Alla inlägg under september 2008

Av Jessica - 6 september 2008 21:08

Japp, nu har kläderna från me&i kommit. Jag hade ju beställt årets igelkottröja till Liam och så tre överraskningskläder för 100kr/st. Tänkte att det va kul att chansa lite eftersom det ändå inte fanns nåt i årets kollektion som jag fastnade överdrivet för. I överraskningspaketen va det till Liam en rätt cool orange t-shirt med kronor på. Till Engla ett par grå tights med vita prickar, samt en cerise giraffbody med ben. Giraffbodyn ville jag ha i somras till henne, men nu till hösten känns den ju sådär :-/ När ska den hinna användas? Kankse får lägga ut på tradera sen.


Nu e Liam hos farmor o farfar! Han ska sova där inatt bara för att han och dom ville. Här hemma har vi det lugnt. Att ha ett barn e nästan som semster ;-). Men man saknar allt Liam, tomt utan min lilla älsklings kille!


Detta har jag ätit:

Frukost: Nutrilett pulvershake chokladsmak, vatten

Mellanmål: chai te 

Lunch: Naturdiet RTD chokladsmak, vatten

Middag: Rökta räkor och kokt broccoli och blomkål samt morötter, Å det va så gott så jag vart tårögd! Jag va så sugen på grönsakerna att jag kokade mig en omgång till och nu har jag nästan lite ont i magen, Ramlösa drack jag till. 

Kvällsmys: Nutrilett "chips" med sourcream onion smak (ljuvligt gott) naturdiet snack (dom två godsakerna tillsammans motsvarar i kcal som en pulvershake.)


Nu ska jag gå och sova! Är så extremt trött hela tiden.

Ha en rolig lördagskväll ni där ute, party people!!  :-) 

Av Jessica - 6 september 2008 11:17

Coop forum öppnar redan kl.08 Guld för oss småbarnsföräldrar. Vi va där vid halv nio :-). Jag köpte overallen till Liam. Den som fått bäst i test. Stod att det va andra året i rad som den overallen fick det. Jag hade sett på reklamsida i vi föräldrar tidningen att det skulle finnas brun, rosa/lila och marinblå overall, men här fanns bara brun. Jag frågade personalen där om andra färger med det hade dom inte hört nåt om... Jag får väl ringa på måndag och prata med nån ordinarie. Liam fick den bruna, han hade valt redan hemma att han skulle ha en brun overall. Den verkar sktbra! Slitstart material och bäst e att den är helt vattentät! Fatta va skönt att slippa galonisar över en slaskig vinterdag.


Strax ska vi hem till min mormor o morfar. Jag ska göra ett skolarbete om åldrandet och måste därför intervjua nån över 80 år. Mitt offer blev morfar.

Efter det ska jag gå på danspasset tillsammans med svärmor. Första gången hon går, men det va hennes initiativ faktiskt. Jag hade egentligen inte tänk träna. Känner mig så jävla matt av det här med att inte äta så mycket. Bara jag cyklar på raksträckan hem från skolan så känns det som att trampa med högsta växeln, så tungt!!!


Ikväll ska jag unna mig att äta rökta räkor *mums* kan väl mest bara va proteiner i det va? Inte så fettigt. Sen hittade jag en massa gott på diethyllan på coop (se bild). Haha, jag ska ju självklart inte äta upp allt idag, men bra att ha om jag ska unna mig nåt.


Ganska många frågar mig varför jag håller på och "svälter" mig med larvig pulverkur när man kan få äta sig mätt med GI. Jo, svaret på det är en gång för alla att GI funkar inte för mig!!! Jag måste verkligen va HÅRT hållen när jag väl bestämt mig för att gå ner i vikt. Att hålla på och äta omelett till frukost, ost, grädde och allt som är tillåtet  med GI går inte på mig. Nä, då överdoserar jag och har typ grädde till allt, smör till allt just för att man får det. Och inte går jag ner i vikt då inte. För vissa med bra karaktär så funkar det nog, men för mig är gammal hederlig bantning det enda rätta :-). Det må vara ohälsosamt men, men. Ska ju inte hålla på hela livet. Bara tills jag kommit igång och fått rätt "tänk", att inte snaska godis, ost och chips för jämnan, utan äta rätt och bara unna mig gottis på helgerna :-) Låter klokt va? :-) 

Av Jessica - 5 september 2008 21:07

Visst hann jag med lite shopping innan skolan. Det är dyrt att börja sent för då finns tid att strosa i centrum. Jag fick tag på fem myror velourbrallorna till Liam, så dom köpte jag samt varsin brun fem myror mössa så barnen matchar varann ;-) och så även fem myror strumpr till Liam. Sen slank jag även in på h&m. Där hittade jag en hello kitty tröja till engla som va fin. Jag e egentligen inte mycket för sånt där som Bamse, hello kitty, musse pigg osv, men Engla älskar den här katten så vore ju taskigt att inte låta henne få ha en sån tröja. Även lite annat smått o gott hittade jag; två halsband till mig, örhängen, armband, BH, en svart tröja och lite basic t-shirts till barnen. Så där ja!


