Alla inlägg under december 2008

Av Jessica - 7 december 2008 19:49

Ansiktsblindhet, prosopagnosi, jag tror på fullaste allvar att jag har en form av det! Fråga Erik, han tycker att jag är fullkommligt hopplös på att känna igen folk. Mina nära och kära, vänner och familj känner jag igen. Men värre e det med ex. grannar. Visst, står dom på sin baksida och grillar så känner jag igen dom, men stöter vi ihop nån annan stans så är det omöjligt för mig att känna igen :-o Är en person på "fel" plats och jag inte kan koppla ihop den med något så vet jag inte vem det är. Detta är faktiskt ett handikapp!


Vi har bott i vårt hus i 3 år nu och jag har ingen aning om vilka alla våra grannar e. De som har barn i Liam och Englas ålder har jag koll på men resten, nada. Det är PINSMT! Ses vi på vårt lokala lilla ica så vet jag inte vem det är jag hälsar på utan måste fråga Erik utanför och då väser han irriterar: "Men det va ju vår granne, skärp till dig!"


Det här gör att jag nog ofta kan uppfattas som nonchalant och otrevlig, men det är jag inte, jag bara känner inte igen....

Är vi på stan och går förbi en kändis så brukar alltid Erik kolla mig genom att fråga: "såg du vem det där va?"

Jag: "öh... nä? borde jag det?"

Erik: "JA, det va per gessle?".


Igår såg vi på dokumentären om Britney Spears (henne känner jag igen ;-))

Och helt plötsligt dyker en blond kvinna upp och snackar. Så jag säger: Och vem fasen är det där nu då?

Erik glor på mig och säger: "Men hallå, det är ju MADONNA!!!!"

Så dåligt ansiktsminne har jag :-o


Ser vi på en film där karaktärerna har samma frisyr, hårfärg osv så kan jag inte veta vem som är vem utan måste fråga Erik heeeela tiden.


Björn och Benny i ABBA? Det är väl samma person??? 


Förra veckan när jag va på friskis o svettis så råkade jag visst glömma låsa toadörren *ooops* och in rusar en kvinna när jag sitter och kissar. Hon blev generad och stäger dörren. Jag tänkte att nu fasen ska jag memorera hennes ansikte (blond, hårspänne, snedlugg och allt va det va) och fälla nån rolig kommentar när jag ser henne efteråt. När jag kommer ut från toan ser jag massa blonda kvinnor med hårspänne. Hm... vem tusan va det nu då som hälsade på inne hos mig??? En av dom tittade hastigt bort när jag sökte ögonkontakt, kanske va det hon???? Jag går vidare ut i gymmet, blonda tjejer, nån av dom kanske? Vad fan vet jag, ingen aning, ansiktsblind är inte lätt att va.

Nån som vill ha mig som ögonvittne i rätten? Skulle inte tro det.


Handikapp va ordet!

Av Jessica - 6 december 2008 18:09

Vilken grå och trist regnig dag. Som alla andra dagar varit på sista tiden.

Hur roar man då kidsen en sån här dag? Tanken var först att baka lussekatter, men det föll på att vi saknade jäst och saffran. Rätt viktiga ingredienser när man ska baka lussekatter. Ingen (läs Erik) orkade cykla till ica heller och köpa det så då kom jag på att vi kan ju klä granen istället. Ja ni läste rätt :-).

I min uppväxt e jag van vid att man:

1) köper granen tre dagar innan julafton

2) Klär den dagen innan julafton

3) Låter den barra fram till tjugonde knut.


Den traditionen vill jag inte föra vidare. I min familj gör vi så här:

1) Plastgran- never ever riktig gran i mitt hus (vet ni hur mkt insekter en riktig gran drar me sig in som vaknar till liv i värmen?)

2) klär den så fort som möjligt så man kan njuta av den enda fram till jul.

3) ALLA julgrejer ska va undanplockade till nyår för då e jag så less på julen! Jag tänker så att efter julhelgen så e det över och då vill man inte se en enda tomte på ett helt år.


Julgranspåklädningen gick... sådär. Barnen va som galna! Liam satte varenda kula på samma gren samtidigt som Engla jobbade med att dra ner kulorna och slänga iväg dom- Suck. Får se hur länge granen får stå. En andra grej är färgen på kulorna... Dom e inte fina. Att klä en gran med barn kan det bli annat än nästan smärtsamt fult? Vår gran innehåller brun/bronsiga, silvriga och blåa kulor....


Kalas har vi hunnit med oxå! Liam va helt feberfri i morse, bara hostig, så han va kalasredo. Dom hade skitkul på barn och buslandet och Erik säger att nästa år gör vi LÄTT samma grej!

Jag och Engla hade mys på Novas prinsesspartaj. Nu e barnen trötta och ska strax nattas, sen kan man få luta sig tillbaks och pusta ut.

