Alla inlägg under november 2008

Av Jessica - 6 november 2008 12:44

Jag och min syster Carro har modifierat receptet med sega chokladrutor till sega VITchokladrutor. MUUUUMS! Jag är ett stort fan av vitchoklad så detta va smaskens tycker jag. Dock ganska sötsliskig, men man behöver ju inte ta sååå stor bit ;-)


 

Sega vitchokladrutor:


100g smör

2ägg

3dl strösocker

1½dl vetemjöl

100g vit choklad

1½tsk vaniljsocker

2tsk bakpulver



Smörj och bröa en ugnsform med måtten 20x25cm. Smält smöret på svag värme, lägg i bitar av vit choklad och låt även det smälta, se bara upp så det inte bräns vid. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta smöret. Blanda mjölet med vaniljsocker och bakpulver. Rör försiktigt ner i blandningen. Häll smeten i formen och grädda ca:35 min i 150c. När ni tagit kakan ur ugnen, "slå" den mot spisen så den sjunker ihop. Då blir den så där seg och god :-)

NJUT!

Mat
Av Jessica - 6 november 2008 12:39

Engla har helt och hållet fastnat för en gammal låt som heter "Once in a lifetime groove".

Det va så att min mamma hade med sig en musik dvd för ett tag sen och på den fanns videon med den här kattlåten som min lilla tjej ska lyssna på om och om igen hela dagarna. Hon fullkomligt TJUTER av lycka när den spelas!

Liam har oxå haft sånna där favoritgrejer! Ett tag ville han lyssna på Mora träsk heeeeela dagarna och en period skulle han se filmen Madagaskar heeeeeela dagarna. Haha, dom e roliga dom små liven!!!!!


Självklart vill vi ju inte att ni ska få missa Englas låt så här har ni den:

Av Jessica - 5 november 2008 22:15

Även idag fick Engla stanna hemma! Snoret rinner, hon hostar och är hes. Jag sa till hennes fröken att det e lika bra hon stannar hemma imorrn oxå. Och på fredag e både barnen, jag och Erik lediga eftersom Liam fyller år. Då ska vi bara hitta på massa roliga lekgrejer tillsammans.


Det har inte gått att få nåt gjort här hemma när Englis e som en liten klängapa. Vi har mest suttit och byggt med duplo, lyssnat på mora träsk och myst. Efter lunch mötte vi upp min syrra Carro och gick en långprommis i solen. Super, frisk luft, motion för mig och en sovstund för Engla. Och så e det ju så himlans roligt att umgås med kära syster :-)


Liam hade spökfest idag på dagis. Han ville klä ut sig till spiderman. Han va så söt min lille prins när han sprang in på dagis i sina stora muskler *skratt*.


Får se hur mycket man hinner få gjort imorrn då. Jag skulle behöva städa lite inför helgen.


Nu e nog allt färdigbakat till kalaset iaf! Nu på kvällen gjorde jag och Erik båda tårtbottnarna till "brittatårtan" som vi ska ha på lördag. Hoppas den klarar av att va fryst tills dess....


Mat:

Frukost: en skiva danskt rågbröd, latte

Lunch: ungsbakad potatis, ramlösa

Middag: jag agerade riktig husmor och gjorde STEK i ugnen med kokt potatis och gräddsås. Smaskens.

Övrigt: 2st naturgodisar, 2st turkisk peber, massa smakprover av det jag bakat... fan! men det bara e så att jag med mitt kontrollbehov litar inte på Eriks omdömme utan måste själv smaka på allt....

Av Jessica - 4 november 2008 21:49

Lillfisen va lite dålig idag me, hängig och snorig men ingen feber. Efter att vi lämnat Liam på dagis så försökte jag mig på att baka till Liams kalas. Ingen höjdare eftersom sjuklingen bara ville bli buren och hänga runt min hals. Men jag lyckades iaf med ena handen fri svänga ihop en långpanna med kärleksmums.


