Alla inlägg under december 2008

Av Jessica - 27 december 2008 22:32

Nu har just syster yster gått. Vi hade skitmysig kväll. Vi åt sallad,  mängder av godis och chips och tittade på skräckfilm. Erik hatar att se läskiga filmer så då e det tur jag har syrror som vill kolla på sånt med mig :-D.

Snyft, om 1½ vecka åker Carro på sin långtrip till Asien och kommer inte tillbaks förrns i April. Jag kommer sakna henne massor!


På dan idag va jag, barnen och min mamma hos mormor och morfar på fika. En massa tvingade dom mig att äta.

Alltså, jag måste hejda mig nu. Jag har ju ätit så mycket att det inte går att skriva upp, helt omöjligt, jag tappade räkningen redan efter lunch... :-(


Erik e ute och slarvar igen. Och han hade mage att ringa nyss och säga att jag ska räkna med att det blir sent. Han kanske tar en morgonbuss hem.. qué? Kan det gå annat än illa när en människa räknar med att va hemma först på morgonkvisten? Det värsta med att va ute så länge e ju att han e bakis dagen efter och det blir jag som får ta hand om barnen. Jag har varit med barnen ensam 24 timmar om dygnet senaste dagarna eftersom Erik jobbat så mycket så imorrn känner jag att jag faktiskt vill ha lite hjälp. Sen e det ju måndag och jobb igen för Erik. Fast jag och kidsen har haft supermysigt här hemma utan pappa, men jag känner att jag inte hunit med så mycket här hemma, så nu e det Eriks tur att leka!

Av Jessica - 27 december 2008 10:56

Erik jobbar, Engla sover middag och Liam leker hemma hos farmor och farfar. Jag borde sminka mig och städa lite, men fastnade här :-). Jag har verkligen inte suttit mycket framför datorn de senaste dagarna. Ganska skönt faktiskt. Det går ju åt huuur mycket tid som helst att läsa allas bloggar, blogga själv, surfa runt, maila lite osv. Tänk allt nödvändigt här hemma jag skulle hinna med på den tiden egentligen ;-)


Nån som vet vart man kan få tag på minismå skridskor? Nu har alla i familjen skridskor utom Engla. Jag tänkte att hon oxå ska få prova. När jag jobbade som konståkningstränare hade vi pyttesmå barn som åkte. Det går faktiskt att lära. Man får ju såklart åka och hålla i och hjälpa till, men det är kul :-). Jag åkte själv konståkning i en massa år när jag va yngre. Nu är det nog 5 år sen sist jag stod på ett par skridskor.... Jag e sååå sugen på att köra och se om gamla takter sitter i :-). Antar dock att jag e mycket fegare nu, men jag har lovat Erik att försöka mig på nåt litet hopp och piruetter.


Det e tydligen huuuur mycket rea som helst i stan enl. Erik. Å va jag önskar att jag oxå hade lite tid och pengar och kunde åka in :-). Men det e väl lika bra att jag inte har det.


Ikväll ska Erik ut med en gammal kompis. Min söta syrra kommer hit och gör mig sällskap så jag sllipper känna mig övergiven. Vi ska äta min goda gratinerade chevreost sallad, se på film och käka godis. 

Alltså som jag ÄTIT den här julen så har jag fan kappat igen allt jag kämpat med under hösten känns det som :-(. Fast jag e sån, PÅ eller AV. Inget mellanläge. Antingen så ÄTER jag eller så bantar jag. Fast jag tycker det funkar helt ok :-D. Späka sig för att sen kunna äta upp sig igen, haha.

Men MONA, snart gäller det, då jävlar KÖR vi :-).

Av Jessica - 26 december 2008 21:25

är inte ett roligt kapitel jämt.

Jag har just betalat våra räkningar och hamnade i en smärre depression.  Om det inte vore för att vi fått lite pengar i julklapp så hade vi aldrig kunnat betala alla räkningar. Nu, i januari får vi pröva nåt helt nytt, att verkligen ransonera pengarna! Vi ska skriva en budget för hur mycket vi kan handla mat för i veckan och följa den noga. Ingen av oss får handla något utöver det. Skittrist, jag vet! Men ännu tristare om man tar allt extra (en fika här, en lunch där osv) på krediten som man sen måste betala av i slutet på månaden och hamna ännu mer back! 

Jaja, januari brukar va en riktig fattig för mig och Erik. Dessutom fick man inga CSN pengar den här månaden...

Tur att vi fick presentkort på hm så man kan få handla nånting :-D

Av Jessica - 25 december 2008 23:12

Även idag fick vi sovmorgon, bra gjort ungar!!!!!

Mina föräldrar och syskon kom hit vid 14-tiden. Liam och Engla fick en massa fina paket! Och så lottade vi ut våra 300kr paket ( vi har samma system i min familj som i Eriks). Idag lyckades jag få ett presentkort på hm, Kanon :-) Och även Erik fick ett presentkort värt 300kr som gäller i hela vårt loka centrum. Helt perfekt för oss att få presentkort, vi som e fattiga :-D.

Efter paketutdelningen åkte vi hem till min farmor och låtsasfarfar som bor på andra sidan stan. Där bjöds vi på kalkon och en massa annat gott! Och barnen fick ännu mer julklappar. Vi hade jättemysigt och hann t.o.m titta på gamla filmer från resan vi gjorde till Gambia med hela släkten.