Av Jessica - 5 december 2008 20:51

Nice dag i skolan idag! Vi såg på filmen "fjärilen i glaskupan". Det är en sann historia som handlar om en kille i 40 års åldern. Han har tre barn, är chefredaktör för tidningen Elle och en dag får han ett slaganfall och drabbas av sk. locked in syndrom. Hela hans kropp blir förlamad! det enda han kan röra är vänster öga... Med hjälp av detta öga så  lär han sig kommunicera och även skriva en bok som senare blev den här filmen. Den va verkligen gripande, man får sig en tankeställare! Jättebra film!


När jag kom hem (kort dag) åt vi lunch och sen gick jag och Erik och  la oss med barnen och sov middag :-o. Det händer aldrig någonsin att vi sover middag hela familjen, men idag va vi tydligen trötta. Dessutom är Liam sjuk, har haft uppåt 40 graders feber.

Hoppas han blir frisk tills imorrn då han ska på Jeppes 3 års kalas på barn och buslandet.

Jag och Engla blir inte kalasfria vi heller. Nova fyller 2 år så dit ska vi och leka. :-)



ätit:

Frukost: naturdiet bar, ½ latte

Lunch: en vegetarisk pirog, vatten

Middag: rotsaksgratäng, kyckling, ett glas vin, ett glas julmust

Övrigt: 2cl päron konjak, några noblessegodisar, lite pop delight, ramlösa, ett äpple


Idag stod vågen på 56,6kg. Fast magen känns fetare.... Den där vågen ska man nog inte gå efter alls egentligen!

Av Jessica - 4 december 2008 22:57

Jag fick den briljanta idén nu på kvällen att jag och Erik skulle börja sortera ut  gamla barnkläder till försäljningen om ett par veckor. Vi hade 11st flyttkartonger smockfulla med kläder från stl. 50-92 :-o

Alltså jag vart förskräckt och förfärad. Helt plötsligt inser jag varför vi aldig har några pengar. Hur kan man ha det när man köper barnkläder för allt??? Nu va ju det mesta inköpt på den tiden då jag va mammaledig och typ bodde i centrum, men ändå... Tur jag inte har tid för så mkt sånt numera (även om jag fortfarande shoppar mkt). Hursom helst, dessa 11 kartonger bantades ner till 2st som innehåller dom finaste, mest betydelsefulla plaggen som vi vill spara. Resten åker till loppis!

Vilken skillnad, helt plötsligt kommer man faktiskt in i vårt förråd. Det känns som en befrielse att (förhoppningsvis) bli av med alla kläder! Nu undrar jag bara hur man ska hinna sälja allt detta på en dag???? Nån som förresten gjort nåt liknande, sålt på stor loppis som har några tips som man ska tänka på????? :-) Vi ska sälja här: loppmarknaden i vårby.


Idag fick jag förersten mitt betyg i med.grundkurs MVG :-D Och i människan socialt och kulturellt fick jag VG. Jag känner mig jättenöjd. 


Imorrn e dagis stängt så Erik ska va  hemma och riva huset tillsammans med barnen...


Uscha, det här med min kropp går inte så bra. Jag hade ÖKAT på några centimetrar runt midjan sen i mitten på oktober :-o. Inte så konstigt med tanke på att jag ätit mer nu ( har varit kalas, middagar osv) än när jag gick på pulverdiet.... Och många av er har påpekat att jag måste äta frukost. Jag vet! Pust, har bara varit såååå stressigt senaste veckan att jag omöjligt hunnit me. Men jag ska skärpa mig, lovar ;-).


Och jag har varit väldigt dålig på att svara i era bloggar, men jag e inne hos de flesta i min länklista varje dag, så jag har inte glömt bort er :-).


Ätit:

Frulle: några klunkar latte, ett äpple

Lunch: färdiglagad microsoppa, ramlösa

Middag: rotsaker i ugn, kalkonkassler (inte god, va full av "knölar" bläää) två klickar kesella 1%, vatten

Övrigt: 3st bitar mörk choklad, några malaco truly lakritsar, 2st salta kex,  1st kaffe, 1st clementin, 1 glas julmust light.

Av Jessica - 3 december 2008 23:08

Jag har blivit utmanad av cissi.


 Skriv om tre personer du älskar och beskriv varje person med ett ord.


Erik- Mitt allt. mannen i mitt liv, min partner, livskamrat och bästa vän. Han ställer alltid upp, hjälper till hemma, är världsabäst med barnen! Bättre man kan jag inte önska mig. Jag borde bli duktigare på att tala om det för honom! Utan Erik vet jag inte hur jag skulle klara mig.Älskar dig Erik!


