Alla inlägg under november 2008

Av Jessica - 10 november 2008 18:12

E bara inne en snabbis. Barnen sover redan :-o de va sååå trötta, jag vette tusan vad dom sysslar med på dagis, haha.

Jag ska duscha och sen gå upp o göra mina vitchokladrutor!

Jag hade ju dom på kalaset i helgen och trots att dom inte alls va sega( för att dom stod i rumstemperatur, godast e rutorna egn om man tar dom direkt från frysen eller kylen) så va dom jättepopulära och flera bad om receptet. Och idag när jag va på ica så sa kvinnan i kassan: "det va du som hade kalas i helgen va? Jag har hört talas om dina vitachokladrutor och jag vill gärna ha receptet".

Haha, vad paff jag blev. Mina kakor är snart berömda ;-).

Jag köpte två nya vitchokladkakor och ska göra dubbel sats ikväll. Och så köpte jag aluminiumformar. Tänkte det kan se trevligare ut med liksom kakor ist för ojämna rutor. Vi får se hur det går :-)


ätit:

frukost: 1st skiva rågbröd med gurka, latte, vatten

lunch: en tallrik fil med musli, 1st skiva rågbröd med gurka

middag: grekisk sallad med dinkelgryn *mums*, julmust

Övrigt: några turkisk peppar, 2st rutor choklad.

Av Jessica - 9 november 2008 22:32

så va söndagen slut IGEN! Ny vecka imorrn, IGEN! Snart e det jul och nytt år... Jag skulle kunna ägna resten av livet åt att inte kunna förstå hur veckorna, och åren går så fort... det gäller verkligen att fånga dagen!


Farsdag idag! Liam och Engla gav far sin en fin ansiktscreme (dags för farsan att börja tänka på sitt yttre ;-)) och en lyxig chokladkaka.

På förmiddagen åkte vi hem till min pappa! Jag och syster yster Carro hade köpt en tröja och en "dassbok" till honom. Vi fikade på allt gott som blev över från barnkalaset igår. På eftermiddagen åkte Erik, min pappa och min brorsa till globen för att se "monster jam". Medan så gick jag och min andra kära syster, Denise, en prommis i skogen med hundarna och barnen. Sen roade vi oss med att äta glass och kolla på askungen. En mysig dag!!!!


Ätit:

Frulle: en skiva danskt rågbröd, lite latte, vatten

Lunch: en kokt korv med bröd, vatten

Middag: thai wok med kyckling och ris, vatten.

Övrigt: 1½ glas cola, en bulle, en päronsplit, några turkisk peppar, 3 st rutor mörk choklad och lite malaco truly godisar. 

Ajajaj, inget att skryta över idag! Imorrn är det ny vecka och nya friska tag.


Har förresten en hel del att göra i veckan. Med Engla e det både BVC  1½ års spruta samt utvecklingsamtal på dagis. Och så ska jag försöka klämma in att bli mörk i håret. Och en massa skoluppgifter ska bli gjorda, njursystemet, here I come, inte en dag för tidigt!

Av Jessica - 8 november 2008 19:44

Åhoj va det tar på krafetrna med barnkalas!!! Men kuuul har vi haft :-).

tio barn med tillhörande vuxna har varit här och fikat och lekt. Liam har trivts som fisken i vattnet! Han fick så fina presenter; brödrost till sitt nya kök, Zoo duplo, spindelmannen pussel, leksaksborr med tillhörande skyddsglajjer, "cars" studsboll, Postis pär dvd, Leklera och Stooor monsterjam bil. Tack så mycket!!!

Till fika bjöd vi på "britta" tårta med hallon, choklad; + vitchokladrutor, hallongrottor, bullar, rån, glass, saltlakritsströssel och chokladsås. Barnen åt och åt och efterlämnade kladdiga saftspår på golvet :-D.

Efter 1½ timmas fullfart va det bara fiskdamm som återstod och sen va det tack och adjö. Ett jättetrevligt kalas tycker jag, vi e helnöjda :-). Tack alla ni som kom och busade hemma hos oss! Lägger in väldigt få bilder eftersom jag inte vet om alla tycker att det e ok att ligga ute på min blogg...


efter kalaset kom min mamma hit och åt middag me oss, tacosen som blev över från igår, hihi. Med sig hade hon så himla MYCKET kläder till Liam och Engla som hon köpt på Kappahl där det va halva reapriset. Min mamma e lika shoppinggalen som mig (eller värre tom, haha). det va superfina grejer och vi vart sååå glada.


Förresten, Tack för alla gulliga grattiskommentarer som Liam fått!!!!


Nu ska jag kolla om det kommer nåt bra på tv. Ha en mysig kväll allihopa!


Mat: Helt sjukt intag idag!!!

Frukost: 2st skivor danskt rågbröd, ett kokt ägg, latte.

Lunch: en bulle, en bit vitchokladruta

Middag: 2st fajitas, julmust

Övrigt: en bit tårta, ett rån, ett glas saft, en chokladkaka, en bulle till... ghaaa, så här ska det inte fortsätta!!!

