Alla inlägg under november 2008

Av Jessica - 22 november 2008 14:09

Å vi hade en toppenkväll igår!!! Vi mötte upp mina syskon och mamma i centrum. Till dom överlämnade vi våra små guldklimpar och satte oss på bussen in till stora staden. Tanken va att först hitta en mysig restaurang i city  och sen gå på bio. Jag hade helst velat äta på söder där det finns så många mysiga restauranger, men eftersom bion började redan kl.19 i city så skulle vi inte hinna. När vi kom in till stan så fick jag för mig att vi bara va tvugna att kolla om hm där hade vinterjackan som vi ska köpa till Liam (jag lämnade tillbaks den bruna). Vi gick runt till en massa butiker, men överallt va jackan slut :-(. Och ojdå, tiden hade visst sprungit iväg och va redan 18 och vi va superhungriga. Vi gjorde snabbt överslag och kom fram till att "riktig" restaurang hinner vi inte med och gyllene måsen är ett big no no denna dag. Så efter lite tvekan kom vi fram till att det fick bli greken i Kungshallen. MYCKET dåligt beslut visade det sig. Tanken av oss va god, att hinna äta i lugn och ro och ändå ha nära till biografen.

Vi satte oss och beställde grillad entrecote med deras speciella potatis, tzatsiki och fetaoströra och varsit glas rött. Toppenställe tänkte vi, här får man nog maten snabbt. Jomenvisst, efteer 25 min undrar vi vart tusan vår mat är. Då visar det sig att dom glömt bort oss :-o. Jag har god lust att resa mig och gå därifrån men inser att vi knappast kommer hinna äta nån annan stans heller så det e bara att sitta kvar. Efter ytterligare 10 min slänger den finniga kyparen fram vår mat. Och det va nästan lika äckligt som maten jag lagar. Eller nä förresten, äckligare!! Köttet va rått inuti och brännt utanpå, potatisen helt mosad och inga grönsaker öht..... Jag åt inte ens upp hälften. och värst va att det fan va DYRT oxå!! Men jag hade inte tid att bråka om det så vi betalade och drog fortare än kvickt. Men vi kommer aldrig tillbaks dit. Så hör nu all andra: GÅ INTE TILL GREKEN I KUNGSHALLEN, MATEN (IAF DEN VI FICK) SMAKAR SKIT! Så där ja.


Till bion hade vi shoppat massa lyxgodis :-). Vi intog våra platser, dom bästa, i mitten :-). Jag kollade mig omkring och upptäckte att jag och Erik va dom enda över 15 år där inne... Kanske inte så konstigt med tanke på vårt filmval "Saw V". Vi  tänkte att vi ville så nåt läskigt, mysigt att hålla varann i handen :-). Men den här filmen va... inte läskig, den va enbart äcklig! Entrecoten som redan satt uppe i min hals innan satt nu högst upp i strupen. Det va riktigt groteska scener hela filmen rakt igenom.

Efter den åkturen begav vi oss till ett mysigt ställe och jag drack en god mjölkdrink. 

Sen fick vi sms av Eriks lillebrorsa markus som sa att vi gärna fick komma hem till dom. Så vi åkte gladeligen dit. Där va  det typ 10 pers som drack vin och hade det bra. Superkul hade vi! men klockan halv två gav vi upp och åkte hem. 

Vi hade verkligen en så himla mysig kväll!!!!!!! Och barnen hade det minst lika mysigt hos sina barnvakter! Riktigt bortskämmda blir dom :-). Tack snälla söta som passade Liam och Engla!!!


Nu måste jag sluta, ska iväg på danspass!


åt igår:

frukost: inget, glömde helt bort

Lunch: men det tog jag igen på lunchen, 3/4 hamburgare, några pommes, cola light

Middag: det där jag skrev om ovan, ett glas rött

Övrigt:½ glas rött, 1½ drink, massa godis på bion


Morgonens vikt: 56,7kg. Det va länge sen vågen pekade på det :-)


Just det, shit va det snöat inatt!!!

Av Jessica - 21 november 2008 13:31

Imorse vaknade Engla så där tidigt att jag fortfarande tycker att det räknas som natt. Hon gastade efter välling och väckte givetvis även Liam. Suck. I vår lilla familj e det så att har väl någon vaknat så väcks resten utav familjen och ingen kan somna om (jo, jag o Erik skulle kunna det utan problem). Idag va en speciell morgon för både Engla och Liam somnade igen :-o. Kors i taket, första gången typ. Men vad tror ni händer då? Vid 5-tiden på morgonen ringer min mobil. Sömndrucket och förvirrat svarar jag:'

"eh.... hallå...."

Man: "hi, can I speak to Juliene?

Jag: "öh... no"

Man: "who is this?"

Jag: " eh...öh... *sover fortfarande* Jessica"

Man: "Is Juliene there?"