Tillslut va alla så trötta av firandet att vi åkte hem. 


Jag känner mig som en fet julgris! Har gått upp 2,5kg senaste veckan :-( *grrr. Men så går det när man festar med syrrorna, har uppestittarkväll + svullar både julaftom och juldagen. O då menar jag verkligen svulla, igår käkade jag upp en halv chokladask Wienernougat själv... + en massa knäck och annat. Jaja, e ju bara jul en gång om året.  Snart e det nya friska tag med min kropp som gäller :-).


Imorrn startar rean så Erik ska jobba som ett djur! Jag vet inte riktigt vad jag och barnen ska hitta på. Men jag kan tänka mig att dom vill lattja en hel del me alla nya leksaker :-D.

Av Jessica - 24 december 2008 22:52

Så va julafton 2008 över!

Dagen började med att barnen sov länge, nästan till halv åtta (kanske deras julklapp till oss :-)) Sen fick dom gå upp och öppna julklapparna från oss. Så spännade att paketen låg under granen! Både Liam och Engla blev mest glada över Flexi trax bilbanan.

På förmiddagen efter frukosten klädde vi på oss varmt och begav oss ut i kylan. I motionsspåret mötte vi upp min mamma och gick en slinga som avslutades med att titta på korna och hästarna vid friluftsgården.


På eftermiddagen gick vi hem till Eriks föräldrar för en helt vanligt julafton med tomte, skinka och massa godis.

Vi vuxna bytte våra presenter. Som jag skrivit förut så skulle man köpa en grej för 300kr som skulle passa till vem som helst och sen lottade vi ut allt. Jag fick presentkort på 45 min floating .(Vi får se om min cellskräck klarar av det.... ) Erik fick en massa nyttigt VATA te och en stor flaska Mivitotal vitamindryck.


När klockan va 19 så gick vi trötta hem och la två överspeedade barn och vid 21 så låg vi själva i sängen redo att sova!!!



Av Jessica - 23 december 2008 23:23

Nu  e vi redo för julafton! Barnens paket från mig och Erik ligger under granen, julskinkan är klar och vi ska strax sova.


Vi hade en jättemysig uppesittarkväll. Men sen vart allla så trötta att vi bestämde det va lika bra att avsluta så man får lägga sig i tid. Jag kan tänka mig att en liten kille (Liam :-D) kommer vakna vääääldigt tidigt för att se om tomten lagt paket under granen... :-)


Måste bara säga en grej om det jag skrev om julkorten i ett tidigare inlägg. Att jag skickade så många kort e för att vi har STOR släkt! Och fler o fler flyttar hemifrån  så det blir en del man vill skicka till. Jag har så svårt att begränsa mig, tänker att skickar vi till min syrra, så måste vi skicka även till Eriks brorsor, till mina kusiner, även till Eriks kusiner osv.

Och sen menade jag absoluuuut inget illa mot dom som inte skickar tillbaks, det förstår jag. Jag menade bara att det kanske helt enkelt inte e så hett att skicka papperskort nuför tiden (även om jag själv tycker att det är löjligt kul att få julkort). Och läser man Jessicas blogg så inser man ju att det faktiskt ÄR ruskigt ute med julkort :-D

Så ni som fått av mig men inte skickat tillbaks, ta inte illa upp över det jag skrev.

Sen måste jag skriva att en sån som MONA va verkligen kul att skicka julkort till. Jag har aldrig mött en tacksammare sötis! Puss på dig gumman, till sommarn, då jävlar ska vi ses i våra trimmade kroppar ;-)!

Carro: Tack för lussebulle kortet, haha.

Nog svamlat om det :-).


Vad jag ätit vill jag inte ens skriva ner, men om vi säger så här, jag tror nog inte att jag kommer i klänningen imorrn :-o

Av Jessica - 23 december 2008 17:43

Jag e så glömsk, så bäst jag skriver ner receptet på min egenkomponerade kycklingpasta innan jag glömmer hur jag gjorde!


Pastasås med kycklingfilé och soltorkade tomater


4st kycklingfiléer

en burk soltorkade tomater

1st hönsbuljongtärning utrört i 5dl vatten

5dl lätt creme fraiche

en gul lök

6st färska champinjoner

en gul paprika

salt, peppar

ev. en skvätt grädde för att runda av smaken


Finhacka löken, skiva champinjonerna, soltorkade tomater och paprikan. Strimla kycklingfiléerna och stek dom i oljan från de soltorkade tomaterna. När kycklingen börjar bli klar häller du i grönsakerna och låter dem fräsa med någon minut. Häll sedan i buljongen, creme fraichen och ev. grädden. Låt koka upp. Salta och peppra efter behag.

Serveras till nykokt pasta!

Mat
Av Jessica - 23 december 2008 17:35

Jag har just griljerat skinkan. Om ett tag kommer mina föräldrar och syskon hit och har uppesittarkväll me oss. Då ska vi  svulla skinkmackor, godis, julmust och chips!


Dagen har vi spenderat utomhus mestadels. Sol och jääääkligt kallt!!!! Jag svängde förbi centrum och handlade det absolut sista. Igår kräktes Engla ner sig när vi va i centrum så då hann jag inte mycket. Sen spydde hon resten av dan, men idag har hon verkat prima :-).

Ovido - Quiz & Flashcards