Alla inlägg under oktober 2008

Av Jessica - 17 oktober 2008 23:35

Idag har nästan varje minut varit fullbokad. Började morgonen med att som vanligt lämna av mina sötnosar på dagis. Satte mig sen på bussen till stan. Bra, under tiden hann jag plugga till tentan.

Kl.9.00 hade jag lycklats boka date med Mari (en gammal arbetskollega) trots att hon egentligen tyckte att det va waaaay för tidigt. Vi tog en morgonfika date på Waynes vid medis. Jättemysigt. Vi skvallrade och hade oss ett bra tag för att sen ge oss ut i butikerna för lite shopping :-) Blev en kjol och tröja från hm till mig. Osis pulver till håret för att göra det tjockare samt lite Kanebo produkter som reades i en lite parfymbutik. Bilder kommer imorrn :-)

Sen hade vår tid runnit ut, nu va det brottom för mig att hinna till skolan och dagens prov.

Det kändes som det gick bra, men som vanligt kommer man på efteråt 100 grejer som man borde skrivit. *grrr* jag hade ju kunnat skriva hur mkt som helst om inkontinens, men väl på plats blev det typ bara tre rader... jaja.


Jag hämtade barnen redan kl.14 och vi gick hem och mös. Erik slutade tidigt så vi bestämde oss för att ta en sväng till vårt andra hem, Ikea. Liam avskyr att va där så honom lämpade vi av hos mormor! Då fick då en massa timmar som dom kunde roa varandra med.

 Det va lugnt på Ikea. Hett tips om ni inte vill trängas, åk till Ikea en fredag kväll, ingen normal människa vill nämligen shoppa då.

På Ikea e det redan jul! Jättemysigt, men lite väl tidigt för mig att shoppa julgrejer, får bli en senare sväng för sånt.

Vi handlade iaf en massa nyttogrejer (bl.a. doftljus som luktar saltlakrits, vilken dröm för mig), servetter, en stoooooor blomma till min mormor, tavlellister, hyllor, grejer till kidsen osv. Och så köpte vi faktiskt en ny sängstomme! Vi har haft en från mio av märket Indo som vi tröttnat på. Vi la ut den + sängborden på blocke.se i förrgår och sängborde e redan sålda för 1000kr :-). Hur som haver, efter många om och men så enades vi om en Malm stomme. Skittrist, jag vet, men den duger så länge :-). Blev en i ek eftersom den inte finns i vitt.


Efter några timmar hämtade vi upp Liam. Han hade haft det så bra så med mormor. Dom hade varit i leksaksaffären där han tiggt till sig nåt lejon som ryter. Snälla mormor gav även varsin Baby born docka till Liam och Engla. Oj vad dom gillar sina dockor (yes, killar kan faktiskt leka med dockor). Engla har pysslat med sin docka hela kvällen, bytt kläder, blöja och matat med flaskan. Skitsött.


Nu sover hela familjen och strax e det min tur. Ahhhh, finns det nåt bättre än att sova?


frukost: mellanlatte och kykling macka med avokado och alfalfagroddar, vatten

Lunch: kycklingwrap, vatten

Middag: Två nävar chips (!) cola light

Övrigt: 2st morötter, en kaffe + cola ligt på provet, 4st vitar toblerone choklad.

Av Jessica - 16 oktober 2008 19:24

har bokat tid för klipp o sling nästa fredag. Jag har senaste två gångerna gått hos en ung kille som varit jättebra, men den här gången bokades jag in hos en tjej eftersom jag sa att det inte spelar nån roll vem som fixar mitt hår (så länge det inte är den där gamla gubben som jobbar på klippoteket). Hoppas inte att "min" killfrisör som jag brukar ha blir ledsen när jag går till nån annan :-/ det e ju inte för att han va dålig... mer för att jag faktiskt känner mig bekvämare att gå hos en tjej. Hur som haver, fin i håret vill jag bli :-)

Av Jessica - 16 oktober 2008 19:12

Oh lord! Vilken natt vi hade (jag o Engla , dom andra sov som grisar). Engla va vaken nästan precis hela natten förutom framåt småtimmarna då hon äntligen behagade stänga sina små ögon. Men vem vaknar då om inte Liam och han ska väcka alla med buller och bång och alla lampor tänds som strålkastare. Det sved i mina ögon och jag kan säga att jag GRÄT av trötthet! I en halvtimma låg jag och bara hulkade och snyftade mig. Jag va sååå trött! Och tanken på medicinlektion, mitterminssamtal, att Erik jobbar till 20 idag och att jag måste hårdplugga till ett viktigt prov vi har imorrn gjorde att tårarna bara fortsatte svämma. Jag kände mig död!