Jag: "Nej det är han inte".

Man: "what?"

Jag: "No, it's wrong number!"

Man: "Wrong number?" *click*


Och så slängde den jäveln bara på luren i örat på mig utan att ens be om ursäkt för att han VÄCKT hela min familj som just somnat om *GRRRRRRRR*


Jaja, vi kom upp iaf! efter frukosten ville  Liam baka pepparkakor (!) och det fick han göra. Barnen kladade och åt pepparkaksdeg så jag trodde dom skulle spricka. Men mysigt hade vi! Ska lägga in bilder sen.


Åt igår:

Frukost: 2st skivor danskt rågbröd, latte

Lunch: pinsamt, 2st lakrits balkar, 2st dumle kolor, ett S-märke och en röd gelegodis. Ramlösa.

Middag: En bit fullkornslasagne, ramlösa

Övrigt: julmust light, 1st morot, 1st ruta mörk choklad, en påse nutrilett chips, en skiva dinkelknäcke!

Av Jessica - 20 november 2008 13:16

E bara inne en snabbis. Ska strax förbereda middagen, lasagne innan jag hämtar mina små älsklingar.


Många kanske undrar om jag inte pluggar längre, jovisst gör jag det :-). Men många i klassen har praktik nu så jag har massvis med hemuppgifter att göra. Som jag borde göra. Som jag är dålig på att ta tag i.... På sista tiden har barnen varit mkt sjuka, Engla va nyss hemma en hel vecka från dagis och den här veckan va dom hemma två dar igen. Och istället för att plugga ordentligt varje dag så går jag ist och hämtar barnen tidigare eller har dom hemma helt och hållet (som förra onsdagen då vi va på junibacken, samt imorrn ska dom oxå få va hemma). Men nästa vecka MÅSTE jag ta tag i alla många, långa, stora arbeten jag har kvar. För sen är det bara  två veckor kvar på den här terminen. Fatta, jag har snart gått en hel termin! Kan inte fatta det.


Hur som haver idag hann jag en supersnabbis till vårt lokala centrum. Där ska visst Wedins bomma så dom rear alla skor! Jag ruckade på mitt köpstopp och shoppade mig ett par svarta, klassiska stövlar på halva priset, dom hade kostat 699kr. Tycker jag va ett kap! Dom va suuuuupersköna! mjuka och med lagom klack. Jag vill inte ha utan klack för jag blir så kort.

Köpte även en vinterjacka till Liam. Han fick pengar i födelsedagspresent av sin morfar till det. Jag köpte en brun jacka. Tänkte att det är bra färg så kan Engla ärva. Men sen, väl hemma så kom jag på att hans vinteroverall e ju oxå brun... stackarn, ska han gå runt och se ut som en bajskorv hela vintern? Haha. Jag ska nog byta den till en annan färg imorrn.


Nä, dags att sätta fart!

Av Jessica - 20 november 2008 08:58

Jag är helt hes! Mina barn tvingade mig att sjunga "här kommer pippi långstrump" minst 35 gånger på raken. Medan jag sjöng satt Liam och log och Engla diggade järnet, haha. Efteråt tittade Liam på pippi i boken och sa "Jag älskar pippi" (!). Man kan säga att pippi är det nya Mora träsk, eller nya kattsången, eller nya Sunes jul. Pippi har ersatt barnens tidaga favoriter. NU e det pippi på dvdn som gäller heeeeela dagarna. (Kanske Camillas Tilde inspirerat lite? :-)) Men det är ok, Pippi kan va ganska kul, men inte hela tiden.


Bjuckar på morgonens bilder nedan!

Av Jessica - 19 november 2008 23:57

Idag har jag haft besökarrekord på min lilla blogg, hela 202 unika beökare har hittat hit *wohoo* Blondinbella kan slänga sig i väggen ;-) ;-D

Av Jessica - 19 november 2008 23:46

Jag satt och bläddrade igenom min gamla blogg lite (den på familjeliv.se) och här e utdrag från 15 november förra året:

 Nu e det vinter ute!!!! Kallt som bara den. Liam har åkt snowracer till dagis varje dag den här veckan. Det funkar kanon att ha Engla i vagnen och han på släp efter .

Idag jobbar Erik sent. Han gör det två dar i veckan. Det är långa dar för då måste jag sköta allt här hemma. Det allra svåraste är att natta båda barnen. Idag tog det bara en timme och gick helt smärtfritt skitskönt!!!!

Jag längtar efter att börja julpynta


Alltså, va det mycket snö vid den här tiden för ett år sen???? :-o Det kan jag inte minnas.

Haha, och det tog en timma att natta barnen. Bara  en timma dessutom... Tack gud för att det bara tar 5-10 min nuför tiden. Mina kids e så trötta efter en dag på dagis!


