Alla inlägg under december 2008

Av Jessica - 22 december 2008 19:00

I år skickade vi inte mindre än 45st julkort till nära och kära. Tillbaks har vi fått inte ens 10st... Jag antar (om det inte e så att fok inte gillar oss ;-)) att det är ruskigt ute att skicka julkort. Nästa år skippar jag nog det. Beställer bara några få och skickar till dom ensamma gamlingarna i släkten. Resten får nog nöja sig med ett virtuellt julkort på mailen :-).

Av Jessica - 21 december 2008 18:37

Hm.. hur ska jag summera denna loppisdag? Ska jag beskriva den med ett ord så är det VÄRDO!!!!!! Att sälja barnkläder på loppis måste va en av mina dummare idéer. Okej, jag räknade inte med att få allt sålt och bli miljönär, men jag hade hoppats på att kanske få ihop iaf 1500kr. Dumt trott!


Alltså ja... man höll till i en sketen lokal under vårberg centrum. Överallt fanns fullt av bord med säljare som betedde sig som hyenor. Dom köpte grejer av varann och sålde dyrare, fan vilket tjafs det var!


Jag packade omsorgsfullt upp alla våra miljarders fina barnkläder i storleksordning. Jag satte upp lappen med prisinfo som jag och Erik gjort igår kväll. Redan efter 15 min bytte jag snabbt ut den mot en lapp som det ist stod "Allt på bordet 15kr/st" på. Inte fan gick det bättre då så jag sänkte allt med ytterligare 5kr, dvs 10kr/plagg. Och då ska ni veta att det va väldigt fina grejer, knappt använda och inte slitna. Under bordet hade jag en sån där blå IKEA kasse med vanliga, trista barnkläder (sånna där basic grejer) som jag tog endast 1kr/st för. EN KRONA! Ok, inte en endaste jävel köpte nåt av dom grejerna. Och av resten av barnkläderna sålde jag max 10-15 plagg.... Folk va så jävla snåla!  Dom bara fnös åt mig när dom hörde att jag skulle ta 10kr/plagg. Och en adidas dress, munkjacka med mysbyxa i stl.68 (kostar 400kr ny) vägrade nån köpa för att jag ville ha 35 kr för den. Ni hör ju, snåljåpar va ordet. Helt fel forum för mig. (Tur jag sålt alla märkesbarnkläder på tradera innan.)

Det jag tjänade pengar på va en skinnjacka som varit Eriks pappa, en Bik bok jacka och så en kavaj (som min syrra köpte av mig).... Sammanlagt 5 timmar höll vi ut på det där stället. Sen Kände jag att nu packar vi ihop grejerna! Och då minnsann kom folk fram och på 30 sek hade jag sålt 4 plagg, mer än på dom senaste 2 timmarna.

Vi pratade med en av vakterna som jobbade där och han sa att det va extremt lite besökare på loppisen idag. Vår vanliga timing! Och så hörde jag att barnkläder är nästan omöjligt att sälja. Jo man tackar!

Så efter 5 timmar åkte vi hem med bilen nästan lika full som innan och förtjänsten på detta va 630kr.

Dom ynka kronorna fick vi slita för, vi har:

1) Behövt skaffa barnvakt hela dagen

2) Kliva upp i ottan (för en gång skull så ville barnen sova lääänge och inte alls gå upp med oss)

3) Massa förberedelser, sortera, packa och fixa

4) Betalat bensin fram och tillbaks

5) ödslat en hel söndag för ingenting, stå och mugga i en äcklig lokal e inte min grej.

6) Betalat 120kr för loppisplatsen

7) Behövt haft prutkamp med varenda kund fastän kläderna redan va så gott som gratis. Jobbigt!


Nä, ska man sälja på loppisen i Vårberg så har jag några tips:

*Sälj inte kläder, det är nästan omöjlligt även om du så skänker bort dom (min syrra försökte sälja sin WE munktröja för 10kr, ingen som ville köpa den....)

* EEEEEExtremt låga priser gäller, räkna inte med att bli rik.

*  Krimskrams, dvd, elektronik och annat tjafs verkar va sånt som va lättsålt.

