Alla inlägg under juli 2008

Av Jessica - 12 juli 2008 00:01

Å va härligt det är att ha 10 ton smutstvätt... inte! Tvättmaskinen har fått jobba hårt idag och då e inte ens hälften av allt tvättat.

Förutom att tvätta så har vi roat oss med att fika med Eriks föräldrar, gå en långpromenad med Eriks föräldrar, klippa gräsmattan på baksidan. Och så har jag gett mig på ett projekt jag funderat på ett tag. Det är nämligen så att när Liam va bebis så gjorde jag ett försök med scrapping. Gick inte så bra och albumet blev liggande. Jag har sen funderat på om man kan göra nåt kul med mina alster. När jag va på Gekås hittade jag jättefina ramar för 24,95kr/st. Jag köpte massa och har nu ramat in scrapgrejerna och hängt upp i Liams rum :-). Duktig morsan!

Av Jessica - 11 juli 2008 23:52

Vädret va grått och trist idag så då fick jag ett ryck: "Vi åker hem" sa jag. Och Erik va inte sen att haka på. Egentligen skulle vi stannat tills på lördag eller söndag, men jag känner att vi lika gärna kunde åka idag. Vi packade iordning alla sakerna (tog en evighet vill jag lova). Solen tittade fram så vi mötte upp mamma o co och gick till stan och åt en bautaglass- gammeldags våffla *mums*. Sen hälsade vi på farmors kusin Berit. Hon har aldrig träffat Liam och Engla. Sist vi sågs, för 3 år sen så låg Liam i min mage och Engla fanns inte ens med i planeringen ;-).

Jäklar va Liam röjde i stackars Berits lägenhet, det första han gjorde va att käka ett nikotintugummi som han hittade... sen rev han runt bland hennes grejer, kastade nötter, pilalde i blommorna... Ghaaaa, vi stannade inte länge. Medan Liam trashade Berits lägenhet så försökte sig Erik på pusslet att packa in alla våra grejer i bilen. Med alla mina Gekåskassar så hjälpte det inte ens att vi hade takbox, det va praktiskt taget omöjligt att få me sig allt. Men skam den som ger sig (behöver jag tillägga att man inte satt bekvämt på hemresan).

Jag städade den väldigt smutsiga och nersanadade lägenheten och Erik va i en lekpark med kidsen. Först vid 16-tiden kunde vi rulla iväg med vår mkt baktunga volvo v40.

Hemresan funkade oxå bra. Barnen sov mkt på kvällen. MEN, Liams bärbara DVD har på nåt mystiskt sätt gått sönder!!! MÅSTE LAGAS! Vi åker nämligen till Dalarna på lördag och då måste han ha underhållning i bilen!

Av Jessica - 10 juli 2008 23:37

Grattis pappa som fyller 53 år idag!!!


Idag såg vädret skapligt ut så vi drog iväg till Apelvikens bad. Tyvärr så försvann solen bakom molnen efter en stund... men vi fikade och härdade ut nån timma. Promenerade till kärleksparken efter det och grillade korv vid klipporna. Populär lunch hos barnen.


Jag och Carro kände oss lite kulturella på eftermiddagen och gick på muséet för att kolla in bockstensmannen, vilken snygging ;-).

Vi käkade på kinarestaurang efter det. Shit vilken pärs! Liam va egentligen alldeles för trött för sånt! Han hällde ut en hel flaska soya innan vi ens hann sätta oss vid bordet... Sen somnade han.

Nu är klockan 23.30 och han sitter här breve mig och äter yoghurt. Snacka om att rutinerna ändras på semestern! Men va gör man? Mina barn ska aldrig behöva lägga sig hungriga.


Förresten, två grejer som jag konstaterat denna semester är:

För det första att folk här nere e så otroligt trevliga! Jag blir chockad varje gång nån säger ett vänligt ord. Eller bara en sån sak att man inte får en utskällning för att man är i vägen med barnvagnen. Här är det t.o.m den påkörde som ursäktar sig om jag dundrat fram utan att se mig för med vagnen.

Den andra grejen är att jag e sååå glad över att jag sålde min älskade Bugaboo vagn innan den här semestern! Den hade annars varit färdig för skroten nu. Så mkt som vi har packat vagnarna är det ju ett mirakel att de öht rullat. Stackars racen och scootern är som två fullastade packåsnor varje dag, för att inte tala om hur smutsiga de är... Racen e så skitig att man knappt ser den e rosa.


Av Jessica - 9 juli 2008 23:30

Jomenvisst! Imorse vaknade kidsen kl.8.30- värsta sovmorgonen! Det blixtrade och dundrade ute hela natten och morgonen, vilket ovädret.

Idag hade vi egentligen tänkt åka till Liseberg, men det skippade vi raskt. Vi tog en shoppingdag istället, hehe. Vi hann t.o.m förbi Gekås en snabbis igen. I know, helt sjukt! Det va proppat med folk. Jag avskyr när det är en massa stressade människor som trängs, så jag köpte inte mkt. Min snälla mamma däremot handlade en hel del till barnen. Bl.a vinterkläder till Engla och en jacka till Liam, jag har lagt upp bilder nedan.


Regnet slutade inte förrns till eftermiddagen. Då tog vi en promenad. Fikade vid postberget och matade änderna i dammen.

