Alla inlägg under september 2008

Av Jessica - 25 september 2008 19:28

Jag och mitt hår... alltså det är lite komplicerat. Jag vill alltid ha den färgen jag inte har... Är jag mörk vill jag va blond och vice versa. Vanligtvis så brukar jag dela upp det så här: mörk höst/vinter och blond vår/sommar.

Nu när utväxten är så där fult 2-3cm på huvudet så börjar det bli dags att ta ett beslut, mörk eller ljushårig.  Vad tycker ni?????

Kanske ska starta en liten omröstning! Ja det ska jag!


Ursäkta dom hemska bilderna, men det va dom jag hittade där håret verkligen syns.Den med mörkt hår är från julen 2007 och den med ljust hår är från sept. 2008

Av Jessica - 24 september 2008 19:42

Jag bara älskar sånna här soliga dagar!!! Man blir lycklig i hela kroppen.


Slutade skolan tidigt, 11.30 Jag och Anna gick till centrum och åt sallad, va på bibblan och en sväng in på hm. Sen åkte jag hem och pluggade/städade lite innan jag hämtade mina älsklingar på dagis. Jag och Liam bakade blåbärskaka som vi hittat hos  Mona.

Erik slutade oxå tidigt, 16.00 så dagen till ära, fint väder och allt så hoppade vi upp på varsin cykel och gav oss ut och cyklade en mil. Så himla härligt, och vacker bitvis så man nästan blev tårögd :-). Cykla är underskattat! Vilken skön motion! Och bäst e att kidsen oxå älskar det. Dom sitter tysta och piper bara till förtjust i nån nedförsbacke.


Nu på kvällen har vi roat oss med att möblera om lite, Liam har fått Englas säng och tvärtom. Engla har nämligen kommit på att hon inte alls vill sova i farfars gamla 40-tals säng, men det vill Liam gärna så så fick det bli!


Dagens mat (känner mig inte särskillt nöjd)

Frukost: nutrilett shake skogsbär (blääää), vatten

Lunch: grekisk sallad, vatten, en mellan latte

Middag: tonfisk i sataysås (nått nytt på ica maxi, smakade rätt blä) ångkokt broccoli och ärtor, vtten

Övrigt: en latte, en liten bit av blåbärskakan (jag vet, jag är värdo!) några dietorellegodisar, ½ äpple.


En sak som jag vet att jag pratat med andra mammor tidigare om är påsen på magen! Ni som varit gravida kanske (finns dom lyckliga som klarat sig)vet vad jag pratar om. Det e ju fan att bullen, bulan, påsen, degen ska vägra lämna magen! Detta problem kommer jag nog att få leva med (om jag inte gör bukplastik, och det ska jag INTE). Det e såååå fult! Fast man äter rätt och allt så är magen still there. Och den e så slapp och jävlig. Suck! TUR för magen att den gav mig det värdefullaste i livet som gengäld!


Nä duscha nu!

Av Jessica - 23 september 2008 18:55

Tack all ni söta som skriver gulliga grejer till mig! Det värmer verkligen!


Aerobicskorna som jag fick igår kostar 800kr om jag inte minns fel. och dom är som sagt grymt sköna :-).


Vilket härligt väder vi haft idag!!! Jag och min klasskompis Linda satt ute på lunchrasten idag och det riktigt brännde. Tänk om vi kunde få en skön höst som kompensation för dåliga augusti och september.


Förresten, www.testfakta.se har gjort ett overalltest åt "allt för föräldrar" och även här har Liam och Englas (fula ;-)) coop overaller fått bäst i test :-) det känns stabilt :-D.


Nu ska jag hoppa in i duschen. Sen borde jag plugga... men väntar nog lite. Fattar inte hur skolan tänk med så mkt hemmaplugg. Efter skolan vill man ju bara ta det lugnt, städa, umgås och titta på tv, inte fortsätta göra en massa arbeten om smärta, kommunikation, hjärta osv. Pust, suck och stön.


Idag har jag ätit detta:

Frukost: dinkelgröt med osötad äppelmos, vatten

Lunch: nutrilettbar (som va GRYMT god, va nån karamellsås i *mums*) vatten, grapefrukt

Middag: Viktväktarlåda med kyckling och grönsaker, lite keso feta/oliv, vatten

Övrigt: 3st viktväktar godisar, en kaffe latte. Får se om jag kanske tar en naturdiet snackbar framför tv:n.