Eriks jobb gick det sådär med... beror på hur man tolkar det. Återkommer med mer om det senare i framtiden.


Nu ska jag gå och lägga mig! Japp, ni läste rätt. Kl. är tio över nio en fredagkväll. Men jag e så jääääkla trött, ont i huvudet och förkyld, så sängen hägrar verkligen!


gonatt!


Intaget:

Frulle: Nutrilett pulvershake skogsbärsmak, vatten

Lunch: Cambridge soppa med svampsmak. Fantastisk god!!!! (eller e det bara jag som inte e så kräsen längre?!) vatten

Mellanmål: Naturdiet bar, vatten

Middag: En kycklingfilé, ungsbakade rotsaker. Ahhhhh va GOTT det va! Tack snälla Tiny för tipset! Ramlösa drack jag till det.

Av Jessica - 5 september 2008 08:51

Lindex har fått in nya Fem myror kollektionen- me like! Jag har beställt en jättefin hoodie i velour till Liam. Men tillhörande byxan va slut *grr* Dom va jättefina med en rosa elefant som tittade fram ur ena fickan. Ska ringa Erik och be honom kolla inne i stan om han kan få tag på dom. Funderar även på att köpa långkallingarna... dom va så himla fina! Självklart slut på webshoppen, men kanske finns kvar i nån butik?

Helt sjukt att denna kollektion kan sälja slut på EN GÅNG! Man blir ju stressad.


Appropå stress, jag tog pulsen några gånger på mig igår kväll när ja låg i sängen. Och jag kan andas ut, jag är inte döende, för nu fick jag varje gång vilopulsen till 69. Men Erik, han ska ju alltid va värst, han hade endast 49 slag/min.


Idag har Erik förresten ett MYCKET viktigt avgörande möte med sin chef... det är framtiden som hänger på spel. Håll tummarna för Erik nu!


Av Jessica - 5 september 2008 08:30

Idag börjar inte skolan förrns halv ett så jag ska försöka plugga hela förmiddagen. Synd att huset e så stökigt... och tvättstugan full av smutstvätt... och köket fullt av disk... Man får verkligen försöka ha diciplin och bestämma att allt hushållsarbete måste ske efter pluggandet. Annars kommer jag aldrig få några betyg i skolan.


Jag har just varit på dagis och lämnat mina små älsklingar. Liam gillar att va där så han smiter glatt in utan att knappt hinna pussa mig hej då. Engla däremot började skrika redan när hon fick syn på gården. Och helt hysterisk blev hon när jag lämnade henne till fröken. Och det smittade av sig till alla andra småttingar så det va en riktig gråtkör där inne. hua, mitt mamma hjärta blödde, men fröken tröstade med att Engla brukar bli glad jättesnabbt. Tur!


Förresten, funderar på det här med vinteroverall till barnen. Jag tycker overall e bra att ha på dagis när dom leker så kan dom ha jacka + skidbyxa hemma.

Jag har inte råd, och känner heller inte för att lägga ut så överdrivet mkt pengar på att köpa märkesoveraller som Pop, reima eller liknande. Känns onödigt i vårt ganska mild, slaskiga klimat.

Men så fick jag min Vi Föräldrar i brevlådan igår och där har dom ett overallt test. Den som fick bäst i test är från coop  (!). Det är deras egna märke Friends. Overallen är både vind- och vattentät, peeerfa! Ska nog lura med mig Erik och kidsen dit imorrn så vi kan klämma lite på overallerna. Fast skulle inte förvåna mig om alla e slut efter det här testet.... 


Ha en härlig fredag allesamman!