Efter ett tag ledsnade jag på att va inne, ute strålade solen. Jag knapprade iväg ett sms till Malin och Avalon om att vi gärna ville ha sällskap i motionsspåret. Och dom va på hurtigt humör och tackade ja till en prommis i våra härliga grönområden. efer lite gnäll med bedjande hundögon så somnade till sist Engla i vagnen. När vi gick där så kändes det nästan som på gamla (goda) tiden när vi va mammalediga tillsammans...


Camilla, måste bara tacka igen för att du e världens sötaste, snällaste, bästaste vän! Dina ord värmer fortfarande!!!! Jag blev så glad och allt e verkligen ömsesidigt!!!!!!!


maten idag (inte stolt)

Frulle: 2st skivor rågbröd, latte, ramlösa

Lunch: rotfruktsfräset med quinoan och kycklingen från igår, ramlösa

Middag: ungsbakade potatisar.

Övrigt: ja... som bagare så måste man (?!) smaka på sina bakverk för att se att dom håller måttet och inte kommer förgifta gästerna och därför har jag stoppat i mig både sega chokladrutor, kärleksmums och hallongrottor....  i ganska stora mängder *hupp*

Av Jessica - 3 november 2008 22:57

Jag har inget att förtälja. JO, skulle vilja köpa jalusier (ni vet sånna där gardiner) till våra vardagsrumsfönster.... men hittar inga i rätt bredd. Nån som vet nåt ställe (förutom ikea, där e dom just nu slut) som säljer jalusier???


Engla har varit hemma från dagis idag, hon fick feber igår kväll och har varit hängig hela dagen. Liam fick gå ändå. Han längtade till dagis nu efter helgen. Medan Engla sov nästan hela dagen så har jag fixat och donat. Nu har mitt mission varit att rensa ut bland leksakerna. Jag har sorterat allt rätt (alla pussel iordning osv) kastat det som varit trasigt samt lagt MASSOR av grejer i lådor och ställt i förrådet. När sen barnen tröttnar på det dom har nu så kan vi bara gå in i förrådet och byta ut grejerna. Då blir det nästan som att köpa nytt :-D. Och så bra det blev! Nu e det inte överfyllt med leksaker och det är dessutom lättare att leka när det inte finns så mkt saker.


På kvällen anordnade Englas dagisavdelning filmvisning för oss föräldrar. Dom har filmat alla barnen under några veckor och sen klippt ihop till en film. Skitkul att se hur småttingarna har det om dagarna.


Får se om Engla e hemma imorrn oxå. Jag har som uppdrag att försöka baka en massa till Liams kalas. Får se hur det går.


Ätit:

Frukost: 2 skivor rågbröd med färsk tomat och örtsalt, ½ latte, vatten

Lunch: ungsbakade rotfrukter med fetaost, vatten

Middag: quinioa med rotfruktsfräs, kycklingfilé och en klick kesella 1% med örtsalt *mums vad det va gott*, cola light

Övrigt: en påse nutrilett chips, 4st turkisk peber, några malaco truly.

Av Jessica - 2 november 2008 21:59

Idag va det KALLT ute! vi klädde på oss ordentligt, jag tog tom strumpbyxor under jeansen och sen begav vi oss ut på promenad med Eriks föräldrar. Det va riktigt mysigt. Efter ett par timmar lämnade vi barnen med farmor och farfar och åkte iväg för lite shopping. Målet va att hitta grejer till Liams barnkalas som är på lördag. På vägen hann vi ner till centrum för att kika på vinterskor till Englis. Japp, hon har redan vuxit ur sina Kavat :-o. Hon måste ha fått ett ryck och växt som sjutton. Eller skorna e ju inte helt försmå, men liksom på gränsen och så kan vi ju inte ha det. Som tur va så hade Wedins 30% på alla skor (för att det är höstlov) så Engla fick ett par Vikingstövlar till det acceptabla priset av 419kr.


