Alla inlägg under november 2008

Av Jessica - 17 november 2008 18:12

Pust, nu e Erik med barnen, skönt med avlastning. Idag har allt gått i 180, haha. Liam har mått prima ballerina och Engla med för den delen. Vi har lekt med ALLT här hemma. På förmiddagen tog jag på barnen varmt och så begav vi oss ut i kylan. Men dom bara grät och ville in igen så vi va bara ute typ 30min.. Så ni kan ju tänka er hur segt det varit att bara va inne hela dagen. Det är 48 timmars regel som gäller på dagis så båda kidsen blir hemma med mig imorrn oxå!


Jag känner mig lite mosig och smått illamående. Jag vet inte om det mest beror på att man varit vaken hela natten och sanerat sängar, lakan, badat Liam osv eller om det är innbillning, eller om det är för att man haft så fullt upp.. Jag hade egn tänkt gå på danspasset kl.20, men känner mig veeerkligen inte i form för det. *latmask*


Nu till nåt kul. På söndag firar ju jag och Erik att vi stått ut med varann i hela 12 år :-D. Fast just den dagen ska vi till Kolmården på dop, så vi gör nåt skoj på fredag ist. Vi tänkte ju först bo på hotell, men det skiter vi nog i. Funderar på att bara käka en underbart god middag någonstans (nån som har nåt smarrigt tips på bra restaurang i stockholm?) sen ev gå på bio (sist vi va på bio tillsammans va 2005. Jag va höggravid med Liam och vi såg "harrys döttrar") och efter det sätta oss nån stans och dricka några drinkar/glas vin. Känns mys! Va så länge sen vi gjorde nåt sånt på tu man hand. Ochbåda gillar verkligen att se film så därför e bio kul.

Liam ska få sova hos min syrra Carro. Det har han längtat efter länge :-). Englis får sova hemma hos mamma. För javisst, vi ska få det riktigt lyxigt och slippa trängas som sardiner i sängen en natt :-)

Av Jessica - 17 november 2008 09:14

Det blir ingen frissa idag. Liam har nämligen spytt hela natten, i vår säng... ÅÅ hoppas man slipper bli smittad! Båda barnen får va hemma och härja med mig idag! Verkar va fint väder ute. Om Liam mår bättre kanske vi kan gå ut och få lite frisk luft sen!

Av Jessica - 16 november 2008 22:29

Nu helt plötsligt så säger Erik att han tycker jag ska va mörk, att det ramar in mitt ansikte bättre (!). Jaha.... Den som lever får se.


Ätit:

frukost: 2st skivor rågbröd, en banan, latte

Lunch: (inte bra) en cheeseburgare i farten från mcd

Middag: kyckling, lite grekisk sallad, klyftpotatis,vatten

Övrigt: 4st bitar mörk choklad lemon/ginger *mmmmm*, 4st viktväktar kolor, några viktväktar lakritsar, en chailatte,julmust.

Av Jessica - 16 november 2008 18:04

Nej se det snöar, nej se det snöar, det var väl tråkigt hurra.

fy tusan, idag föll den, första snön! Jag verkligen aaaaavskyr snö! Förra vintern som va extremt snöfattig passade mig perfekt! Men nu börjar kylan ändå komma springande och vad kan man göera åt det? Som tur e så smälte ju snön idag direkt. Fast självklart tycker jag att vi ska ha lite snö i vinter så barnen kan få leka. 


Idag började vi roa oss med att storhandla på Ica maxi, hela familjen tillsammans. Erik sa att detta va fan sista gången! Det är inget kul söndagsnöje. I fortsättningen kanske vi borde göra som våra grannar och köpa mat från netextra.se . Fatta vad nice, för 99kr får man maten hemkörd och inburen i hallen, skulle passa oss perfa. Jag ska ta mig tusan ta och kolla upp det där på allvar!


efter handlingen gjorde vi nåt roligare, jag och Liam gick på 3års kalas och Erik och Engla tvättade bilen :-D Perfekt uppdelning tycker jag ;-)


sen när klockan va runt fyra på eftermiddagen kände vi för lite frisk luft. Tempen ute stod på nollan, vi tog på oss massa kläder och begav oss ut i kylan... och MÖRKRET! Det va ju som mitt i natten :-o vi såg inte ens gungorna, jag skojar inte. Nä, ännu en värdo grej med vintern, mörkret!


Imorrn ska jag alltså till frissan och jag har fortfarande inte bestämt mig. Synd att min ordinarie frisör flyttat till London. Lena kom hem!!! Du va så bra smakråd!

Här kommer + och - lista (jag äääälskar listor ;-)) 


BLOND

+

Jag har fått till en bra blond färg


Känns snyggt vissa dar



-

När det är så här pass blont så syns utväxten eeeeextremt fort


ansiktet "försvinner och bleknar" lite när jag är blond


folk kan kalla mig för dum bondin ;-)


MÖRK

+

Praktiskt, speciellt om det är mittemellan färg för då smälter utväxten in


Folk säger att mitt ansikte o mina ögon kommer fram mer i mörkt hår


-

Utväxten kan se "grå" ut mot det bruna


Färgen kan kännas lite trist



Fasen, kanske ska göra som min syrra Carro sa; raka av mig allt hår och köpa en blond och en brun peruk....



