Alla inlägg under juli 2008

Av Jessica - 16 juli 2008 18:15

Tillbaks igen efter att ha bockat av dagens programpunkter.

Det gick inte så bra att fixa Liams vagn. Den stackars scootern är snart förbrukad, den har gjort sitt i denna världen. Däcken kommer att fortsätta knirra och knarra. Det enda man kan göra e att köpa nya däck för en förmögenhet, men det är inte scootern värd! Ha, inte en spänn ska jag lägga ut på den helvetes vagnen som jag aldrig gillat.

Och koppel då... ja, jag hittade inget sele. Babyland kanske inte vill ha sånt i sitt sortimen? Ska kolla på Babyproffsen nån dag, där vet jag att andra köpt.


Engla har inte sovit middag idag heller. Jag vette tusan vad det är hon håller på med. Brukar inte ettåringar sova lite mitt på dagen? Otroligt pigga barn jag har. Senaste tiden har dom somnat runt 19-19.30 och sen faktiskt sovit till ungefär 07 nästa dag :-). De sover sött hela nätterna, kankse därför Englisen e så utvilad på dagarna?


Jag e inne i en hemsk ful-period! Jag e missnöjd med mig själv. Jag har för det första lyckats gå upp 3kg under sommaren *grrr*, jag har fått finnatack i ansiktet och på bröstet, jag har en fuuuul utväxt uppe på huvudet + att jag borde klippa mig, jag hatar, hatar, hatar mina glasögon som jag måste ha nu tills mina ögon läkt. Blä, så trist att ha en sån här "down"period.


Appropå glasögon. Imorrn ska jag till optikern. Jag har ju haft linser i 10 år (ja, inte samma linspar såklart, utan bytt varje månad ;-) :-D) och nu i våras så upptäcktes hos optikern att jag har stora probs me mina stackars ögon. Det är prickar, fläckar, pluppar och sår på mina ögon (som tack och lov enbart syns i mikroskop) och som vägrat bli bättre! Trots att jag fick optitears att droppa ögonen med och nya sorts siliconlinser så blev ögonen bara sämre. Så, efter ett besök på cityakutens ökonklinik så vart jag ordinerad glasögon och så några receptbelagda ögondroppar (som för övrigt va så svindyra att de ruinerade mig. Inte nog med att jag ska må dåligt över att ha taskiga ögon, det ska va DYRT oxå...). Så folks, håll tummarna för mig nu, att ögonen iaf inte ska va sämre. De måste fan va lite bättre! Så som jag kämpat på, sett ful ut i glajjer och droppat ögonen stup i kvarten.

Kolla in bilden, looks like shit!

Av Jessica - 16 juli 2008 10:09

Planen idag va att ev ta en cykeltur med barnen och min mor till nåt bad. Men jag vette tusan, det blåser som fan ute. Och cykla känner jag mig inte så sugen på. Dagen, eller snarare natten började med att jag fick sjuuk mensvärk! Har inte haft så ont sen innan barnen föddes (då hade jag stora problem, va tvungen att sjukskriva mig från jobbet en gång i månaden p.g.a att jag vart riktigt dålig). Halva morgonen idag låg jag med varm vetekudde på magen. Tillslut gick det onda över :-).

Funderar på att ta en sväng till Babyland. Liams vagn knarrar om hjulen. Skitirri! Det hjälper inte att man smörjer och fixar. Nu måste vi ha lite experthjälp.

Jag har även funderat på om vi ska köpa sele till Liam med "koppel". Han e ju så ooooooooootroligt snabb (ni som känner honom vet! Han e ju värre än Duracellkaninen på uppåttjack) och är man ute så bara sticker han! Man hinner inte ens reagera förrens han är flera kilometer bort. Eller uppe i ett berg, eller i värsta fall på parkeringen.... Det är så man blir gråhårig. Han lyssnar inte för fem öre. Därför måste han ofta sitta i vagnen. Det känns trist, man vill ju så gärna ge han lite frihet att gå (springa ;-)). Hålla i handen funkar typ 5 sek sen bryter han sig fri och springer till skogs *pust*. Jag blir så rädd att nåt allvarligt ska hända därför har jag tänkt att om man har sele på han så har man ju koll att han inte sticker iväg. Men så känner jag att fan, det är ju ingen hund jag skaffat...

Å, jag e klyven. Det är ju inte för att va elak jag vill ha sele, tvärtom för allas skull. Och så måste jag erkänna att jag e lite rädd för va folk ute ska säga. Jag VET, man ska skita i vad andra säger, men jag har fått så jävla mkt skit så jag orkar inte ta mer snart. Jajja, vi får se hur jag gör :-).