* Om du har förrådet fullt med fula gamla grejer som ska slängas/ skickas till myrorna så kan det va ett tips att försöka sälja på loppisen. Sånna grejer verkade gå åt.


Jag känner att ska man sälja kläder för 1kr/st (om ens fok köper då) så kan man ju lika gärna skänka dom till nån man känner med barn, eller hur? Det svider ju bara i hjärtat av att se sina barns fina kläder säljas för ingenting.


No more loppis för min del!

Av Jessica - 20 december 2008 22:23

God Jul allesammans som läser min blogg!

För er som inte haft äran att få årets julkort via snigelmail får det här i min blogg nu ist :-).

Jag bjuckar även på tidigare års julkort!


Puss puss!

Av Jessica - 20 december 2008 22:03

Jag hade jättetrevligt me mina syrror igår!

Vi käkade tacos, spelade spel, drack vin och snapsar *uäck*, skvallrade och hade kul. Senare åkte vi in till stan. Denise skulle möta upp sitt ragg, en ganska känd tv-förmåga. Han va.... ganska dryg, haha. Han bara totalvägrade tro att vi tre va syrror. Och vi som annars jämt får höra att vi är så lika. Jaja. Efter nån timma på en lite pub så lämnade jag och Carro turturduvorna i fred för att ist slå klackarna i taket på Patricia. Men när vi va vid Slussen kände jag att vi åker hem ist. Carro följde med mig hem och det vart inte så värst sent. Väl hemma så tvättade Carro av sig sminket och la sig i Englas lilla växasäng (Engla sov inne hos oss). Jag duschade och somnade sen sött. Imorse höll jag på att garva ihjäl mig!!!!!!!!!! Carros händer va BRUN/ ORANGEA!!!! Hahahahaha, då visar det sig att hon i fyllan och villan trott att min Brun utan sol va make up remover....haha :-D Så hon tvättade ansiktet (läääänge, varför tar inte "tvålen" nåt bra? tänkte hon) med BUS, hahahah. Fy fan va kul!

Idag har jag känt mig lite halvseg. Ute har det regnat så vi har roat oss inne. På eftermiddagen vart vi bjudna på mat hos svärisarna.


Imorrn ska vi leka försäljare på loppisen. Hela kvällen har vi hållit på att prismärka och sortera alla kläderna *pust*.


Mat idag:

Frukost: ½ latte, ett ägg

Lunch: en lussebulle, vatten

Middag; laxpudding *mums*, jättegod sallad, julmust

Övrigt: några nachochips, en chokladbit, en kopp kanelte.

Av Jessica - 19 december 2008 12:50

Jo, jag ska ju sälja så gott som alla våra barnkläder, både pojk och flick i stl.50-86 på vårby loppmarknad nu på söndag.

Jag vet att jag frågat förut, men måste höra igen! Är det någon som har erfarenhet av sånt här? Som kanske rent av sålt just på Vårbys loppmarknad? Jag tycker det är skitsvårt det här med prissättning, ska man lägga plaggen i grupper med olika prisklasser, eller lägga ut det mesta på bordet och skriva allt 10kr/st? Och vad tusan är rimligt att ta??? Antar att det inte är folk som kommer dit för att betala överpris direkt, den kundkretsen som loppisen har vill nog fynda... Så please, tips så blir jag glaaad :-)

Av Jessica - 19 december 2008 12:42

Liam och Engla sover middag båda två :-o Det är inte vanligt. Själv sitter jag här och snaskar på en lussebulle med julmust till :-D. Tänkte snart fixa lite, leta kläder tills ikväll och sånt.


Imorse vaknade jag av ett * ouuuuuuuääääcckkk, smatter, stänk, slask* Liam spyr som en gris!!! Jahupp, magsjuka, here we go AGAIN! Senare under eftermiddagen spydde han ner hela köket, hallen och tvättstugan, stackare :-(.  Vi tog det lite lugnt, spelade memory, lekte med lera och annat som barnen gillar. Liam verkade piggare så jag föreslog att vi skulle gå ut. Ingen av barnen gjorde vågen, men jag insisterade på att lite frisk luft är bra. Ute öste regnet ner... Vi härdade ut en timma innan vi gick in igen. Och nu sover alltså älsklingarna. Det betyder att Liam allt e lite sjuk, han slutade nämligen sova middag för ett år sen så detta hör inte till vanligheten.


