va nere vid fotknölarna så dessa kalorier va väl investerade!)


Just det, vägde mig imorse. Jag har iaf tappat ett litet kilo på en vecka. Haha, alltid nåt.

Av Jessica - 4 augusti 2008 20:38

Vädret började ju ok, runt 22 grader och lite halvmulet. Perfekt dag för att va på Grönan. Och visst, dom två första timmarna gick bra, sen började regnet vräka ner. Men vi höll det goda humöret uppe och fortsatte åka karusell och äta karamell tills vi nästan frös ihjäl. Mina fötter va isbitar i flipflopsen och jag ångrade både en och två gånger att jag bara tagit en tunn kofta och ingen jacka. När klockan va runt sex så gav vi iaf upp och åkte hem. Mycket trötta, lite fattigare och väldigt kalla satt vi på bussen. Men vi ska inte klaga, dagen vart lyckad ändå! Liam och Engla åkte en massa kul och även jag hann åka en del.


Nu ska jag strax tina upp mig i ett varmt bad och sen ska jag och Erik kolla film. 


Dagens intag:

Frukost: Naturdiet choklad shake (som Liam och Engla drack upp typ hälften av) dinkelknäckemacka med ost, vatten, grapefrukt juice.

Mellanmål: Lite fullkorns makaroner 

Lunch: Langos på grönan (inte nyttigt men fan så gott) 

Middag: Fisk med potatismos och sallad

Övrigt: Lite godis på grönan, en grapefukt, lite nötter. 

Av Jessica - 4 augusti 2008 10:12

Nu på morgonen har jag roat mig med att bocka av sega punkter på min To do lista. Tråkiga samtal!

*AIG försäkring (anmäla Englas tänder)

*Folksam försäkring (anmäla Englas tänder)

*ACE europe försäkring (anmäla Englas tänder)

*Kommunal (för att kolla hur vi ska reglera att jag betalat in för mkt under hela min mammalediga tid)


Har även försökt komma fram till försäkringsakassan för att beställa föräldrarledighets intyg. "Du har plats 370 i kön"... 370!!! Vem fan har tid att sitta och vänta nästan 400 nummer på att få komam fram? Nähä, jag ska testa att maila nu ist.


Om ett par timmar åker vi till Grönan med mamma, Carro och Fredrik. Blir kul! Både Liam och Engla älskar att åka karusell! 

Av Jessica - 3 augusti 2008 22:37

Oj va trevligt vi hade igår! Vi satt på Markus och Bellas inglasade balkong hela kvällen och natten. Regnet smattrade mot taket. Vi åt middag, spelade TP, guitar hero, drack en del, snackade och hade verkligen superkul! Tiden gick så fort! Rätt som det var så va kl.03.30 Sista drinken, Ragnar, som Bella blandade blev lite väl stark så då var det verkligen dags att ta en taxi hem, haha.


Strax efter nio i morse (sovmorgon alltså. Men tyvärr la vi ju oss alldeles för sent för att va utvilade) så hämtade vi kidsen. Det hade gått jättebra för dom att sova hos farmor och farfar.

Huvudvärken till trots så tog vi på oss bekväma skor och gick en långprommis med barnen. Pust va jobbigt det var. HElA vägen va jag så hungrig och fantiserade om pizza.

På eftermiddagen va Erik snäll och lät mig vila ett tag medans han och barnen lekte.

Och  nu  ska ni höra, jag tränade ikväll! Ett medelpass på Friskis. Det va hur kul som helst, en ung kille som hade passet. Han är jättebra, kör lite mer dansant. Ingen kärringjympa där inte, haha.

MEN fy faan för att träna när man e bakis. Jag svettades som aldrig förr, kände mig yr och drack litervis med vatten. Men kul va det :-).

Sen när jag cyklade hem så öppnade sig himlen och regnet öste ner. Shit va blöt jag vart.


Imorn står Gröna Lund på agendan. Om det inte är värsta regnvädret förståss.


Ätit idag:

 

Frukost: Naturdiet shake, banan, vatten.


Lunch: ½ pizza ( e man bakis så e man), vatten, äppeljuice.


Middag: Makaroner (enbart, det va "knölar" i falukorven så den struntade jag att äta) coca cola zero, 2 digestivekex, 2 pannkakor. Mystisk blandning... 

Av Jessica - 2 augusti 2008 16:59

Huset e tyst förutom datorns surrande och Erik som klampar runt och letar kläder. Vi lämnade Liam och Engla till farmor och farfar, dom bor bara 1 min från oss :-).  Liam och Engla ska sova hos dom inatt. Vi kom på att det va lika bra så, så slapp Eriks föräldrar sitta här och vänta på oss och vi slipper känna oss stressade hem. Så nu ska vi ha riktigt kul med Markus och Bella. Barnlediga tillsammans en kväll, förutom bröllopet i Maj (markus och Bellas) så va det verkligen år och dar sen.


Idag har det regnat. Förmiddagen ägnade sig jag och Erik åt att städa huset och Liam o Engla stökade samtidigt ner.... Sen har vi storhandlat på maxi. Så nu e kylen fylld igen :-). Jag köpte massor av naturdiet ready to go (färdiga med sugrör, asgoda!)


Har just haft klädkamp med mig själv. Grrr, jag blir så arg! Inga kläder kommer jag i. Precis i början av sommaren hade jag lyckats gå ner alla gravkilon och lite till, sen nu under sommaren har jag ätit glass i stora lass (bland annat) och lyckats lägga på mig 4kg. Det är precis så mkt som behövdes för att inga kläder ska passa. Klänningen jag hade på kryssningen i mars glipar mellan varje knapp. Kul, not. Så om jag bara anstränger mig och går ner dom här kilona (så jag kommer i mina kläder, har inte råd att köpa allt nytt och vill inte ta på mig mina gravkläder igen) så ska jag försöka hålla mig så sen. Inte äta ett kilo godis varje dag och 100 glassar, utan lördagsgodis får det bli.


Näpp, måste sminka mig och så.

Ha en bra kväll! 

Ovido - Quiz & Flashcards