Men dagen överlevdes. Dock verkar  Liam haft en riktigt jäklig dag på dagis. Han har varit speedad, slagits,  farit runt i 190 och bara gjort rackartyg. Dagispersonalen va inte på gladaste humöret... :-(


Just förresten, på tisdag har jag och Felicia fått en tid till studiebesök på Astrid Lindgrens sjukhus lekterapi :-) Ska bli jätteintressant att få se.

Imorrn efter skolan ska vi försöka oss på ett litet ikea besök. Vi behöver några grejer, bla fästen så vi kan ha panelgardinerna fastsatta i taket. Det blir en trevlig grej att roa oss med en fredagkväll, barnen kommer tjoa av förtjusnng ;-).


Nu ska jag iaf sätta mig i soffan med min vård och omsorgs bok och träna på allt som har med urin, basala hygienrutiner, avföring, sänglägeskomplikationer osv att göra.


Frukost: latte

Lunch: Viktväktar låda, vatten

Middag: polarkaka med lite bregott och tonfisk

Övrigt: ett äpple, en liten latte, lite godis (hur skulle jag annars orkat hålla mig vaken? ;-))


Av Jessica - 15 oktober 2008 23:44

Idag va jag o Fellan så kreativa så i skolan. Har värsta projektet på gång :-)

Efetr plugget mötte jag upp Maria och hennes lilla 4 månaders unga Oliver! Vi va på nyöppnade Espresso house i centrum.

Så himla kul att va med dom, va första gången jag träffade Oliver! Han va sååå söt! Värsta myskillen som fick sitta i mitt knä mer eller mindre hela fikan :-). 

Sen mötte jag upp mina kära systrar och tillsammans hämtade vi mina gullungar på dagis!

Erik kom hem tidigt från jobbet så jag och Carro hann gå på Box passet. Så himla skönt att träna. Men fan va jobbigt det va! Jag svimmade nästan. På riktigt!


Nä måste sluta, Engla ligger och skriker som en stucken gris och Erik gapar att jag måste komma!


frulle: latte, nutrilett bar, vatten

Lunch: grillad macka med kyckling (enda som fanns på nya espresso house) stor latte, vatten

Middag: quinoa, kyklingfilé, yoghurt sås

övrigt: godis. jag kunde inte hålla mig Ghaaaa!

Av Jessica - 14 oktober 2008 22:53

Va nyss inne och tittade till våra små troll som sover i min och Eriks säng. Kolla va SÖTA dom e!!!!!!!! Ligger så tätt intill varann i den stora 180 sängen.


Förresten, appropå sova, Engla har börjat med nån ny knasig grej vid nattningen! Hon vill ligga som en halsduk runt  den som nattar. Japp, andnöd, panik och värmeslag är det man får, men va gör man inte för att det lilla livet ska somna?

Av Jessica - 14 oktober 2008 19:41

Dagen började med ett besök på brandstationen. Vi fick först teoretisk genomgång med film. Sen fick vi själva prova på att med hjälp av kolsyrespruta släcka en brand i ett litet hus och så fick vi "rädda" en brinnande docka genom att kväva elden med en filt. Kul och lärorikt!


Idag fick vi hem barnens kort från dagis som fotografen tog för ett par veckor sen. Och ja... alltså Engla e helt söndergråten på sina kort :-( och Liam spelar över och ser gladare än gladast ut. Haha, två raka motsatser alltså. Jag vette tusan om vi ska behålla korten... :-/


Erik jobbar sent idag och jag sitter på nätet och försöker hitta fakta om kultur inom vården. Jag och Felicia ska göra ett arbete om hur lekterapi kan hjälpa sjuka barn. Vi ska bygga som en modell av ett lekrum som ska stimulera en massa olika sinnen... ännu e det bara på idénivå, nån som har tips, dela gärna med er :-).