Av Jessica - 8 juli 2008 23:20

Idag sov barnen faktiskt till halv åtta! Erik och Liam gick till affären och köpte nybakat bröd. Vid 10-tiden mötte vi upp mamma, Carro och Fredrik. Eftersom det va rätt mulet så tog vi en runda på stan. Mamma och Carro fyndade en massa på rean, men jag köpte ingenting *stolt*.


På eftermiddagen åkte vi till mina kusiner i Falkenberg. Liam och Engla va superlyckliga över alla djuren. Liam skulle även få sin dröm uppfylld och åka traktor men han blev så rädd när den brummade att han bangade ur. Ist fick han testa åkgräsklipparen :-).

Vi grillade och satt ute i deras trädgård och drack vin hela kvällen. Vid halv elva började det ösregna och blixtra så då åkte vi hem. Barnen somnade i bilen hem. Ska bli intressant att se när de vaknar imorrn.

Av Jessica - 7 juli 2008 23:11

Pust, Liam vaknade 5.30 idag. Solen sken! Vi började dagen med en latte och begav oss sen till barnbadet vid kallbadhuset. Engla sov i flera timmar så jag och Erik kunde sola medan Liam och Fredrik lekte i vattnet. Fredrik e Liams stooora idol, han verkligen avgudar sin morbror.

På eftermiddagen åkte jag, mamma, Engla, Carro och Fredrik till Gekås igen. Perfekt, för både solparasollet och regnskyddet till vagnen har gått sönder så nu kunde jag köpa nytt på Gekås till en mkt billig penning. Självklart "råkade" jag plocka på mig ytterligare en massa grejer så notan landade på 1300kr. Vi va där enda tills de stängde kl.20 Jäklar va jag önskade att jag lämnat stackars Engla hemma med Erik och Liam! Hon skrek konstant så fort jag inte bar på henne, hon vägrade sitta i kundvagnen. Och inte fick mamma eller dom heller bära henne för då skrek hon ännu värre. Detta gjorde att jag gick på Gekås i 3 timmar med Engla på höften *pust*. Inte att rekommenderas!


Nu ska jag och Erik ta det lugnt och se på film och käka godis. Imorrn ska vi till Falkenberg och hälsa på mina kusiner som har en bondgård.

Av Jessica - 6 juli 2008 23:01

Barnen tvingade upp oss kl.5 Vädret va ganska mulet. Vi bestämmde oss för att dagens mission skulle bli att ta en promenad till Träslövsläge och köpa en av deras supergoda glassar. Det är ca: 7km dit om man går rätt väg. Vi gick fel väg och slingrade oss fram i 3½ timma. Tillslut kom vi iaf fram. Shit va trötta vi va! Stod i en milslång glasskö. Nu när vi gått så långt så vägrade vi lämna placet utan att ha käkat glass! Jag beställde en supergod Läjets special, jävlar va god den va! På tillbakavägen va jag nära på att ta bussen, men min kära mor övertalade mig att gå. En snäll tant visade oss rätta vägen tillbaks till stan och hem gick det riktigt fort!


Nu ska vi fixa iordning oss för att sen möta morsan o co och käka en pizza inne i stan.

Av Jessica - 5 juli 2008 20:30

Dagen började med torgmarknad inne i stan. Vi köpte latte till oss och jordgubbar till barnen och så mös vi i solen. Sen strosade vi runt och tittade på en massa krimskrams. Jag köpte ett par rosa foppatofflor till Engla. I minsta storleken så är de faktiskt söta *ler*.


Sen åkte vi till Ullared och mötte upp mamma, Carro och Fredrik. Vi gick in på Gekås. Erik stannade i lekparken med Liam och Engla medan jag shoppade loss. Jag älskar shopping i alla dess former, det är en av mina största hobbies!!!

Jag hittade en massa "bra att ha" grejer, bl.a superbra plattång till mig, elvisp ( den gamla fick man stötar av och jag tänker varje gång som jag bakar att jag måste köpa en ny), strykjärn ( vårt gamla va i tre delar...) åkpåse till Engla, sittdynor till vagnarna, regnställ till Engla, pyjamasar till barnen, bodys till Engla, klänning till Engla, myggnät, nätkasse till vagnen, "Fem myror..." DVD box, cd-skivor, strumpor, kalsonger i mängder till Erik, söta bebiskläder till min vän Camilla som snart får sin andra dotter, leksaker mm. Jag har lagt in bilder på det mesta jag köpte till kidsen.

4700kr fattigare lämnade jag varuhuset. Oooops! Och Erik som sa att jag hade en limit på 1000kr. Men va sjutton, jag hittade ju massa bra grejer jue. Nödvändiga grejer. Vem kan t.ex motstå mjukisbrallor för 34,95kr/st? Jag köpte flera i olika färger till Liam. Perfa på dagis.

Jag, mamma och Carro ska tillbaks till Gekås nån dag sen igen, hehe. Jag missade en massa som jag vill kolla på.


Efter shoppingturen åkte vi hem, duschade och gick långpromenad. Vi följde med hem till mamma o co. Vi drack vin och åt ost och kex. Liam och Engla sov i sina vagnar. En lyckad dag!

Ovido - Quiz & Flashcards