Måste bara skriva lite om tjejen oxå! Engla börjar bli så stor flicka nu. Hon fattar allt man pratar om, kan alla delar på kroppen, kan klä på sig strumpor och byxor själv och så har hon börjat prata :-). Det kommer fler och fler ord varje dag och det är så sött! :-). "Tittis" kan hon säga och peka på en potatis. Hon försöker sätta ord på allt och det går riktit bra. Så kul att även hon börjar kunna göra sig själv förstådd. 

Av Jessica - 18 december 2008 22:39

Jag och barnen hade verkligen en perfekt dag idag! Efter att Engla sussat klart så gick vi ut och lekte. Men redan när klockan va kvart över tre så gick solen ner och det blev mörkt :-(. Fy tusan va skönt att det vänder om ett par dar och går mot LJUSARE tider :-) :-) :-)


Nu en viktig fråga till alla er i min ålder (runt 26) har ni nånsin hittat nåt grått hårstrå i ert hår? Jag får panik!!!! För ett år sen hittade jag 3st i mitt. Erik skrattade så han höll på att ramla av stolen, den elakingen!

Nu idag när jag studerade mitt hår så hittade jag typ 3-4 nya silvriga hårstrån *PANIK* :-o Vad ska jag göra? Tänk om jag håller på att åldras i förtid, tänk om jag e gråhårig innan 30 *rys*. Hjälp mig, jag är alldeles för fåfäng för att kunna bli GRÅhårig. Och alldeles för UNG, jag har ju bara börjat livet.

Och e det förresten sant att man kan bli gråhårig av stress? Så mycket som jag stressat sen jag blev tvåbarnsmamma har jag aldrig gjort. Isf kan jag ju skylla de gråa hårstråna på barnen ;-). Skämt åtsido, på lördag (imorrn har jag inte tid) så ska jag färga mitt hår!  Sen till våren måste jag ta mig tusan bli blond igen så att eventuella gråa inte lyser som silvertrådar *ghaaaaaaa*


Imorrn ska jag partajja med mina småsyrror. Fast dom är inte så små längre, den ena e 21 och den andra fyller 25 i februari. (Dom har nog inga gråa hår... Jag är den drabbade i familjen). Det ska hursomhelst bli väldigt kul :-).


ätit idag:

frukost: ½ knäckemacka, ett glas vatten

Lunch: 1½ korvbröd (rester från barnens lunch), latte på barnlandet

Middag: Fryst VV låda, vatten

Övrigt: latte, 2st VV saker "eclairs" 80kcal st,  en rad marabou choklad, några lakrits nappar.

Av Jessica - 18 december 2008 13:32

Idag började Erik jobbet 11 (han ska jobba till 22 idag) så därför gick han upp med barnen så jag fick sova vidare :-). Vid 9 ringde min kompis Linda och hörde om vi ville till barn och buslandet me henne och hennes barn Liam och Ida (5 och 2 år gamla). Jag tvekade lite först, klarar jag verkligen av att va där själv med Liam som e så vild... Men efter lite övervägande bestämde jag mig för att vi ville följa med :-).

Vi kom dit vid halv elva och va helt ensamma :-). Superskönt! I två timmar busade, lekte och fikade vi med Linda och hennes barn (det kom inga andra besökare så vi hade heeela stället för oss själva :-)). Vi hade superkul. Mina kids skötte sig perfekt :-) Det va bara när vi skulle hem som Liam satte sig på tvären och gömde sig, sprang i väg och krånglade, han ville INTE hem, haha). Härligt att kunna hitta på nåt som funkar bra :-).

Nu sover Engla och jag o Liam ska upp och lägga 104 bitars pettson pussel. Ute skiner solen (just nu iaf) så när Englis vaknat tar vi på oss kläderna och går ut på baksidan och leker.


Jag känner mig frisk idag, bara täppt i näsan.

Ovido - Quiz & Flashcards