Direktlänk till inlägg 6 december 2008

Julgran och kalas

Av Jessica - 6 december 2008 18:09

Vilken grå och trist regnig dag. Som alla andra dagar varit på sista tiden.

Hur roar man då kidsen en sån här dag? Tanken var först att baka lussekatter, men det föll på att vi saknade jäst och saffran. Rätt viktiga ingredienser när man ska baka lussekatter. Ingen (läs Erik) orkade cykla till ica heller och köpa det så då kom jag på att vi kan ju klä granen istället. Ja ni läste rätt :-).

I min uppväxt e jag van vid att man:

1) köper granen tre dagar innan julafton

2) Klär den dagen innan julafton

3) Låter den barra fram till tjugonde knut.


Den traditionen vill jag inte föra vidare. I min familj gör vi så här:

1) Plastgran- never ever riktig gran i mitt hus (vet ni hur mkt insekter en riktig gran drar me sig in som vaknar till liv i värmen?)

2) klär den så fort som möjligt så man kan njuta av den enda fram till jul.

3) ALLA julgrejer ska va undanplockade till nyår för då e jag så less på julen! Jag tänker så att efter julhelgen så e det över och då vill man inte se en enda tomte på ett helt år.


Julgranspåklädningen gick... sådär. Barnen va som galna! Liam satte varenda kula på samma gren samtidigt som Engla jobbade med att dra ner kulorna och slänga iväg dom- Suck. Får se hur länge granen får stå. En andra grej är färgen på kulorna... Dom e inte fina. Att klä en gran med barn kan det bli annat än nästan smärtsamt fult? Vår gran innehåller brun/bronsiga, silvriga och blåa kulor....


Kalas har vi hunnit med oxå! Liam va helt feberfri i morse, bara hostig, så han va kalasredo. Dom hade skitkul på barn och buslandet och Erik säger att nästa år gör vi LÄTT samma grej!

Jag och Engla hade mys på Novas prinsesspartaj. Nu e barnen trötta och ska strax nattas, sen kan man få luta sig tillbaks och pusta ut.

 
 
Ingen bild

carro

6 december 2008 18:40

as fin gran!!!!

 
Ingen bild

Ellen

6 december 2008 18:44

Nalle tackar så mycket för coolaste roboten och Jeppe undrar NÄR han ska få leka med den ;)

GUUUD vad skönt det var med kalas på leklandet=) Alla hade jätte roligt och jag slapp städa LOVLEY!! Kommer aldrig mer ha kalas hemma! Förresten har jag och Liam bestämmt att han ska komma hit själv och spela spel med mig och Jeppe så får ni hitta på vad ni vill! Så det så=)

Jag sa det till Erik, vilken enorm skillnad det är på Liam nu! Ja tycker att han alltid har varit en super fin kille (han och Jeppe, a match made in heaven) men han har ju blivit otroligt lugn!!
Kramis..

 
Tove

Tove

6 december 2008 19:12

Granen är ju jätte fint pyntad.
Jaså jag är tvärtom, ingen plastgran har jag aldrig sagt förens iår, nu har jag sagt, kanske plastgran?! Haha, just det där med barren är ju verkligen det värsta som finns, men en gran ska lukta för då luktar det jul men vi får se. Det blir spännande att se vad vi väljer :-)

http://masserandemamma.blogg.se

 
Emelie

Emelie

6 december 2008 19:14

Vad fint och mysigt.. vi ska också snart sätta upp vår plastgran - aldrig en riktig!! :-o

http://majasmamma.blogspot.com

 
Cissi

Cissi

6 december 2008 19:23

Nog för att jag hatar plastgran (det ska vara äkta vara hehe) men den blev himla himla fin, jättesöt ängel!