Här e ett annat inlägg som jag skrev 27 nov förra året:

 I fredags va det 11 år sen jag och Erik blev tillsammans . Vi skulle egentligen fira med lite god mat, men Erik va tvungen att jobba sent . Min käre mor fick komma hit och hålla mig sällskap istället.
Appropå mamma, hon va supersnäll och hade satt in pengarna för nya fulvagnen på mitt konto! Jag blev jätteförvånad, för jag trodde hon tyckte det va ett onödigt köp... men iallafall, tack snälla mamma .

Oj va Liam börjar bli en riktigt stor liten kille nu! Det e ju så häftigt och kul. Han e ju liksom som en kompis man kan prata me...lite iallafall . Skitgulligt och vi har verkligen jättekul här hemma. Och Engla gillar ju storebrorsan så mycket (trots att han slår henne). Hon skrattar så förtjust när han far fram.

Engla totalvägrar fortfarande flarran. Försökte med en ny NUK flaska idag som skulle va sååå lik bröstet. Men inte ville hon ha den, utan skrek tills hon fick tutte. Då blev hon tyst, men efter ett tag bet hon mig o jag skrek högt av smärta. Det skrämde henne så att hon började gråta hysteriskt. Vilken kalabalik!


Haha, rolig årsdag jag o Erik hade då.. Jag fick fira den med min mamma. Typiskt Eriks jobb!

Och är det ett helt år sen vi köpte fulvagnen (en tandemvagn)??? Går ett år SÅ fort??? Däremot känns det som 10 år sen jag ammade. Det kan jag inte ens föreställa mig att jag gjort, man glömmer så fort.

Ja... jag är drottningen av sentimentalitet och  nostalgi!!! Jag kan sitta hur läge som helst och tänka tillbaks på roliga minnen!!!



Av Jessica - 19 november 2008 23:22

Den tidiga morgonen inleddes med att jag hade FROSSA som inte var av denna värld! (Jag har inte frusit så mycket sen jag hade 41 graders feber när jag åkte på mjölkstockning då Engla va nyfödd.)

Jag va tvungen att kräla mig in i badrummet och sätta på duschen på absolut det varmaste. Där satt jag sen hur länge som helst och värmde mig. Erik fick   lämna barnen på dagis för jag klarade inte av att gå ut. Jag bäddades ner och sov sen till tolv på dan då en tele2 försäljare ringde och väckte mig *mutter*. Jag upptäckte iaf att jag faktiskt mådde bättre så jag gav mig på de vardagliga göromålen här hemma såsom tvätta, dammsuga, plocka i och ur diskmaskinen. Sen hämtade jag mina små guldklimpar från dagis.


Jag har varit inne på Camillas blogg och spanat in en massa fin inredningsinspiration. Fan va man blir sugen på att fixa här hemma! Jag har tusen grejer som jag skulle vilja ordna! Allt ifrån byta köksinredning till att kakla om på lilla toan, renovera fasaden och byta fönster... samt måla och tapetsera lite här och var. Men probsen är att vi varken har tid, ork eller pengar :-(: Synd man inte e miljonär så man bara kunnat leja bort allt till nån duktig person....


Mat:

frulle: 2st skivor danskt rågbröd med leverpastej, ett glas proviva

Lunch: dinkelgröt, vatten

Middag: 3st kokta potatisar, 2st kokta morötter, tonfisk, julmust light

Övrigt: en påse nutrilett chips, 2 rutor mörk choklad ginger/lemon, ett äpple


Förresten, stackars min lillebrorsa Fredrik och min syrra Carro råkade oxå ut för magsjuka, dom blev nog smittade på Liams kalas i lördags....


Av Jessica - 18 november 2008 17:11

Igår kväll så kände jag ju att nåt inte stod rätt till, jag kände mig hängig! Och visst, vid läggdags så började jag må illa och spy *blääää* , jag fick även frossa och ont i kroppen. Hela natten mådde jag sen dåligt. Erik fick vabba idag (eftersom barnen inte får gå till dagis förrns imorrn). Idag har jag inte kräkts, men magen har "gått runt" och hela kroppen har värkt. Jag har mest legat nerbäddad i soffan. Jag sov tillsammans med Engla 2tim mitt på dan och det gjorde susen för nu börjar jag känna mig som en människa igen :-).

Erik och Engla verkar ha klarat sig för dom e lika pigga som alltid!


Det finns faktiskt en positiv grej med magsjuka, att man går ner i vikt ;-). 57,1kg stod vågen på nu :-). Fast dessvärre hade magmåttet ökat på några centimetrar :-o måste va all tårtbitar...


Ikväll blir det till att titta på "Heroes". Jag och Erik har börjat plöja igenom säsong 3 nu.


Mat:

Frukost: inget

Lunch: inget

Middag: 2st smörgåsar, 2st glas proviva fruktdryck.

Övrigt: ska nog äta ett äpple framför tvn.

Ovido - Quiz & Flashcards