Alla inlägg under juli 2008

Av Jessica - 20 juli 2008 16:19

Idag lurade jag iväg hela sällskapet till Tomteland. Jag sa att det va skitnära från vår stuga, typ bara 2km att gå... Jag trodde verkligen att det va nära, med bil kändes det så iaf. Men med två barn, två fullpackade vagnar och flip flop på fötterna (jag) i enbart lååååånga uppförsbackar så va det jobbigt och tog tid! Vi va döda när vi kom fram till entrén. Det va minst 5-6km som vi knatat. Men det va det värt, Tomtelandet va Liams dröm! Tänk, en stor sagopark fylld med tomtar, troll, älvor, häxor, djur mm. Vi va där hela dagen och hade kul. Liam tyckte det va roligast hemma hos tomten och i trollens hus.

När dagen va över hade vi promenaden hem kvar... tur att det va nedför annars hade jag fått sätta mig breve Engla i vagnen. Vädergudarna va inte på vår sida. Regnet riktigt forsade så man vart blöt ändå in till underkläderna. Gissa om det va skönt att sätta sig i en varm bastu på kvällen!

Av Jessica - 19 juli 2008 16:05

Överfylld bil rullade hemifrån vid 8.00 Resan gick fort och smärtfritt, barnen skötte sig som man önskat. Jag mådde illa större biten av bilresan. Fick sitta och hulka mig med en plastpåse i knät. Inte förrns vi stannade vid en shellmack och köpte solskensbullar så blev jag bättre. (Och NEJ till er som tror det, jag är inte gravid ;-))

Regnet öste ner hela vägen, men tillslut kom vi fram till Sollerön där Eriks föräldrar hyrt en röd, gullig stuga vid siljan.


I stugan fanns inget badkar och Engla e livrädd för duschen, så hon fick bada i hinken :-).

Av Jessica - 18 juli 2008 23:20

men som vanligt så fastnar jag framför datorn och kan inte slita mig.

Dagens sista inlägg får handla om köpbegär! Det e nåt jag har jämt! Det spelar ingen roll vart jag är, jag ser till att hitta nån affär. Och kommer jag inte iväg ut så finns ju alltid internet... ;-) Himla massa fint man kan shoppa på internet. Och lätt är det oxå, jag behöver inte ens klä på mig utan kan sitta osminkad i morgonrocken och  med bara några knapptryckningar så är jag ägare av nåt nytt. Kan det bli bättre?

Men iaf, alltsom oftast får jag hang up på nåt jag sett. Habegäret efter just den grejen vägrar att ge sig. Jag kan inte sluta tänka på den, får ingen ro i kroppen förrns grejen är inhandlad. Skitjobbigt att vakna mitt i natten och känna ångest för att grejen kanske tagit slut för att jag inte hunnit till affären. Sjukt? Jag vet! Shopoholism har jag hört att det kallas:-D. Just nu fick jag ett sånt där habegär när jag kollade in Polarn o pyrets höstgrejer. Engla bara måste få en lila windstopper fleece! Punkt. Fast hon nyss fick en rosa.... Men en lila behövs väl oxå, e ju en höstfärg :-D.


Appropå köpbegär. Jag vill ha... nä, vågar nog inte skriva det här... jag vill  ha ny vagn till Engla. Fan, t.o.m min mamma tycker att Brio racen e tungkörd och hård som jag vet inte vad. Ni som känner mig vet ju att jag e vagntokig. Där kommer återigen mitt sjuka köpbetéende in, när jag fått för mig nåt så bara måste det bli så! Fast den här gången kan jag inte köpa ny vagn. Engla börjar snart på dagis och vem vill ha en dyr vagn ståendes där? Fast visst vore det skönt med svängbara framhjul igen? Gott folk som ska köpa barnvagn, jag har bara ett råd att ge er:

KÖP VAGN MED SVÄNGBARA FRAMHJUL!!!!!

Hur kan det öht tillverkas vagnar utan svängbara hjul? Vad är vitsen med fasta hjul?? Varför kämpa som fan när man kan köra med lillfingret?


Dessa vagnar har jag ägt:

*Brio kombi, svart
*Chicco paraplysulky, svart/lime
*Emmaljunga scooter, svart/silver
*Babytravel syskonjogger delux, svart
*First Wheels city elite, bubbelgumsrosa
*Bugaboo frog, solblekt svart
*Bugaboo camelion, svart/cerise. Min ÄLSKLING ever!
*Graco stadium duo tandemvagn, ful blå
*Brio race, fuxiarosa


Av dessa vagnar finns bara en vinnare och det är Bugaboon! Så överlägsen de andra. Tyvärr hade min dotter den dåliga smaken att ogilla vagnen :-o så därför såldes den.

Till nästa unge (som jag hoppas att vi får nån gång i framtiden) så tror jag att jag vill ha en Urban jungle :-). En sån har vi nämligen inte testat på. Hihi.


Jag måste köpa en väska! Skolan börjar snart och jag vägrar göra entré med skötväskan. Inte heller handväskan från våren-05 duger. Nä, nåt nytt ska jag ha. Får bli mitt nästa mission, en snygg väska! :-)


Natti natti på er. Nu ska jag sova. Ska sitta i bilen i flera timmar imorrn och roa två små. Sånt tar på krafterna så bärst jag e utvilad!

Over and out! 

Av Jessica - 18 juli 2008 17:07

Shit vilken service! Igår förmiddag beställde vi ap-selet till Liam och idag efter lunch fanns det hos oss .-). Supersnabb leverans. Så borde det jämt va :-). Vi har redan invigt selet. Liam tyckte det va jättekul att springa runt med en apa på ryggen. Och Engla, hon va såååå avis. Hon skrek och sträckte sig mot apan hela tiden. Hoppas detta va en bra investering. När man inte vill ha den som sele så kopplar man loss svansen och har apan som ryggsäck ist.