Av Jessica - 22 september 2008 23:02

eller är det mer? Jag har tappat räkningen. Hur som haver, här kommer måtten (det jag minskat sen jag började bantningen), ska bara börja med att säga att jag är 1,67cm lång (kort)

Vikt: -4kg sen start

mage: -7,5cm 

Midja: -5cm

Rumpa: -4cm

Lår: -2cm

Knä: -3cm


Dagen har gått fort! Känns som att jag inte hinner med nånting. När Erik slutade jobbet så möttes vi i dörrn. Jag fick ett par nya adidas aerobicskor som han köpt. Dom åkte direkt ner i väskan och så begav jag mig iväg och körde body pump. Skitkul! Det va nog fem år sen jag körde det sist. Gissa vem som kommer ha äckligt ond träningsvärk imorrn. Skorna va iaf som en dröm, supersköna!


MEN va mörkt det blivit ute :-o. Jag fick en chock när jag vid 19-tiden under träningen tittade ut och det va kolsvart. Nu är ju snart vintern här :-(. Å, jag hamnar alltid i en liten depression när mörka årstiden kommer. Jag tycker det är otroligt tungt. Men blir mysigt sen runt jul iaf :-).


Nu ska jag göra nåt annat tråkigt, deprimerande, nämligen betala våra räkningar. Finns det nåt värre? Ja, det skull va mörkret då...


På menyn:

Frukost: naturdiet RTD lattesmak, vatten

Lunch: nutrilettbar, latte, vatten

Mellis: äpple

Middag: En färdig, fryst viktväktarlåda, vatten

Efter träning: ärtor, broccoli, morötter och en klick keso feta/oliv, cola light. Sen måste jag erkänna att jag bara va tvuuuungen att käka två rutor mörk choklad. Fan va gott det va. En ny smak med citron/ingefära *mums*


Förlåt om jag är dålig på att läsa ERA bloggar, men jag har haft så fullt upp att jag nätt och jämt hunnit logga in på min egen blogg. Men bättre tider kommer lovar jag ;-).

Puss och kram!



Av Jessica - 21 september 2008 21:33

Gissa om jag blev glad imorse när jag ställde mig på vågen och den stod på 59,3kg. Äntlisch har jag gått ner de där extra 4kg som jag gått upp under sommaren! Jag vill gå ner ytterligare några kilon. Jag brukar må som bäst (känna mig i form) när jag väger runt 55kg. Vilken dröm det vore!!!

Imorrn ska jag mäta mig oxå om jag har tid. Det är så att dygnets timmar inte är tillräckligt många nuför tiden. Jag känner en liten inre stress för att hinna med allt. 


Idag va vi ute och gick tre timmar med barnen och svärmor på fm. Härligt höstväder ute. Sen åkte vi till brandstationen som hade öppethus. Tyvärr va inte vi snabbast istan utan kom mot slutet så alla grejer (hjälmar till barnen osv) va tyvärr slut. Men Liam uppskattade iaf att få klättra på brandbilarna :-).

Efter det besöket åkte vi iväg för att kolla på nån jäkla bilbana som LIam och Erik gaddat ihop sig om.  Den va dyrare än jag trott så jag kände mig inte sugen på att köpa den (och det är jag som har pengarna, barnbidraget) men dom tjatade. Då kom jag på att om vi ger den till Liam i födelsedagspresent, han fyller i början av nov. så känns det ju lite mer ok. Men då va ju såklart redan Liam inställd på att få bilbanan så när vi kom hem satte sig genast grabbarna och byggde ihop den. Suck! Men om Liam glömt den tills imorrn så slår jag in den så får han den sen i present sen ändå.


maten idag:

Frukost: Nutrilettbar, vatten

Mellanmål: päron

Lunch: gön currykyckling med grönsaker och dinkelris, ramlösa

Middag: sallad på tonfisk, rödlök, gurka, tomat och några oliver, ramlösa

Övrigt: en kaffe latte, 2st rutor mörk choklad, en snackbar, en nutrilett chipspåse, en cola light (haha, jävlar va mkt det blev ser jag nu...)

Av Jessica - 20 september 2008 21:32

Imorse va jag och mamma på knattegympa med Liam. Han va en riktig fegis och vågade inte gympa med dom andra barnen. istället satt han tryckt mellan oss och tittade på. Får se om han tinat lite till nästa vecka.

Efter gympan spenderade vi två (!) härliga (nej) timmar på ica maxi. Nu är iaf kylen fylld igen och barnen slipper svälta eller återanvända sina blöjor :-D ;-).


