Alla inlägg under september 2008

Av Jessica - 10 september 2008 07:49

Måste bara få skryta lite (och det får jag va? i min egen blogg :-)) jag kommer i ännu ett par jeans :-) skönt! Så behöver jag inte köpa massa nya byxor. Vägde mig i morse och nu har jag gått ner ytterligare ett kilo så sammanlagt -3kg på en vecka och 2 dar. Inte för att jag skulle fokusera så överdrivet på vikten, men minus på vågen känns ändå som en liten seger :-)


Ska strax åka till skolan och ha kommunikationskurs. Det regnar ute så får bli bilen. Jag slutar redan 11.30 idag så sen blir det till att plugga hemma.

Erik lämnar sötisarna på dagis idag, skönt. Jag tycker det är så hjärtskärande att se Engla så ledsen :-( :-( 

Av Jessica - 9 september 2008 22:50

en sak som e bra med att späka sig själv lite och det är hur otroligt gott allt smakar nu för tiden! Jag som e ruskigt kräsen i vanliga fall tyckte nästan att barnens fiskbullar såg goda ut i dag... haha.

Jag har en lista över grejer som jag ska äta sen när jag får (inte allt på en gång såklar, men grejer jag ska få unna mig ibland till helgen och så):


* Thaiwok med kyckling och casewnötter, shiiit va sugen jag e på det!

*Oxfilé och potatisgratäng *mums*

* Kladdkaka, min favvo!!!!!

* Min cloetta choklad med lakrits, ligger redan i kylen och väntar

*Guld nougat (åt en varje dag under graviditeten :-o)

*Tacos e jag oxå riktigt sugen på

* Ett glas rött, mmmmmm 

*Kanelbulle


Mycket mat på min hjärna nu! Jag känner mig inte hungrig om dagarna längre. Mer ett sug bara efter nåt visst, typ salt eller sött.

Det e fasen inte helt lätt att nå dit man vill. Mat är en sån stor del av livet. Mycket är förknippat med mat. Det är så socialt på nåt sätt. Jag och Erik pratade om det att vem man än nästan träffar så e det nåt med fika eller mat inblandat. Mat ÄR en stor grej. Sjukt egentligen! Man stoppar in det i munnen, tuggar och sväljer. Hur big deal e det egentligen? Tänk att man kan bli så sugen på nåt som ändå bara ska ner i magen....


nä, dags för sängen, känner att migränen börjar smyga sig på igen. suck! 

Av Jessica - 9 september 2008 22:34

Måste bara skriva och tacka alla er underbara tjejer som är så snälla och peppar mig! Jag blir superglad!!!!!!

Min söta syrra Carro (som e så snäll och säger att jag duger som jag e *älska*)frågade idag hur länge jag ska hålla på och banta, vad vill jag väga?  Jag funderade och kom på att det är nog egentligen inte nån speciell vikt jag vill uppna, utan mer en känsla. En känsla av att kunna ha på mig mina kläder och trivas i dom utan att det stramar och väller över. Jag strävar inte efter att väga 53kg som innan jag fick Liam, men bara att jag ska trivas lite :-). Jag kommer absolut tillåta mig att äta godis och sånt VARJE lördag! Och mat ska jag såklart oxå börja äta snart igen, men kanske då mindre portioner än innan och mer nyttigt!


Ikväll har jag kommit närmre choklad än på länge. Jag och Erik roade oss med att göra chokladmasker. Fanns färdig att köpa i affären. Skithäftig, det doftade verkligen choklad i hela badrummet och nu luktar jag som en pralin i ansiktet, haha.  

Av Jessica - 9 september 2008 17:26

Imorse blev jag lite glad! Jag kom nämligen i ett par jeans som jag inte på långa vägar kunde knäppa för två veckor sen. Då va det ca: 3cm mellan knappen och knapphålet. Men nu fick jag plats :-) Vilken lycka :-)

För att fira detta så belönade jag mig själv med att köpa en söt rosa kofta från hm.


Efter skolan när jag satte mig i bilen så började det flimra framför ögonen på mig. Jag visste exakt vad detta betydde- migrän! Ghaaaaa.

Åkte till dagis och hämtade Engla, skyndade till Apoteket och köpte eaze som jag proppade i mig. Sen med oooont huvud begav vi oss till doktorn på bvc. Där hade Engla inte det minsta lust att sammarbeta, utan skrek och ålade sig hysteriskt. Doktorn hann iaf se nästan allt hon behövde se och konstaterade att den sneda höften och foten med all sannorlikhet beror på att Engla hasat sig fram på rumpan så länge. Hon har ju nyss börjat gå och har ett tag kvar att finslipa på gångstilen, nu går hon med samma stil som när hon hasade på rumpan... Så vi ska ge henne lite tid och komma tillbaks och se efter det igen om 2-3 månader.


Min snälla Erik fixade så han kom hem tidigare från jobbet och hämtade Liam och tog hand om barnen så jag fick vila och nu e migränen nästan helt borta :-).