Av Jessica - 15 juli 2008 19:53

Vilken dag vi haft!!! Så här lugnt har jag inte tagit det sen... ja... sen nån gång innan Liam föddes. Så skönt!

Jag, mamma och Carro har spenderat dagen på Yasuragi Hasseludden. För er som inte vet så är det ett Japanskt spa!

Man får vid incheckningen en baddräkt (oh la la :-)), tofflor och en yukata (en kimono fast i bomull). Jättekul, alla gäster ser ut som kloner när de hasar sig fram i förstora tofflor och likadana yukatas :-).

Vi fick tvagningsinstruktion innan vi gick in i badet(!). Här skulle man inte duscha som vanligt folk utan istället sitta på en pall och ösa vatten ur en bytta. Lite annorlunda, men rätt kul. När vi va rena, fina och baddräkten satt på plats (kändes skumt, har inte haft baddräkt sen jag va 11år) så hoppade vi i de varma baden utomhus. Vilken känsla att sitta där i 38 gradigt vatten och blicka ut över Höggarnäsfjärden. SÅ lugnt och stilla, så varmt och rogivande! Hela dagen va ett enda stort luuuugn! Snacka om välbehövligt för mig.

I loungen fanns under hela dagen olika teer och en supergod fruktbuffé uppdukad. Vi låg på varsin solstol och åt melon, ananas, plommon och drack spirulinate. Riktig lyx. På förmiddagen hann vi med två aktiviteter: Seitai och Do In. Seitai är något helt nytt i Sverige. Vi jobbade mkt med att öppna upp inre energier och stärka olika flöden i kroppen. Jag va väääldigt skeptisk till en början. Alla rörelser gick såååå sakta och sånt brukar jag ju inte ha tid med. Det tog ett tag för mig att fatta att det faktiskt går att ta det lugnt. Det va riktigt kul att testa på detta.

Andra aktiviten va alltså Do In, en sorts självmassage med andnings,- och energiövningar. Riktigt användbart, man borde utöva Do In varje dag!


Lunchen åt vi utomhus på terassen. Jag och Carro tog jättegod sushi. Mamma åt laxterrin.

Vi solade och simmade sen några längder i den stora, väluppvärmda poolen. Sen åt vi mer fruktbuffé, solade en massa, åt glass, badade lite mer i heta utomhusbaden, bastade och sen... så va dagen slut! Gick jättefort!

Tack snälla mamma som tog oss med på en sån härlig dag! Sånt här skulle man behöva lite oftare. VIlken megapaus från vardagen!

Av Jessica - 15 juli 2008 00:05

jag borde ju gå och lägga mig nu! Mamma kommer och hämtar upp mig kl.07 imorrn. Men funderar på om jag kanske ska hoppa in i duschen och raka bikinilinjen... vill ju inte se ut hur som helst när jag ska svassa omkring i baddräkt imorrn *ångest*.

Hela huset sover, det är tyyyyyst. Det enda som hörs är knapprandet av tangenterna.  Jag har så svårt att komma isäng. Kvällarna e liksom min tid. Då kan jag slappna av och ta det lugnt utan barnskrik. Erik tjatar på mig att jag måste börja lägga mig tidigare (han lägger sig ungefär 2 timmar tidigare än mig varje dag), men jag kan aldrig förmå mig till att komma isäng. Denna lyxiga egentid kan inte slösas på att sova. Jag är ju född nattuggla. Jag älskar att va vaken sent och sova länge på mornarna. Nåt som e praktiskt taget omöjligt när man har småbarn. Förr kunde jag sitta framför datorn eller läsa en bok till klockan blev typ 03 på morgonen. Det va ju bara att sovva till 12 nästa dag... Men den tiden e förbi, haha. Kankse när jag blir äldre.


nä, 1, 2, 3 in i duschen me dig nu Jessica! 

Av Jessica - 14 juli 2008 23:21

ÅÅÅ va trevligt vi haft det :-). Jimmys tjej Ida va världens gulligaste, en lättsam person som man bara gillade direkt! De hade köpt paket till Liam och Engla!!! Liam fick en skitcool CAT leksaks grävmaskin och Engla fick en aaaassöt chihuahua som kan gå om man skruvar upp den. Jag och Erik fick en flaska vin. Supergulligt av dom!