PS: bara måååste lägga in en sån fin huvudfoting som Liam ritade helt själv igår! Jag va tvungen att rama in den, hihi

Av Jessica - 16 november 2008 15:13

Å jag hatar att jag e en sån person som aldrig kan bestämma mig! Jag är expert på att vela och ha ångest! Suck.


Hur ska jag göra med mitt jävla hår??? Blond eller inte? Jag sa till Erik att jag kanske vill ha sådär lite mittemellan, ljusbrunt. Det röstade han ner med en gång o sa att det är asfult :-(. Fast jag trivdes rätt bra 2005 när jag hade det. Ajg kan lägga in lite gamla bilder så kan ni väl säga va ni tycker????

Jag lägger in fler sen när jag har tid, måste laga lite mat nu!

Av Jessica - 15 november 2008 18:13

Nu e kalaset över! Det gick superbra!!! Vi har så trevlig släkt :-) Fullt ös och hög ljudnivå precis som det ska va ;-)

Liam fick så himla mycket fina presenter (se bilderna) han blev alldeles snurrig i huvudet av alla paketen och visste inte vart han skulle göra av sig själv, haha. Vi får plocka undan en del och ta fram lite igen i taget.

Men hur som helst så va det trevligt, tack alla som va med och tack ännu en gång för alla jätefina grejer!!!!!!


Nu ska jag strax hoppa in i duschen och sen göra en chevreostsallad till mig o Erik!!!


Just det, min pappa måste ha slagit sig eller nåt. Det är så att vi jättelänge frågat om inte vi kan få köpa hans bil, en silverfärgad volvo v70 -00, jättefin. Och nu helt plötsligt så säger han att vi kan byta bil med honom :-o alltså så vi får hans v70 och han får vår gröna v40 -98... Jag är mållös och hoppas att detta inte bara är ett infall utan att vi verkligen kommer få överta hans bil. Vilken dröm att verkligen få plats i bilen! Tack pappa, du e så himla snäll!!!!!!!


Puss o kram allihopa, ha en mysig kväll!!!!


Mat:

frukost: 2st skivor rågbröd, latte

Lunch: inget, glömde bort

Middag: kommer bli chevreostsalladen med ramlösa till.

Övrigt: ½ bulle, en liten tårtbit, en liten chokladkaka, en kärleksmums.

Som ni ser har jag mest fikat hela dagen- inte nöjd.

Av Jessica - 15 november 2008 13:06

Nu sitter jag här och väntar på att Liam och Engla ska komma hem. Dom har varit med farmor och farfar på förmiddagen så jag och Erik hunnit städa o fixa här hemma inför Liams släktkalas.

Om en timma kommer gästerna. Liam ser så frame mot att få paket igen :-)


Å vet ni, dom senaste 3 dagarna har barnen sovit till 07 på mornarna :-) fatta va LYX, som en riktig sovmorgon :-) Hoppas dom fortsätter i samma takt :-)


För övrigt så känner jag att vi i familjen e inne i en underbar "lunk" just nu, allt flyter, det går bra nu :-) (ja förutom ekonomin, men det e som vanligt ;-)). Annars så har Liam (vågar nästan inte skriva det om det skulle vända tillbaks igen) slutat slå andra barn och ist bli en så himla snäll kille !!! Jag e så stolt! Ingen kan tänka sig hur bra det känns i mitt hjärta. Nu e det bara Engla som tagit efter Liams jobbiga beteende och måste lära sig sluta slåss. Hon puttar och river andra barn hela tiden :-(. Hoppas inte det tar lika lång tid som för Liam (2år). Annars så känner jag att allt funkar så bra med barnen. Det e så himla kul att va med dom! Förut längtade jag mest till att Erik skulle sluta jobbet så han kunde komma hem och hjälpa mig, men nu går det kanon!!!!! Det är alltså så här bra det ska kännas att ha barn?! Är det så här det känns för dom flesta andra? Mitt liv har ju (iaf sen Engla föddes) mest bestått av att jaga Liam, passa Liam från att slåss, ha sönder grejer, rymma, klättra på väggarna osv samtidigt som även Engla kört sitt race... Vissa dagar (många) har jag varit gråtfärdig över att inget funkar. Men nu börjar det som sagt lossna och kännas sååååå bra :-). Inte en dag för tidigt :-) ;-).


Ha en mysig lördag allesammans!!!


Av Jessica - 14 november 2008 23:12

Jag lovar, att jag inte ökat på i vikt ännu e säkert för att det kommer efteråt! Snart kommer vågen peka uppåt. Därför måste jag försöka hålla mig. Fast med tanke på att jag både svullat massa god mat, glass med strössel, chips och choklad ikväll så lär jag ju gå upp lite till ;-).


Jag skulle egn träffat en gammal kompis inne i stan ikväll, men jag känner mig lite hängig, ont i huvudet, så jag följde me hem till svärisarna och åt en brakmiddag :-)

matlistan går inte ens att återge idag, så mkt har jag ätit :-o

Ovido - Quiz & Flashcards