Ätit:

Frulle: Naturdiet RTD lattesmak, vatten

Mellanmål: liten latte

Lunch: Nutrilettbar, vatten

Tidig middag: tonfisk, lite mini keso, kokta grönsaker, vatten

Kväll: Nutrilettbar, vatten

Av Jessica - 8 september 2008 21:05

Jag har funderat på overall till Engla. Va först inne på att hon skulle få Liams svarta hm overall från förra året, men hittar den inte nån stans, vette tusan vart vi lagt den... Dessutom så va den inte vattentät utan galonisar va tvugna att användas rätt ofta till...

Så ringde jag Coop i morse för att höra om dom fått in fler färger av "bäst i test" overallen. Och det hade dom! Så nu har Erik varit där och köpt en sån cerise/lila, kanske inte den allra snyggaste nyansen rosa jag sett i mitt liv..., (se bild, dock svårt att få till rätt färg). Tänkte att det e fan bra att köpa medan det finns. När det sen väl smäller till och blir kallt så är varenda affär renrakad på vinterkläder!

Av Jessica - 8 september 2008 19:21

Så har jag kört med min lilla diet i en hel vecka.  Jag tycker att jag skött mig bra, bara grönsaker, kalkon eller tonfisk har jag ätit + nutrilett och naturdiet. Ställde mig på vågen i morse. Den visade -2kg. Jag blev inte så himla nöjd, hade hoppats på mer faktiskt. Det här lär ju bara va enbart vätska som jag loosat. Fast mätte magen och midjan och där hade måttet minskat med 4cm och rumpan med 1cm, haha, alltid nåt.


Frukost: Nutrilett choklad, en dl av vattnet bytte jag ut mot kaffe (stod i broschyren att man kunde göra det)  Rätt gott, vatten

Lunch: Nutrilett bar, vatten

Mellis: Naturdiet RTD choklad, en morot, vatten

Middag: Tonfisk, kokt broccoli, blomkål + morötter och färska champinjoner, vatten.

Får se om jag unnar mig nåt nutrilettsnack ikväll. Blir så sjukt sugen framför tv:n. 

Av Jessica - 7 september 2008 18:52

Som vi har väntat på denna dag! Dagen då Engla går av sig själv utan hjälp från nån. Visst, förut har hon då och då tagit typ fyra steg, men nu går hon! HElT plötsligt ställde hon sig upp i vardagsrummet, tog 24 steg mot Erik och sen har hon fortsatt :-). Jättekul!

Fast vi ska ändå till BVC doktorn på tisdag, för nåt knas e det, höften och ena benet e likson snett... får se vad doktorn har att säga om det.


Nu på kvällen efter middagen har vi varit ute på baksidan och ordnat lite inför hösten, börjat plocka iordningh allt och så. Känns alltid trist när den här årstiden kommer och man liksom får städa undan sommaren :-(.


Det här har jag ätit idag:

Frukost: Nutrilett bar, vatten

Lunch: En kycklingfilé, mini keso, purjolök och kokta grönsaker, shit va gott det va! drack ramlösa.

Middag: Nutrilett med chokladsmak. Hade den en stund i frysen så det blev som sorbet. Skitgott!, vatten

Övrigt: 5 klunkar kaffe, en chai latte (på barista light mjölken) och så tänker jag nog unna mig en sån där nutrilett chips påse (inte många kalorier) till filmen ikväll.


Jag tycker faktiskt jag hållt mig bra från allt frestande den här första "bantar" veckan. Jag har INTE fuskat på minsta möjliga vis ens.

Imorrn e the big vägar och mätar dag. Får se om det hänt nåt. Känns inte så. Men å andrasidan så har jag ju bara ätit nyttigt i en vecka, då kanske inte hinner hända så mycket.


puss o kram på er! 

Av Jessica - 7 september 2008 15:43

Senaste tiden har Liam och Engla börjat med en grej, att sova länge på mornarna, till 07 iaf. Precis har man börjat vänja sig vid det så Engla går tillbaks till gamla vanor. Imorse vaknade hon 04.30 dessärre va det min tur att gå upp och Erik kunde glatt sova vidare. Liam sov hos farmor och farfar så fanns ingen mer småtting här hemma som kunde vakna. fast jag och Englahade det riktigt mysigt. Vi satt under en filt i soffan och myste och såg på tv.


Vid kvart över sju gick iaf Erik sen upp. Jag berättade att idag har jag lust att passa på att fixa en massa grejer. Gäller att passa på när man bara har ett barn. Så vi började med att verkligen storstäda hela huset (otacksamt, för nu e det lika skitigt igen :-( ). Jag satte mig nämligen på huk i köket och såg listerna och längst ner på köksskåpen, hua. Jäklar va det va smutsigt det blir i barnens höjd. Men såpa och ljummet vatten gjorde susen i hela huset :-).


Senaste veckorna har Engla börjat vägra sova i spjälsängen, hon blir hysterisk när vi lägger ner henne i den. Antar att hon börjar tycka den känns som ett fängelse eller nåt. Såsmåningom ska vi köpa en sån där "vikare" växasän till henne. Liam har redan en och den funkar kanon. Men så länge får hon ha farfars gamla växasäng från 40-talet :-). Den e jättesöt.


Svinto78:  Skiiitbra att jag äter för lite, det e liksom det som e grejen ;-).

Cambridge går att köpa på: www.nailsbodybeauty.se. Där behöver man inte gå på nån konsultation, bara beställa ochva glad :-).


Nä, nu ska jag försöka plugga lite.

Ovido - Quiz & Flashcards