Vi grillade vårt kött och åt potatissalladen. Den smakade faktiskt riktigt bra :-). Va som att vinägern fått "sjunka in" på nåt sätt. Både Jimmy och Ida sa att det va jättegott, fast kanske dom sa bara för att va snälla ;-).

Barnen lekte och hade kul. vid halvsju gick jag och badade dom och vid sju sov båda som stockar. Idag är första dagen som Engla inte sovit middag! Hon bara totalvägrade och har varit pigg som en mört trots att hon gick upp vi halv sju imorse...

Sen satt vi andra uppe och drack lite vin. Vädret vart faktiskt soligt på eftermiddagen, men nu på kvällen har det spöregnat. Trots det har vi suttit ute. Vi fällde ut markisen till max och satte på infravärmen. Skitnice.


Imorn ska jag, Carro och mamma på Yasuragi Hasseludden. Ska bli såååå lyxigt!

Av Jessica - 14 juli 2008 15:47

vafan, 5min efter mitt förra inlägg så började det regna *grr* jävla sverige. Hatar vädret. Man går i typ 9 månader och väntar på sommaren som sen kommer och regnar bort så e det bara att vänta 9 månader till. Som en hel jäkla graviditet, fast det är solen man väntar på.....


Och just det, självklart e redan maten förstörd! Jag har gjort fransk potatissallad (färkpotatis med lite grönsaker och senapsvinegrett). Jag böjde mig framåt för att smaka lite och det bara stack till i mina ögon av dressing ångorna. Jag har haft i way too much vitvinsvinäger :-(. Tog ett smakprov och det bara brändes i hela halsen och ner i bröstet. Jag älskar vanligtvis vinäger, men det här va t.o.m för mkt för mig. Babyspenaten som jag lagt i dog på direkten när dressingen kom på... Våra gäster kommer bli förgiftade!!!!

Av Jessica - 14 juli 2008 15:03

Håller på att fixar lite. Eriks bästa kompis Jimmy kommer på besök från Norge. Med sig har han nån tjej som vi aldrig träffat. De ska hit och grilla med oss, jättekul. Men jag blir jämt så uppstressad när det ska komma folk hit, haha. Känner press att maten måste va supergod och huset kliniskt rent, fast egn så tror jag inte att nån bryr sig... bara det att JAG bryr mig. Så det blir jämt värsta jobbiga proceduren för mig när vi ska ha gäster, jag måste fixa och dona en hel dag innan *pust*. Till saken hör att mina matlagningskunskaper suger! Allt jag lagar smakar typ skit. Fast jag följer recept från punkt till pricka så blir det ändå nästintill oätligt. Därför vill jag helst inte bjuda på min mat, men ibland så blir det undantag. Och då kanske ni undrar om inte Erik kan laga maten då. Men han är nästan ännu sämre än mig. När han en gång lagade korvstroganof (som för övrigt är en maträtterna som jag typ spyr av bara vid tanken *uäck*) så hade han färsk sallad i stekpannan tillsammans med stroganofen. Bläääää, varm, vissen sallad gjorde korvstroganofen till nån av det äckligaste jag smakat!


Hoppas det inte kommer regn för vi tänkte sitta ute.


å fasen, nu måste jag sluta. Kom på att jag har potatis som står och stormkokar på spisen....ghaaaaa. 

Av Jessica - 13 juli 2008 19:14

Idag trodde man till en början att det skulle bli en riktig kanondag, men det mulnade på och vart "uppochner väder"= svensk sommar. Erik och barnen lekte hela förmiddagen på baksidan. Jag fixade en massa inne (hehe, fastnade en del framför datorn). På eftermiddagen va vi hos pappa för att fira hans födelsedag i efterskott. Vi fikade utomhus och Liam och Engla lekte glatt med Carro, Denise och Fredrik.


Jag fick riktig ångest idag när jag tänkte på att Engla börjar dagis om 5 veckor... min lilla tjej. Hon kan ju inte ens gå själv ännu. Och mammigare unge får man leta efter, hon är fullkomligt fastklistrad vid mig. Så det känns jäkligt jobbigt att behöva lämna bort henne :-(. Liam har ju redan gått ett år på dagis så där funkar allt.

Mina mammadagar börjar sina och jag börjar plugga i augusti, och Erik har ju sitt jobb (som jag iofs inte vet hur det blir med i höst... men, men...) så tyvärr måste båda barnen gå på dagis.


Sätter in bild på Englis i flamingoklänning :-)

Ovido - Quiz & Flashcards