På kvällen åt vi hemma hos Eriks mor o far. Perfekt, det e sååååååååå tråkigt att laga mat. 


Så va även denna helgen över.... *söndagsångest* haha.


Ätit:

Frukost: grovt bröd med mosad avokado, latte, vatten

Lunch: nutrilett bar, latte.

Middag: biff med lök och kokt potatis, ett glas Champis.

Övrigt: en latte, smågodis. fan jag MÅSTE skärpa mig med mitt jäkla godisätande!

Av Jessica - 1 november 2008 18:30

Idag har vi roat oss på underbara barnmässan i stockholm. Vi va där och hängde på låset vid 10 när dom öppnade. Vi styrde stegen direkt mot studio apelsins monter. Jag har hört att dom ska göra mkt fina barnfotograferingar och tänkte att det är bäst att gå dit först innan köerna. Nu va det bara så att Engla vart HYSTERISKT rädd för fotografen och alla lamporna och tårarna sprutade på henne och Liam ville hellre va UNDER bordet (eftersom han trodde det va en koja...) det va kaos. Och precis när fotografen sagt att bakgrundsdekoren är svindyr så håller Liam på att välta hela stället. Då är jag kvick att tacka för oss och försvinna därifrån- utan att några bilder knäppts :-(. Fan, ibland blir man bra trött på att barnen inte vill göra som man själv vill... dom som hade matchande kläder o allt, jeans och sina fina stjärntröjor... jaja.

Vi strosade runt med martin, Emelie och lilla Elma (som hela tiden sov i bärsjal på Emelies mage, vilka lugna tider med spädis som bara sussar ;-)). Liam och Erik lekte överallt där det gick. Liam visade sig vara en riktig höjdare på att åka skridskor *stolt mamma* (han kanske brås på mig som åkte konståkning i många år ;-))

Engla va med mig och tittade på montrar. Halvkul tyckte hon och ville mest springa runt. Dock lyckades jag muta henne med äpplen och russin så hon höll sig lugn bra länge. Sen hade jag faktiskt en nödlösning, en tetra välling. Välling är inget som hon får på dagarna nuför tiden, men idag va det värt det! Hon somnade och sov i 2 timmar så jag kunde gå runt och titta på allt. Jag köpte faktiskt inget (hör och häpna :-o) förutom doppresent till lilla Ebba. Amen grejen va att dom bara tog kontanter typ överallt och vi hade inga. Kön till bankomaten va minst 40min och det orkade vi inte med så därför vart det inte mycket shopping för mig.. Lika bra det va?

Just ja, efter att Engla fått sova sig till bättre humör så testade vi ett nytt fotoställe, Stjärnstudio.  Grejen va att det just då inte va kö och det kostade bara 39kr. Jag har fotat Liam hos dom förut och inte blivit nöjd, men nu va jag desperat och gjorde ett försök. Engla blev även denna gång hysterisk när hon såg fotografen och allt, men här hade dom till skillnad från studio apelsin (där personalen verkade irriterad och stressad)  superproffsig personal som lyckades avleda Engla så att hon tom vart glad och skrattade :-). Så ska det se ut! Om 2 veckor kommer kortet hem. Hoppas det blir bra så vi kan beställa kopior till julklappar.

 Hela denna roliga dag avslutade vi på mc donalds. Sen va jag och Erik helt döda. Vi ska strax äta räkmackor och titta på film "The happening", hoppas den är bra.


Ha en mysig lördagskväll!!!


Ätit:

Frukost: 2st skivor danskt rågbröd med löeverpastej och saltgurka, vatten

Lunch: en mc feast fullkorn med bönsallad, cola light

Middag: kommer bli räkmacka gjord på hällakaka med lite lättmajonäs, sallad, gurka, tomat, räkor, svart rom, och ägg, ramlösa.

Övrigt: kommer bli 3 rutor mörk choklad och några turkisk peber.
Ovido - Quiz & Flashcards