Liam-mitt allt. Större kärlek än den man känner till sitt barn finns inte! Jag är så oerhört tacksam, lycklig och glad över mina fina barn! Dom e det värdefullaste och finaste jag har! Älskar dig Liam!


engla-mitt allt. Större kärlek än den man känner till sitt barn finns inte! Jag är så oerhört tacksam, lycklig och glad över mina fina barn! De e det värdefullaste och finaste jaghar i mitt liv! Älskar dig Engla!


_____________________________________________

Skriv om 3 personer som du saknar och beskriv saknaden eller personen med ett ord.


Susanne-tråkigt. En av mina äldsta vänner, Susanne och jag tappade tyvärr kontakten när Liam föddes. Trots att hon är gudmor till min son så varken ses eller hörs vi knappt längre. Det gör mig ledsen :-(.

 

Camilla-avstånd. Önskar vi bodde närmre varann så vi kunde ses IRL oftare och inte bara höras via cyber space.


kommer inte på nån mer så här på rak arm. Men jag kommer sakna syrran, Carro när hon efter nyår beger sig på en långresa till asien.


_________________________________________

Skriv om 3 saker som du vill ska hända i ditt liv och beskriv varje sak med ett ord.


Lycklig framtid- få va frisk. Jag hoppas så att alla jag känner kommer få leva ett friskt liv!!!!!

 

Kärlek- barnen. Att vi och barnen fortsätter få ha ett kärleksfullt liv tillsammans.

 

Pengar-god ekonomi. Jag vill vinna stora pengar på lotto. Pengar löser absolut inte allt, men väääldigt mycket ;-)


Jag utmanar: Camilla, Mona och Malin :-D

Av Jessica - 3 december 2008 22:58

Nu har jag och systra mi bokat plats på vårbys loppmarknad :-D Den 21/12 ska vi kränga kläder tills vi stupar. Eller nästan då. Jag hoppas på att få in en rejäl slant. Vi ligger duktigt med efter i ekonomin nu. Som vanligt. Har man varit mammaledig och pluggat de senaste 3½ åren samtidigt som man har bil, hus och två små så vet man hur det är att va inte rik.


Maten:

Frulle: en banan, ett äpple

Lunch: en färdiglagad viktväktar lasagne, vatten

Middag: röd quinoa, rödbetsbollar (e som köttbullar fast vegetariska) två klickar creme fraiche örter, ramlösa.

Övrigt: En portion Ben & Jerry glass smaken:  NY super fudge chunk *mmmmm* värd varenda kalori, clementin, kaffe

Av Jessica - 2 december 2008 22:06

Jag är kär! I mataffaren.se. Idag kom vår matbeställning (storhandling), levererad, färdigpackad och klar ända in i vår hall :-). Jag kände mig som en lyxig kändis eller nåt som blev så uppvaktad! Och varorna va jättefina och det som skulle va fryst va oxå fryst. Helt perfa!!!!!! Detta kommer vi garanterat att göra om!!!!! Som jag skrev förut, att storhandla till en hel familj tar TID och jag har inte den tiden eller orken.


Besöket på bårhuset idag va... spännande. Jag tror aldrig jag vänjer mig vid att se döda människor. Det är verkligen speciellt, en speciell lukt och... ja lite overkligt liksom. Hur som helst lärorikt!


Liams andra nappfria dag har gått helt smärtfritt!!! Han har varit så duktig och inte tjatat efter nappen utan istället sagt att han ska få den till kvällen när det blir dags att sova.


Nu e jag klar med mitt arbete om arbetsmiljölagen. Den va verkligen jobbig! Jag och paragrafer passar liksom inte ihop. Tack gode gud för att det inte är jurist jag pluggar till.


Ätit:

Frukost: inget

Lunch: chailatte, grov macka med färskost, skinka, sallad och paprika.

Middag: fullkornspagetti med köttfärssås, vatten

Övrigt: en liten bit lussebulle, julmust light, kaffe.

Av Jessica - 2 december 2008 08:29

Idag hände nåt jag aldrig varit med om förut; jag kom fram på en gång när jag ringde försäkringskassan!!!! :-o OTROLIGT! :-D


Imorse va Liam jätteduktig. När han vaknade gick han till köket och la sin napp breve tomten och sa att nissarna får låna den över dagen *söööt*.


Nu ska jag försöka mig på att börja med arbetsmiljöuppgiften innan det bär av till sös. Och så va det ett till viktigt samtal jag skulle ringa, men kan inte komma på vad.... Och så ska jag försöka få tag på Carro så vi kan boka bord på Skärholmens loppis för nu ska alla gamla barnkläder säljas. (Får vi ett tredje barn kommer jag ändå vilja köpa nytt :-P)


Just ja, ikväll vi 20-tiden kommer vår matleverans. Spännande :-). Eftersom jag beställde så sent i söndags så va alla leveranstiderna slut igår därför fick vi vänta tills idag.

Ha en bra dag!

Ovido - Quiz & Flashcards