På eftermiddagen va jag, mamma och svärmor hurtiga och skakde loss på ett danspass. Lika kul som alltid :-).


Idag har jag lyckats proppa i mig allt det här:

Frukost: Nutrilettbar, vatten

Lunch: Dinkelgröt med äppelmos, smakade pyttelite på Eriks fullkornsspagetti, vatten

Middag: krispsallad med gurka, tomat, rödlök, chilioliver, paprika, 10% fetaost, avokado, vinegrettdressing, ramlösa

Övrigt: en liten påse nutrilettchips,    4st (är det lördag så är det) rutor mörk choklad, en grapefrukt, några viktväktar kolor, ångkokt broccoli,.


Har kommit på en dålig grej med att träna och det är att man blir såååå ruskigt hungrig på ALLT! Min hungersgrad stiger med 100%.  Idag hade jag kunnat stoppa i mig typ 3 ggr så mkt som det jag ätit. När suget efter Eriks chips va som värst (och mina fjuttiga nutrilettchips va slut) så gick jag och fixade lite broccoli med örtsalt ist. Fan va Erik, den sadisten, garvade. Men jag e stolt över mig själv, och förvånad över minsjälvdiciplin. Hoppas den håller i sig länge :-D.


Puss och kram på er! Hoppas ni får en rolig lördagskväll!!!!!

Av Jessica - 20 september 2008 13:01

För er gottegrisar där ute som vill prova baka den där chokladkakan utan fett som jag gjorde härom kvällen så kommer den här:


Smal kladdkaka med lime
10 bitar/4 points/portion


3 ägg
2½ dl socker
1 dl mjöl
½ tsk bakpulver
½ dl kakao
2 tsk vanilinsocker
2 krm salt
rivet skal av 1 lime
250 gr lättkesella 1% fett

Till garnering; florsocker o lime

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg o socker pösigt.
Blanda de torra ingridienserna i en bunke och vänd ner i äggsmeten.
Vänd i kesella o limeskal.Häll smeten i en smord o bröad form med löstagbar kant.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 min.OBS!Kakan ska vara kladdig i mitten.
Låt kallna,pudra över florsocker,garnera med lime.


Mums! 

Mat
Av Jessica - 19 september 2008 22:33

Hela familjen sover, det är tysssssssssst i huset. Jag kan som vanligt inte slita mig och komma i säng.

Erik somnade kl.20.13 i soffan, han hade visst haft en tuff dag på jobbet. Fan, jag kanske borde gå in på lite jobbsajter och hitta nåt nytt åt han. Ja, så snäll ska jag nog va. Innan jag somnar ska jag försöka hitta minst ett jobb som jag tror han kan tänka sig att söka. För inte har han tid att leta själv. Nä, datorn e ju jämt upptagen av mig, haha.


Imorgon bitti ska vi släpa oss iväg till Friskis. Liam ska få testa deras mini röris. Sen ska vi stoooorhandla på Ica maxi. Nu ekar kylskåpet tomt, tvättmedlet är slut och vi har bara en diskmaskinstablett kvar... dags för påfyllning mao. Och jag ska dammsuga hela maxi på jakt efter GODA, NYTTIGA saker :-).


Ikväll åt jag hela (;-)) 3st rutor mörk choklad, och så en nutrilett chipspåse á 91kcal. Sen va jag sååå nära på att hugga in på Eriks pringles chips, men jag höll mig. Jag körde det gamla knepet "ta en morot när du blir sugen". Och med lite örtsalt på så smakade moroten nästan som chips. Med betoning på nästan....


Å va jag längtar efter att få SVULLA! Bara att få slippa tänka mig för innan jag stoppar i sig nåt. Äta mig riktigt mätt.... Men jag ska inte ge efter, jag ska sköta mig :-). Jag låter säkert helt nuts i mångas öron, men så här e jag. Jag får en fixidé som jag kör stenhårt på tills jag  tröttnar. För några år sen fick jag ex. salmonella av dålig kyckling. Efter det bestämmde jag mig för att bojkotta kyckling. Det höll sig dryga året, sen kunde jag inte hålla mig utan började äta det igen. Och så där knäpp kan jag va med massa grejer... :-D Jag får för mig skumma grejer. När jag va liten t.ex så sög (!) jag jämt på blodpuddingen ist för att tugga den. Det för att jag trodde att mina tänder skulle färgas svarta om det fastnade blodpudding i dom... störd som sagt.

 

GODNATT!


Ovido - Quiz & Flashcards