Av Jessica - 4 september 2008 19:56

Idag har jag faktiskt känt mig lite sådär halvvissen! Och inte vart saken bättre när vi kollade pulsen i skolan. Jag hade HÖGST i hela klassen trots att jag hör till dom yngre... Alltså lyssna på detta: Jag hade 94 i VILOpuls! Helt sanslöst. jävla otränad e jag ju inte, så lite lägre puls kunde väl kroppen bjussa på?


Har fantiserat ganska mycket om mat. Trots att det bara är dag 4 på kuren så beter jag mig redan som om jag bott på Robinsson ön utan mat i 1 månad. Jag va även tvungen att plåga mig själv genom att titta på matlagningsprogram på tv.... 

Åt salladen till middag. Börjar tröttna rejält! Åt inte ens upp hela för jag blev äcklad. Kan nån vänlig själ ge mig tips på NYTTIG, KALORISNÅL mat jag kan äta till middag i helgen? Inget Gi skit bara, det funkar inte på mig. Va tror ni, kan man äta lite kycklingfilé med wokade grönsaker utan att få ångest? Förstör jag dieten då? Jag vill ju verkligen loosa dessa extrakilon utan att fuska.


Jag har redan bestämt mig för vad jag ska få unna mig sen när den här kuren e över, en thaiwok med kyckling och casewnötter :-) Och nån ny choklad med lakrits i som jag hittade på ica.... MUMS. men det blir väl först om ett par veckor...


Dags att se idol på tv. Sen va det nåt program på svt1 om ADHD som jag tycker verkar intressant...


Mat:

Frukost: Naturdiet RTD med lattesmak, vatten

Lunch: Nutrilett bar, vatten 

Mellanmål: En latte. Snälla Anna bjöd mig och jag kunde inte låta bli.

Middag: Samma sallad som igår, vatten


Kanske jag unnar mig nån frukt eller grönsak framför tv:n nu ikväll.


Over and out! 

Av Jessica - 3 september 2008 18:55

Ghaaaa, måste ta en paus i mitt skolarbete. Tanken va att jag skulle ha suttit hela kvällen igår och pluggat när Erik ändå va på fest med jobbet. Men det ville visst inte min barn! Dom ville vakna var tionde minut och störa sin mamma tills hon gav upp. Engla somnade inte förrns klockan halv tolv. Suck, inte lätt att få nåt gjort i det här huset.


Idag har jag känt mig ganska hungrig och sugen. Men jag har stått emot. Gjorde en lite matigare sallad till lunch så det kändes bättre.


Ätit idag:

Frukost: Nutrilett pulvershake med chokladsmak, vatten.

Mellanmål: naturdiet bar, kaffe, vatten

Lunch: check this sallad out, blir ni inte sugna?: ruccola, pinjenötter, liiite 10% fetaost, 3st skivor rökt kalkon (sån man kan ha på mackan) en avokado (fett, men nyttigt fett), tomater, paprika, gurka, morot, salladslök, champinjoner. vatten.

Mellanmål: Chai te med lite mjölk, ångkokta sockerärtor

Middag: Naturdietbar


Kanske unnar mig en morot eller två framför tv:n sen när jag ska se idol. :-D


Av Jessica - 2 september 2008 20:32

Nemas problemas att äta nyttigt :-). Jag e stolt över mig själv som lyckats stå emot svåra godissug som kommer mellan varven.


Imorrn slutar jag skolan tidigt. Vi har bara en lektion, som är en föreläsning i hörsalen om komunikation. Ska bli riktigt kul. Efter det ska jag hem och ringa BVC. Dagis har nämligen påpekat en grej om Engla som även jag tänkt på. När hon går så e högerfoten sned inåt... svårt att beskriva.

Men det kanske e en förklring till att hon lärt sig gå sent? Eller hon går ju typ fortfarande inte mer än högst 4 steg själv. Med stöd så går hon jättebra, förutom högerfoten... tänkte man måste ju ringa o höra med BVC om det är nåt vi ska göra.


Har just kollat lite på en dokumäntär på tv4 om några som fick fyra barn.... Inget konstigt med det förutom att mamman o pappan va syskon!!! Scary!


Maten:

Frukost: Naturdiet RTD latte, vatten

Lunch: Naturdiet bar som va GRYMT god!!! vatten

Mellis: Naturdiet RTD jordgubb, vatten

Middag: Ångkokta sugarsnaps, sallad på ruccola, lite 10% fetaost, pinjenötter, salladslök, gurka, tomat, morot och paprika. MUMS! Att sallad kan smaka så här bra!!! 

Övrigt: En kaffe med lite mjölk, chai te. 

Ovido - Quiz & Flashcards