Har kollat igenom min almanacka och kommit fram till att jag inte har en endaste helg ledig på myyyyycket länge. Lyssna:

Nästa helg på lördag e det 75 års kalas, på söndagen 3 års kalas.

Helgen efter e det tjejmiddag och 59 års kalas på lördagen och 3 års kalas på söndagen.

Lördagen därpå är det "Underbara barn mässa" samt partaj på kvällen.

Helgen efter det fyller Liam år + att Erik ska på "monster jam".

Helgen därpå ska vi ha släktkalas för Liam på lördagen och så barnkalas på söndagen.

Löningshelgen så firar jag och Erik 12 år tillsammans, tänkte bo på hotell, men eftersom lilla Ebba även ska döpas samma dag så  hoppar vi det. Helgen efetr det är det första advent och middag hos farmor. PUST PUST PUST! Kan ni förstå? När ska man få lugn och ro här i livet? Hej och hå! Hoppas 2009 blir ett bra år!


Frukost: latte

Lunch: sallad med bulgur och kycklingfilé, ramlösa

Middag: viktväktar låta, vatten med äppelcidervinäger i

Övrigt: en gott o blandat :-o (jag skyller helt o hållet på mensen!) 2st små latte

Av Jessica - 13 oktober 2008 22:06

Måndagar e värst! Har man väl överlevt måndagen så kommer man nog klara hela veckan.

Dagen började med att jag vid lämning av Liam på dagis såg att det va föräldramöte på kvällen. Och jag som tänk gå iväg på danspasset, bara att avboka det. Sen i skolan åkte jag på den där jävla skit mensen. I HATE!!!!!

Efter skolan lekte jag o kidsen tills Erik kom och tog över och jag for iväg på det där mötet. Nu e vi så trötta att vi bara ska stupa i säng.


Imorrn förmiddag ska klassen till brandstationen på studiebesök. Sånt e alltid kul :-D.


Det där me bantningen kör jag ju inte  stenhårt längre. Försöker tänka noga på va jag stoppar i mig. Vill fortsätta skriva upp allt här. Jag funkar nämligen så att slutar jag skriva upp så kommer jag börja svulla igen, helt stört jag vet, haha.


Frukost: nutrilett chokladsmak, vatten

Lunch: lite av fullkornspajen från igår, vatten

Middag: quinoa, köttfärsbiff, en klick yoghurtsås, tomat, äppelcidervinäger vatten.

Övrigt: 2st satsumas, 2st rutor choklad, en naturdiet snackbar, chai te, 1st latte, 1st varm choklad (pulver)


Over and out

Av Jessica - 12 oktober 2008 21:43

Varför går helgerna alltid så fort? FÖR fort! Man hinner ju bara säga lördag så är det måndag igen.

Vi har iaf haft det kanon! Idag va det toppenväder.

Morgontimmarna roade vi oss med att rensa i barnens garderober, jäklar va massa dom växt ur. Liam passade på att möblera om lite i sin säng.

Sen tog vi en prommis till centrum tillsammans med barnens farmor. Liam hittade monster mössa och vantar på Lindex som han ville ha. Och så köpte vi vinterskor till honom, det blev ett par varma, vattentäta saker av märket VIKING.

Hem kände vi oss lata och tog bussen. Engla somnade och hemma så gjorde jag och Liam köttfärspaj. En nyttig en med pajdeg gjord på fullkornsmjöl och lättkesella.


Efter middagsluren höstpimpade vi vår baksida, dvs röjde undan alla sommargrejer. Gud så skönt att slippa behöva titta ut på solblekt, möglig liten uppblåst pool varje dag.


Senare på eftermiddagen så kom Eriks föräldrar, min mamma och brorsa hit på fika. Jättetrevligt och barnen va så lyckliga att dom varken kunde sitta stilla eller va tysta.


Kvällen har vi spenderat i soffan framför tv:n med godiset som va över från i helgen. Nu ska jag läsa om nervsystemet. Yhiiihaaaa!

 

Frukost: en lingongrova med maaaassa alfalfagroddar på, en halv latte

Lunch: naturdiet rtd chokladsmak, vatten

Middag: en bit fullkorns köttfärspaj med sallad till, ramlösa

Övrigt: en latte, lite godisar, en ruta choklad, lite nötter, cola light.

Ovido - Quiz & Flashcards