Kram!

http://cisan.bloggagratis.se

 
Mona

Mona

6 december 2008 19:39

tack min vän för kommentaren!!!

men visst är det roligt att klä granen med barnen, även om det blir aningen livligt. jag klädde granen med barnen på jobbet i veckan. det var aningen stojjigt. när jag gick därifrån så sa jag att linus minsann inte skulle få vara med och klä vår gran... :)

kramar

http://mittimittliv.bloggagratis.se

 
Therese med Anton och Wilmer

Therese med Anton och Wilmer

6 december 2008 23:46

Åh va fin den blev! Jag satt här och fnittrade för mig själv när jag läste hur Liam satt alla kulorna på samma gran och Engla tagit ner dom hihi. Det var säkert inte roligt för er men så som du skrev det och min bild av hur det hela gick till var riktigt kul.
Jag håller med om att det är mycket roligare att fixa granen några veckor/vecka innan jul för klär man den en dag innan får man ju bara uppleva julstämningen en dag.
Julen är slut (och alla dekorationer, tomtar, julgranar m m också) efter julafton eller senast nyår :)
Kramis

http://tessan80.bloggagratis.se

 
Annie

Annie

7 december 2008 10:17

Hängde inte med på hur du var van att göra angående granen...
Fin blev den iaf!!!
Jag vill gärna ha en riktig... de ska lukta jul/skog men tyvärr har de blivit plast sedan vi flyttade ner till sthlm... inte köper vi gran inte haha
Men huvudsaken é att den é fin!!! Får se när vi pyntar våra, med barnen som sa klart ska få vara med!!!

http://annieslivochtankar.bloggagratis.se

 
Sandra

Sandra

7 december 2008 17:26

Vilken fin gran ni har!!
Jag vägrar också ha "riktig" gran,vi kör med plastgran vi med*hihi*
Har faktiskt funderat på om vi kanske ska ta upp den ur källaren och klä den nån dag nu snart,för precis som du tröttnar jag skitfort på alla tomtar så fort julen är slut.Då är allt det roliga slut liksom,så då blir man bara deppig av alla tomtar,haha!
Fast tiden innan jul tycker jag däremot är skitmysig,MED alla tomtar!;-)
Hoppas ni mår bra!
KRAM!

http://www.lillapingvin.blogg.se

 
Ingen bild

Lisa med tindra

7 december 2008 20:02

Åh vilken fin gran, nu längtar jag massor efter julen. Tyvärr kommer vi inte få ha vår gran i år för vi ska tokrenovera hela övervåningen med start den 20 dec. kanske inte precis lägligt men det är bara då det funkar men längtar massor tills nästa år då det ska bli kanon fint här hemma. kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 9 augusti 2009 23:30

jag skrev här! Kollade besöksstatistiken och nu har denna blogg fler besökare än den nånsin hade när jag skrev aktivt, haha. otroligt. Nästan så man blir lite sugen att blogga här igen ;-)   pöss på er ...

Av Jessica - 20 februari 2009 09:14

Jag har länge funderat på att byta blogg och nu är det gjort :-) den här bloggagratis har många nackdelar enligt mig! Dels så ser man inte IP nummer (har jag inte hittat iaf) man kan inte välja att skippa att synas på google osv, man kan inte låsa bl...

Av Jessica - 18 februari 2009 23:13

Å jag är på hugget ikväll, tredje inklägget :-D Måste bara skriva att sticka i (lös)armar idag, det va verkligen min grej. Inte för att jag va bra på det, min lärare vart t.o.m. rädd för mig för att jag hanterade kanylen vårdslöst, men det va kul. El...

Av Jessica - 18 februari 2009 22:42

Som vanligt ställer jag snällt upp på det jag blir utmanad :-D. Idag är det Klara som utmanar mig.   Regler : Berätta sju personliga sanningar om dig själv Utmana sju personer (eller så många du vill)Skriv ett medelande i de sju personernas bloggar...

Av Jessica - 18 februari 2009 22:35

tills våren e här. Iallafall om man får tro tidningen metro. Enligt dom så kommer våren till stockholmsregionen mellan 20-25 mars. Skåne har det väldigt bra för där blir det tydligen vår redan 15-20 februari (Jag funderar starkt på att flytta dit för...

Ovido - Quiz & Flashcards