Av Jessica - 7 november 2008 23:27

Jag och Erik hittade en grej som är från den dagen då vi första gången sågs. Det är en låt, RMB spring. Denna låten va då, för 12 år sen otroligt jävla bra tyckte jag, haha (hoppas jag är förlåten, det va ju länge sen och jag va ung och dum ;-)). Den spelades på alla fester som jag va på.  Alla pratade om att det va Eriks musik. På den tiden va han en riktig partykille som såg till att ordna fest, musik och dricka. Jag kände inte honom men gick ändå fram och frågade om jag kunde få spela av hans kasettband (oh yes baby, så länge sen va det). efter lång tveksamhet så fick jag bandet av Erik. Jag tvingade han att ta mitt nummer så han kunde ringa när han ville ha tillbaks det :-D. Han ringde, vi träffades och sen den dagen har han varit min stora kärlek :-). Fast jag hade redan en kille då, men han gjorde jag slut med. Det här va den 23:e november 1996. Sen dess har jag och Erik hållit i hop i vått och torrt, allt började tack vare den här musiken :-). Ingen romantisk låt direkt ;-). Och nej, jag tycker inte att den är bra längre, haha. MEN den betyder otroligt mycket för mig, den framkallar massa roliga minnen :-)

Av Jessica - 7 november 2008 22:59

Jag och Erik fastnade framför youtube ist för att lägga oss. Kolla in det här klippet, fan va vi garva! vår nivå på humorn är lite låg ;-)

Av Jessica - 7 november 2008 22:41

för alla söta grattismeddelande till Liam :-)


Nu har jag o Erik fixat en massa inför morgondagen! Blåst ballonger, satt ihop till ett långbord, ordnat fiskdammspåsar, checkat så att vi har allt hemma. Det har vi, förutom aluminiumfolie. Jag blir sååå trött på mig själv. VARJE gång, och då menar jag verkligen VARJE gång som jag ska köpa aluminumfolie så kommer jag hem med plastfolie. Hur lyckas man? Tycker ju att jag borde lärt mig vid det här laget att kolla noooga vad det är jag köper. Nu har jag massa rullar plastfolie hemma (och dom räcker ju i en evighet!)


Nä, dags att sussa nu!

Godnatt på er, sov så gott o dröm sött!

Av Jessica - 7 november 2008 19:59

Tusen pussar till min lillkille Liam som fyller 3 år idag. Mamma älskar dig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Vi har haft en mysdag tillsammans hela familjen! Lekt med nya paketen, ätit tårta, krattat löv, kollat på "Bee movie", busat... :-)

På kvällen kom barnes farmor och farfar över till oss och käkade tacos. Liam fick även sitt fina leksakskök. Det kommer vi nog ha mycket kul med.

Imorrn blir det barnkalas. Tror det kommer bli 11-12 barn + varsin förälder, fullt hus alltså. Men det blir KUL!!!!!!


Nu ska jag hoppa in i duschen och sen pusta ut framför idol!!!!


Ätit: NEJ JAG ÄR INTE STOLT!

Frukost: 2st skivor danskt rågbröd, latte

Lunch; pyttelite fullkornsspagetti, julmust

Middag: tacos i stoooora lass, julmust

Övrigt: en tårtbit size big, en latte, en nobless choklad. Får bli en grapefukt framför idol.

Av Jessica - 6 november 2008 23:07

så satt jag och Erik i vår lägenhet i Gullmarsplan och va nervösa inför morgondagen. Efter all väntan, längtan och spänning så va det äntligen dan före dan, dagen innan mitt snitt med Liam, dagen innan vårt första barn skulle få se världen. Jag minns hur pirriga och förväntansfulla vi var... vi visste ju att morgondagen skulle förändra våra liv! Och det har det verkligen! Sen dess har vi ju hunnit få ytterligare en liten knodd och vi är lyckligast i hela världen.


Imorrn fyller vår älskade Liam hela 3 år!!!!

Och som han har längtat efter sin födelsedag. Han har tjatat varje dag i flera veckor. Sötnosen!

I måndags sa han till Engla:

"Idag är det måndag och vet du vad som händer på fredag? då fyller jag år! 3 år" och så visade han stolt upp 2 fingrar, haha.


Idag har Engla varit mkt bättre, hon hade nog kunnat gå till dagis egentligen. Men ist va vi hemma och lekte och tog även en sväng till centrum och handlade det sista inför Liams kalas.

Jag och Erik har bakat lite mer ikväll, vilket betyder att jag även smakat på en massa onyttigt, suuuuuck! Skärpning!


Mat

Frukost: 1½ skiva danskt rågbröd, latte

Lunch: kycklingsallad med bulgur, vatten

Middag: tonfisk med kokta soyabönor. Det va inte gott, drack julmust och det va däremot jäkligt gott!!!

Övrigt: några turkiska peppar, smakbitar från våra bakverk.

Ovido - Quiz & Flashcards