Förutom att leka med apan så har vi (läs jag) ägnat dagen åt att packa och städa. Det e såååå mkt grejer att tänka på när man har småbarn. Imorrn åker vi till Dalarna. Eriks föräldrar har hyrt en stuga. Så nu kära vänner så får ni lite rast från mig ;-). Jag har svårt att tänka mig att jag kommer blogga där borta.  



Av Jessica - 17 juli 2008 19:25

Jag har en helt fantastisk bok full med olika kladdkakerecept *me like*. En annan som oxå gillar kladdkaka e min söte vän Camilla. Men varje gång hon ska baka så har hon tappat bort receptet och jag får skriva nytt. SÅ nu Camilla, lägger jag ut receptet i min blogg så kan du kika in närsomhelst du blir sugen på seeeeg kladdis :-)


Sega chokladrutor:


100g smör

2ägg

3dl strösocker

1½dl vetemjöl

4msk kakao

1½tsk vaniljsocker

2tsk bakpulver


Smörj och bröa en ugnsform med måtten 20x25cm. Smält smöret på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta smöret.Blanda mjölet med kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör försiktigt ner i blandningen. Häll smeten i formen och grädda ca:35 min i 150c. (Ibland kan kakan behöva va inne lite extra för att bli perfekt seg ist för rinnig).

NJUT!

Mat
Av Jessica - 17 juli 2008 17:56

Imorse gjorde vi slag i saken och beställde ett ap-sele till Liam. Det fanns massa olika att välja mellan; nalle, groda, gris, koala mm, men en vild liten apa e just vad Liam e så det passade bra för honom :-D. Det stod att beställer man innan kl.14 så skickar de varan samma dag. Håller tummarna för att selet kommer redan imorrn. Shit va skönt det ska bli att kanske kunna vara på ställen med mycket folk utan att va rädd att Liam ska fösvinna om man släpper han ur vagnen.


Jag har avklarat mitt optikerbesök oxå. Fan, jag blev lite nervös precis när det vart min tur. Tänk om det inte blivit något bättre alls???

Men det hade det *phu*. Höger öga va så gott som återställt och vänster (det som varit värst) va nästan bra :-). Goda nyheter. Dock ska jag fortsätta med glasögon och droppar. Fick med mig 4 par endagslinser som jag ska prova på. Om två veckor är det återbesök. E ögonen helt bra då så kan jag få börja ha endagslinser lite då och då. Vore toppen :-). Jag vart på bra humör efter optikerbesöket.

Efteråt va det meningen att vi skulle ta en långpromenad me min kära mor, men himlen vart kolsvart och öppnade sig så vi va hemma hos mamma och stökade ner istället.


Engla har lärt sig klättra i trappor! Hon e ju en sen, seg liten tjej och har hittills inte tagit sig fram på annat sätt än att hasa sig på rumpan. Men nu börjar det bli fart på jäntan. Hoppas hon kan gå själv till dagisstart. Det e 5 veckor tills dess... Vi får väl se.

Av Jessica - 16 juli 2008 22:41

ok, ok, detta är sista inlägget, jag lovar! Sen ska jag sova... eller ja, lägga mig och läsa en skvallertidning :-D


Måste bara visa en smart grej som jag hittade på: www.angholmen.com/

Det är en ryggsäck i form av ett djur med inbyggt sele och så är svansen kopplet som man håller i :-)


http://www.aftonbladet.se/foraldrar/article2482100.ab

http://www.alltombarn.se/aktuellt/jag-anvander-koppel-till-min-son-1.11502
Två artiklar om selet.



Av Jessica - 16 juli 2008 21:57

Haha, så vänliga kommentarer av er rara människor :-) snällt att ni försöker va snälla! Tack så mycket. Men jag tror mitt allmänna missnöje med mig själv just nu mest beror på:

* Ja, glasögonen så klart.

* Att jag gått upp i vikt för att jag ätit för mkt och inte tränat

*Att jag har mens. Vem e snygg då? Haha


Jag och Erik satt och lyssnade på gammal musik på datorn. Vissa låtar va sånna som jag tränade till på SATS. Vilka minnen jag fick! Jag älskade verkligen att träna där. Det var som mitt andra hem efter jobbet.  Speciellt Body combaten va min favorit. Ahhhh *drömmer mig tillbaks*. Detta va tiden innan jag va gravid och fick barn.

Mamma sponsrade ett Friskis & svettis kort till mig så nu under våren körde jag lite sporadiskt där. Men nu va det nog en månad sen sist, har tappat motivationen. Det e nog mest för att jag helt enkelt inte tycker att friskis e tillräckligt kul! Det e för mkt "jympa" för min smak.

Det inte funnits tid att prioritera att träna inne i stan. Blir för stort projekt. Men nu så ska ju SATS öppna i Haninge snart :-) :-) :-). Gissa vem som kommer va sugen på att börja där? JAG! 

Jag mår som allra bäst i livet när jag tränar regelbundet och håller koll på vad jag äter. Nu vet jag inte vad som hänt, jag och Erik vräker i oss godis framför tv:n som om vi aldrig mer kommer att få äta. Nä, ändring måste ske! Basta! Min mage hänger över jeansen och det är inte ok. 

Ett tag viktbloggade jag på en annan sida, kanske vore nåt att ta upp igen... 


Ovido - Quiz & Flashcards